Potkanie diery

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Stanislav Horváth 07. augusta 2017

Na mestskom pozemku (trávnik pri dome Vajanského 34), vedľa spojnice uličného chodníka popri dome Vajanského 34, s chodníkom vedúcim k domu (asi 15m od spojnice Vajanského s Radlinského ul., vedľa kanalizačnej šachty a naproti kaderníctva), sa prepadáva zemina do viacerých dier potkanov, nedávno sme našli zdochnutého pri vstupe do dier. Diery sme sa snažili upchávať, ale okrem mimor. zásahu deratizátora treba čiastočne prekopať zem na trávniku a zistiť možný podzemný systém dier potkanov, prípadne použiť vodu na zatopenie a následné funkčné zasypanie týchto dier.

08. august 2017

Peter

tie diery su v dome?
08. august 2017

Stanislav Horváth

Nie, myslím, že som napísal, že sú na trávniku, pár metrov od stromu na fotke, možno 1 m od chodníka a 0,5 m od chodníka, ktorý popri dome spája chodník pri dome s uličným chodníkom.
13. august 2017

Stanislav Horváth

...mimochodom, kto je vlastne Peter, keď sa ma na to pýta? Náhodný zvedavý občan, zodpovedná osoba alebo kto?
22. august 2017

Stanislav Horváth

...Nehnevajte sa, ale to čo za hlúposť mi píše "ADMIN"... S akou ľútosťou oznamujete, že sa niečo nepodarilo? Čo vlastne kto podnikol, ak sa nikto nebol ani len pozrieť na obhliadku problému? Mesto nie je schopné "podniknúť niečo" proti prepojeným dieram hlodavcov v blízkosti bytovky, pri ktorej som našiel zdochnutého potkana? Top myslíte vážne?

Ešte raz, čo to píšete za nezmysly? Čo sa "nepodarilo? Čo ľutujete? Riadil niekedy niekto z vás niečo? Asi nie...
22. august 2017

Stanislav Horváth

...máte toho asi veľa? Nestíhate? Ale ak nie ste schopní ani len zavolať, ak neviete čítať, že diery sú na trávniku a pýtate sa ma (Peter s neznámou identitou), či sú na dome..., nemám na to slov, že odkaz pre starostu...

Trnava nie je dedina, kde môže byť všetko založené len na tom, aby občan na problémy upozornil. Dokonca ak to urobí, nikto ani len nepreverí, o čo ide. Nemám slov...
04. september 2017

Stanislav Horváth

...takže ani občerstvovacie centrum jarmoku v blízkosti diery potkanov na mestskom pozemku nepresvedčilo "odkaz pre starostu", aby aspoň zariadil obhliadku miesta zodpovedným človekom za mesto a poslal tam človeka s čakanom a lopatou, spolu s deratizátorom... Nuž asi musíme označiť príslušné miesto ako "chránené mestské potkanárium". Jeden z nich tam už spí svoj večný sen (našťastie pod zemou)...
04. september 2017

Stanislav Horváth

Pre úplný obraz prikladám text reakcie "odkazu pre starostu" na oznámenie problému s otázkou, kto, kedy a ako mal zabezpečiť pozitívnu nápravu, ak sa nikto o problém nezaujímal:
.
S ľútosťou Vám oznamujeme,
že pri riešení podnetu Potkanie diery do dnešného dňa nedošlo k pozitívnej náprave a z tohto dôvodu podnet označujeme ako neriešený.

Veríme, že Vás neúspech neodradí od pridania ďalších podnetov a ďakujeme za Váš záujem a spoluprácu, bez ktorej by riešenie podnetov prostredníctvom nášho portálu nebolo možné.
08. september 2017

TOP

Na Vajanskeho pojdu tie nove polopodzemne kontajnery tim sa to snad vyriesi...
09. september 2017

Stanislav Horváth

...neviem, kto je TOP, ale bolo by dobre, keby prečítal predošlé informácie aj túto moju dnešnú: ....nie, nevyrieši SA TO, lebo nejde o diery viazané na blízkosť kontajnerov. Ide o diery na mestskom pozemku, pred bytovkou Vajanského 34, ktoré sú na mieste pivníc bývalých domov bývalej Zbožnej ulice (dnes Vajanského). V tých miestach sa zem často nenápadne prepadáva do siete podzemných chodieb, v blízkosti šachty horúcovodu a vodovodnej prípojky. Ak sme dieru zasypali alebo nejako inak "zapchali", vždy bol podzemný vetrací systém potkanov obnovený. Keď som našiel jedného zdochnutého pri vyústení diery, povedal som si, že treba vyvolať zmysluplnú akciu mesta. Ale nedočkal som sa ničoho, len impotentných ohlasov o budúcich , do zeme zapustených kontajneroch, ktoré s problémom nijako nesúvisia. Okolie diery treba prekopať čakanom, zistiť, kam pokračuje "inteligentný vetrací podzemný systém potkanov" a potom urobiť zmysluplné deratizačné opatrenie a zasypať priestor... Ak by bol niekto reagoval aspoň poznámkou, že v rámci mestskej plaánovanej deratizácie sa niekto na nahlásený problém pozrie, pochopil by som to. Ale plané mudrovanie o kontajneroch je nanič, lebo problém s nimi nesúvisí. Nenachádzam slov na takýto "manažment problémov" nahlásených občanmi...Takže zatiaľ máme "mestom chránené potkanárium" v pamiatkovej zóne centra, našťastie jeho "obyvatelia" sa príliš neukazujú, možno iba v noci, ale vetrací systém dier statočne udržujú, akúkoľvek mechanickú prekážku nahradia ďalším podzemným otvorom...
11. september 2017

TOP

Preco by to stym nesuviselo sak ludia ich krmia tym ze vyhadzuju vela jedla, diery maju niekedy aj sto metrov od smetiakov ako aj na druzbe ked su ich stovky...ked sa nebudu mat kde krmit tak nebudu nikde to ti garantujem
11. september 2017

Stanislav Horváth

Vážený neznámy, to čo píšeš, je iba nepriama súvislosť v tomto prípade. Nie je zmysluplné si nahovárať, že do zeme zapustené kontajnery vyriešia úplne výskyt potkanov, prebohaaaaa...
Popísal som dostatočne, že v tomto prípade asi ide o podzemné priestory v bývalých pivniciach bývalých domov, je to v blízkosti domu, s rizikom prieniku potkanov do pivníc a mesto (alebo odkaz pre starostu) tu stále niečo spletá a nie je schopné ani obhliadky s čakanoma a lopatou, spolu s deratizáciou...To tam naozaj máme dať tabuľu "Mestské potkanárium", jarmočná atrakcia?
15. september 2017

Stanislav Horváth

Po intervencii zást. primátora p. Pekarčíka do 2 dní vykonal zásah (nič o ňom nevieme, vidíme len zasypané diery) deratizátor (asi 13.9.2015). Potešili sme sa.
15. september 2017

Stanislav Horváth

o 2 dni po zásahu deratizátora, ráno 15.9.2017, je obnovená prvá vetracia diera potkanov. Od začiatku som naznačoval, že asi ide o viac rozvetvený podzemný systém dier v priestoroch zasypaných bývalých pivníc bývalých rodinných domov, zbúraných v 60.tych rokoch na bývalej Zbožnej ulici (dnes Vajanského). Je to v blízkosti bytovky Vajasnkého 34, pár metrov od bývalej kotolne v pivnici domu, to znamená, že riziko vniknutia do objektov a ďalšieho množenia potkanov nemôžeme podceňovať. Verím, že mesto konečne zváži tieto informácie, že konečne pošle odborníka, ktorý posúdi potrebu a možnosti primeraného odkopania a dôkladnejšieho zásahu deratizácie na mestskom pozemku. Verím, že aj anonymný účastník diskusie TOP pochopí, že problém nesúvisí s kontajnermi ani s vyhadzovaným jedlom.
23. október 2017

Stanislav Horváth

...zase všetko závisí od nekonečného upozorňovania úradov, ktoré často nekonajú ani na podnet občana...Dom Vajanského 34 využil jesennú deratizáciu objektu aj na vetraciu dieru potkanov na mestskom pozemku, jej účinnosť preverí čas.
09. november 2017

Matúš G

Je to toto miesto?
09. november 2017

Stanislav Horváth

To je otázka alebo konštatovanie? Zrejme otázka bez otáznika, ale v pohode, "neťahám za slovo" Matúša G v zlom úmysle...Áno, je to "to miesto". Po deratizácii mesta v lete a zahrabaní diery bola diera do 3 dní obnovená, zrejem mali potkany premyslený vetrací systém podzemných chodieb okolo potrubí v zemi uložených. Potom som zariadil ďalšiu deratizáciu ja (9-10/2017) pri pravidelnej deratizácii vnútorných priestorov domu Vajanského 34 cez Bytové družstvo a jeho dodávateľa deratizácie. Miesto som označil trčiacou drevenou latou a znova zahrabal. Odvtedy zatiaľ nebol pozorovaný pohyb, zatiaľ ani obnovenie diery... Matúš G bude asi nejaká zodpovedná osoba, neviem... Ja som sa tu riadne predstavil ako jediný, ostatní účastníci diskusie zostali utajení...Musel som zvažovať, či oznámením podrobností neznámym osobám neprezradím nepovolaným osobám uvedené skutočnosti...:)
13. november 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
diery boli zasypané, problémy s potkanmi sa priebežne riešia, aj momentálne prebieha jesenná deratizácia, aby sme eliminovali ich dopad na majetok a zdravie občanov mesta.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
13. november 2017

Stanislav Horváth

...po vašom zasypaní bola diera obnovená, informoval som tu o tom, že sme využili okrem deratizácie mesta aj našu domovú deratizáciu a opakované zasypanie aj na uvedenú dieru na mestskom pozemku, snáď to bude postačujúce...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania