Na nás zabudli?

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Flego 13. januára 2014

Jesenný zber lístia v našej štvrti prebehol už pred mesiacom, ale na našu ulicu sa akosi zabudlo. Nie sú očistené ani chodníky, ani cesta, ani trávniky.

13. január 2014

bobo

nezabudli, len zalozili novu kompostaren :-)
14. január 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet.
Lístie bolo vyhrabané a zeleň vyčistená. Zajtra bude zabezpečené vyčistenie komunikácií.
Čistotu a zimnú údržbu na chodníkoch susediacich s nehnuteľnosťami majú v zmysle cestného zákona č. 135/1961 a VZN č. 25 o dodržiavaní čistoty a poriadku zabezpečiť vlastníci, resp. užívatelia priľahlých nehnuteľností.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
14. január 2014

Flego

Dúfam, že Matovič konečne vybaví novelu tohto 53 rokov starého komunistického zákona, aby boli od povinnosti čistiť chodníky oslobodený dôchodcovia, ZŤP a invalidi. Už vidím tie staré babičky, čo nevládzu obrobiť vlastnú záhradu ako o paličke čistia tie chodníky. A ak by to aj zvládli, kam tú špinu majú dať? Nemyslí mesto na to, že pri takejto filozofii sa množstvo kompostovateľného odpadu dostáva na skládku komunálneho odpadu?
15. január 2014

Flego

Zeleň je vyčistená, lístie odvezené.
15. január 2014

Flego

Aj cesta je očistená.
15. január 2014

Flego

A takto vyzerajú chodníky. Takýto spôsob čistenia je v súlade s cestným zákonom 135/1961 a VZN 25/1992. Jedna vec je, že takéto nariadenia existujú. iná vec je ako sa uplatňujú v praxi. Musel to byť naozaj génius, kto vymyslel, že za odvoz lístia z verejnej zelene, ktoré spadne mimo trávnika už nezodpovedá zmluvný spravovateľ verejnej zelene. Teda povedané polopate: keď mestský strom zašpiní mestský chodník, za jeho očistenie zodpovedá občan. Nežijeme náhodou na planéte opíc?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania