Vjazd vozidiel rodičov ku škole Spartakovská

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Dušan Kováč 08. júna 2017

Keďže nedisciplinovaných-nezodpovedných rodičov-vodičov je za posledných 12 rokov čo bývame na Družbe stále dosť, rozhodol som sa dať tento podnet. Telefonát na mestskú políciu nič nerieši, volal som a za tie sekundy čo tam trávia tieto vozidlá "nepriletí" žiadna hliadka. To je realita.
Navrhujem nejaké výrazné značenie na oboch stranách vjazdu a tiež namaľovať na vozovku. Upozornenie na kamerový systém školy a škôlky.
Stále sa bojíme o naše deti.
Videl som tam viacero šoférskych odborníkov/-čky.
Tiež samostatná kapitola sú voľby.

08. jún 2017

kolombo

Ale mali ste volať na MP.Možno by vodičku zastihli.
09. jún 2017

erik

MsP tam je kazde rano a pomaha to , poobede tam uz bohuzial neni, mozno by bolo treba vymenit aj dodatkovu tabulu na zakaze vjazdu, namiesto vjazd dopravnej obsluhy na vjazd len pre zasobovanie, lebo obsluha su aj taxi ktore tam bezne chodia
09. jún 2017

Ivana

Co tak vysuvny stlpik?
09. jún 2017

Dušan Kováč

ZŠ sa otvára o 6:30, vodím v tom čase každé ráno syna. Býva v budove školy tak 3., prípadne 4. žiak. Ten 5. alebo 6. je privezený autom až k bránke. Mestskú políciu som tam v tom čase nevidel nikdy. Volal som, ako som písal v podnete. Operačný ma uistil, že nie je šanca stihnúť tam prísť za tak krátky čas. Na konci telefonátu už bol priestupca preč. Čiže fakt! Ale ja tú políciu tam v podstate ani nechcem vidieť. Ja chcem, aby niekto tým ľuďom už konečne naznačil alebo nejakým spôsobom vysvetlil, že je nepriateľné a pre naše deti nebezpečné, aby tam vôbec vchádzali autami. Čo keby napríklad každý rodič pri nástupe dieťa do prvého ročníka dostal do ruky leták o zákaze vjazdu pred budovu školy.
09. jún 2017

Dušan Kováč

Neviem ako fungujú výsuvné stĺpiky v prípade zásobovania a záchranných zložiek.
10. jún 2017

Filip

Vid. podnet Bottova - nepomohli ani tie letaky. Vancurova skola - rodicia parkuju na chodniku, kde je kopec deti.

Jedina moznost je, aby tam rano nastupilo duo policajtov a pokutovali to hlava nehlava. Potom sa urcite rodicia spamataju.
10. jún 2017

kolombo

Tí vodiči čo porušujú zákaz vjazdu na Spartakovskej to veľmi dobre vedia.
11. jún 2017

Dušan Kováč

Je tam dopravná značka, ktorá hovorí jasným znením zákona. OK... .

Podľa mňa je to v prípade škôl a škôlok málo, mali by sa v ich blízkosti značenia znásobovať piktogramami (najlepšie na krikľavom pozadí) doplnených textom. Je tu možnosť na oboch stranách na plotoch školy a škôlky a ako som písal aj na vozovke. Ak tam bude jasná a nadštandardná vizualizácia. Môže to upozornením a poukázaním na značenie riešiť ktorýkoľvek rodič, učiteľ alebo aj náhodný chodec. Dá sa to tak vyriešiť jasne, rýchlo a aj bez polície. Garantujem, že 90% tých priestupcov to robiť nebude. V niektorých krajinách funguje občianska spoločnosť a ľudia neváhajú slušným spôsobom upozorniť druhých na konanie priestupkov. Vedia na mieste argumentovať a odvolať sa na značenie (v tomto prípade musí byť výrazné a ľahko zrozumiteľné).

Vždy a v každej spoločnosti sa však nájdu individuá, ktoré si budú robiť po svojom. Na tejto planéte však nenájdeme krajinu, kde takí ľudia nie sú. A až na takých máme tých, čo majú pomáhať a chrániť.
09. november 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
vjazd ku škole je opatrený značkou Zákaz vjazdu. Mestská polícia jej dodržiavanie kontroluje, ale pri súčasnom počte mestských policajtov a základných škôl nie je možné, aby tam bola stála hliadka a kontrolovala jej dodržiavanie. Naozaj je tu možné len apelovať na rodičov a okolostojacich, aby šoférov upozorňovali na dodržiavanie platného dopravného značenia a opatrnosť pri protiprávnom prejazde ku škole.

Mestský úrad Trnava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania