Katastrofálne pokosené trávniky

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Jozef 27. júna 2017

Dňa 26.6.2017 kosili na Strednej ulici pásy trávnatých plôch pred rodinnými domami. Pozrite si fotky, alebo treba sa osobne pozrieť ako zničili trávu !!! Vykosené až do hliny, totálne zničili trávu magori ! Takéto plochy sa nekosia vyžínačkou, ale rotačnou kosačkou ! Mna trávnik pred domom , jeho údržba stojí nemalé peniaze. Takto ho zničili, a to nieje prvý krát. Poprosím vyvodiť dôsledky ! Takto sa tráva nekosí ! Za to je škoda platiť !!!

27. jún 2017

jozef

To isté vo Vajslovej pokosili akože otras, okolo verejného osvetlenia nič, no hrôza súhlas s predošlým komentárom, celé kosenie odflákané
28. jún 2017

Flego

Takto to vyzerá už roky nielen na Strednej. Bolo by načase tie strunové kosačky zakázať. Ťahajú ich po zemi a vykášajú trávu až do koreňa. V takomto teple a suchu sa už tráva nespamätá a vznikajú plochy úplne bez trávy. Takto zničené trávniky nikto nedosieva.
29. jún 2017

marika

takto to vyzeralo aj na sídl.Linčianska, niekde skosené len vrchy tráv alebo ostali holé plochy.
02. júl 2017

Miloš

Presne táto istá situácia na Hurbanovej, miestami vykosené po koreň. Trávnik sa z toho spamätával 3 týždne. Radšej nekosiť trávniky pred rod. domami vôbec, ako ich ničiť.
03. júl 2017

Dominika

V Modranke to iste, dokonca boli odkosene na Seredskej ulici okrasne travy!
03. júl 2017

marika

cca pred hodinou firma Delta polievala vysychajúcich 9 stromov - 14min. /myslím, tým všetky/ !!!! voda išla z kontajnera úzkou hadicou... k čomu je takáto robota? vyhodené peniaze aj čas...tá voda sa nemohla dostať ku koreńom ani len náhodou....kontroluje to vôbec niekto?!
04. júl 2017

Juraj

Vazeni, lokalita Zelenecska pripadne Modranka su najhorsie lokality ake som kedy videl za svoju eru, co sa tyka prace so zelenou. Pracoval som vo firmach, ktore mali tu cest robit tuto lokalitu a aj ine lokality. V tejto lokalite som nebol schopny robit s pracovnikmi vykony, ktore boli pozadovane. Lutujem osobne firmu, ktora tuto lokalitu kosi. Co sa tyka kvality kosenia. Kvalita je jedna z najlepsich aka tu bola predvedena a aka je vobec predvadzana v Trnave, hoci nedostatky sa vzdy najdu. Presiel som si celu lokalitu po tomto podnete. Kosene su aj casti, ktorych sa roky nedotkla ani predchadzajuca firma. Ja osobne uz nikdy viac do tejto lokality. Dalsimi lokalitami za trest su Hospodarska a Modranka. Vela aut, nesuvisle plochy. Nechal by som na tychto lokalitach vystriedat vsetky firmy, ktore posobia v Trnave a kde je kvalita by sa ukazala pri prvych dvoch kosbach v roku. Vo sa tyka kvality kosby ako takej, najhorsie su na druzbe, na postovej a paradoxne stanicny park a prednadrazie. Treba brusit noze vazeni. Alebo menit noze. K vyjadreniam typu kolko som zainvestoval do travnika. Tak zainvestujte aj do kosacky a tabule nekosit, kosim si sam. Vzdy budu spokojni aj nespokojni ludia. Taky je zivot.
04. júl 2017

Jozef

Na Strednej poničili trávniky !!! Plochy sú rovné, z nich vačšina je udržiavaná obyvateľmi rod. domov. No keď nabehne rota ,,ničiteľov,, tak to pokaždé vyzerá katastroficky. Tí čo to kosia musia rozlišovať či kosiť vyžínačkou /krovinorezom/ , alebo rotačnou kosačkou. Ďalej treba vedieť na akú výšku trávnik kosiť ! - nie ho pokosiť až na hlinu ! Ked je suchšie sa tráva kosí troška vyššie, kvôli udržaniu vlhkosti. Lenže im to je jedno, idú hlava- nehlava ! Kvantita je prvoradá !!!! Rýchlo odfláknuť, majiteľ firmy potrebuje m2 a eurá !!! Prečo to v meste, a na podnet ľudí niekto nekontroluje, ako je to pokosené ?????? Načo platia týchto ľudí čo robia Trnavu špatnejšou ????
18. júl 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
podnet sme poslali firme, ktorá má na starosti kosenie, so žiadosťou, aby nepoužívali vyžínače na veľkých plochách trávnikov.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
20. júl 2017

Jarmila Gáliková

Tak sa prídite pozrieť osobne, kým som zverejnila ich spôsob kosenia dnes ráno tak nám s prepáčením doničili (chcela som napísať škaredé slovo) celý trávnik
20. júl 2017

marika

..nehovoriac o tom, že tam zostala "pokosený" aj papier, všetko...vždy to partia hrabe, tento to ostalo v príšernom stave, stačí sa prejsť po sídlisku
23. júl 2017

Jarmila Gáliková

Kosenie

K problému z 26.6. od Jozefa zlá údržba trávnikov
Dnes ráno odstavená na Strednej biela dodávka s cca 8 ľuďmi akoby pozbieranými z ulice s vyžíňačkami a s takýmito malými kosačkami. Pánko narážal do kríkov a stromčekov a pokosená tráva vyzerala akoby ju požuvala krava a vypľula. Hlavná vec že bola súťaž a vyhrala ju ASA po novom FCC.V subdodávkach to robia "garážové firmy".

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania