Zmena dopravného značenia

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Robo 13. júla 2017

Dopravne znacenie na krizovatke Kratka - Traťová, kde hlavna cesta je zabocenim doprava, kde chodieva k dnesnemu dnu tak 1% aut. Zvysne auta idu rovno po Tratovej a preto by sa mal dane oznacenie zmenit. Malo zmysel, ked neboli vystavane stovky domov na Kamennej ceste a tak sa jazdilo len k Poorovym stajniam, dnes je situacia ina a stastie, ze sa tam nestala nejaka vazna nehoda, kedze vodici a hlavne taxiky idu po Tratovej bez zastavenia, lebo sprava ziadne auto nechodi.
Dakujem za zamyslenie sa nad touto krizovatkou skor, ako tam bude autonehoda. Hovorim za vacsinu ludi z Kamennej cesty, ze to nedava zmysel, co tam dnes je

14. júl 2017

tulen

Robo, riesis svoj osobny problem, ze kazdy den musis pribrzdit a presvedcit sa, ze naozaj nejde sprava auto, ze?
Nastastie DZ hlavna cesta sa nepouziva iba na to, ze kadial chodi 99% aut, tak tam bude hlavná. V tomto pripade sa to pouzilo na znizenie rychlosti.
Ako chces zabezpecit, aby niektori experti nejazdili ako blazni po tych uzkych cestach? Nainstaluju sa na zem retarderi? Urcite je jednoduchsie pribrzdit a neprebehnut 50kou cez krizovatku.
07. august 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v pôvodnej úprave bola hlavná cesta na Traťovej ulici. Na základe požiadavky obyvateľov bývajúcich v tesnom dotyku tejto križovatky s poukázaním na nedodržiavanie maximálnej povolenej rýchlosti vozidlami a odmietnutím spomaľovacieho prahu bol zmenený smer hlavnej a vedľajšej cesty. Na základe tejto zmeny sa situácia upokojila, a dokonca sa na nás s takouto požiadavkou obrátili aj obyvatelia na Roľníckej ulici, kde bude takáto zmena taktiež realizovaná. Momentálne nie je dôvod na zmenu smeru hlavnej cesty.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
10. september 2017

Andrej

Nezmyselna znacka hlavnej cesty

Dobry den,
podla mna by uplne stacilo, aby som k tomuto podnetu pripojil iba fotku bez popisu a muselo by byt vsetkym jasne, preco podnet vytvaram :)
Dovod je podla mna nezmyselna znacka, ktora oznacuje ako hlavnu cestu tu, ktora sa taha doprava (Tratova, Kratka). Pritom napravo su iba 2 domy. A teda desiatky ludi, ktori pokracuju rovno, musia vzdy pribrzdit a dat prednost.
Tato znacka sposobuje, ze auta iduce z troch smerov musia vzdy davat prednost (pribrzdit) a auta iduce z/na kratku ulicu, kde su dva domy maju vzdy prednost.
Viem si predstavit, ze ludom, ktori tu byvaju, to sposobuje zbytocne komplikacie a vodicom iducim sem prvy krat nemy uzas :)
Poprosil by som o vysvetlenie, preco je tu takato znacka, aky ma zmysel a ak nema ozaj podstatny vyznam, ci je mozne zmenit ju podla logiky
11. september 2017

Andrej

Tento prispevok som pisal este predtym, ako som zistil, ze tema tu uz existovala. Admin to teda pripojil k tejto teme.
Aj tak mi odovodnenie preco tam znacka je, pride velmi zvlastne. Rychlost sa obmedzuje inymi znackami a nie nelogickou zmenou smeru hlavnej cesty. Preco to teda nie je riesene na kazdej krizovatke v tejto oblasti? A po celej Trnave.
Ako mohli policajti toto schvalit?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania