Otravný saxofonista

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
mario 08. septembra 2017

Dobrý deň, chcem požiadať o vyriešenie problému s otravným saxofonistom. Z pohľadu okoloidúceho je jeho hra na saxofón možno príjemným spestrením. Ale pre ľudí pracujúcich v priľahlých kanceláriach a obchodoch, ktorí musia jeho kvílenie znášať niekoľko hodín denne, je to kvílenie otravné a ruší ich pri práci.Nepomáha ani prípadné dohováranie. Ďakujem.

11. september 2017

Daniela Jašeková

Dobrý deň, pripájame sa k vyššie uvedenému podnetu. V budove ZORNICA na Hlavnej ulici č. 25 je hra tohto pána na saxofón skutočne veľmi rušivá, nemôžeme sa absolútne na nič sústrediť, nič študovať, venovať sa v kľude svojej práci a vybavovať svojich klientov, nepomáhajú ani zatvorené okná a tento stav trvá už asi mesiac ! Hlavne nám vadí, že jeho hranie nepretržite trvá 4 -5 hodín denne, pretože celú takúto dobu stojí na jednom mieste. Prosíme zástupcov mesta, aby tomuto pánovi dohovorili aspoň v tom, že pokiaľ už "musí" hrať, tak aspoň nech nestojí celú dobu na jednom mieste, ale sa presúva, napr. pred divadlo, radnicu, alebo na námestie, nech si radosť z jeho hlasnej produkcie užijú aj iní občania. Daniela Jašeková za notársky úrad, Katarína Bajová za advokátsku kanceláriu
14. september 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe podnetu prebehlo ústne prejednanie námietok so saxafonistom. Má splnené všetky zákonné podmienky na pôsobenie vo verejnom priestore, ale aby nerušil okolité prevádzky, dohodli sme sa s ním, že každú hodinu bude meniť stanovište.

Odbor vzdelávania, športu a kultúry
22. marec 2019

Simona Staňová

Dobrý deň,
rada by som Vás požiadala o vyriešenie problému so saxofonistom, ktorý hrá rovno pod našimi oknami aj 5 hodín v kuse rovnaké pesničky stále dokola. Volali sme aj mestkým policajtom, tí sa však ohradili, že napriek tomu, že sa naňho sťažujú viacerí ľudia, nemôžu s tým nič robiť, nakoľko má povolenie. Vraj sa treba obrátiť na mesto. Naozaj je to na nevydržanie, najmä keď ste po nočnej a snažíte sa spať, učíte sa alebo máte malé dieťa, ktoré cez deň spí. Pri tomto kvílení sa to bohužiaľ však nedá. Aj napriek zatvoreným oknám je to počuť ako keby ste ho mali rovno v obývačke. Doslova je to „na nervy”. Keď už musí vyhrávať, tak nech to naozaj robí aspoň niekde inde, a nie tam kde bývajú ľudia. Veď skúste si to aj vy a pochopíte.
Ďakujem, s pozdravom Staňova
22. marec 2019

mario

Pripájam sa k žiadosti pani Simony, kompetentní pracovníci mesta by sa mali opätovne zaoberať týmto podnetom. Tento "umelec" svojím kvílením doslovne terorizuje nielen obyvateľov žijúcich na pešej zóne,ale aj majiteľov obchodných prevádzok a kancelárií. Všetci sú naňho už doslovne alergickí Hudba má ľuďom prinášať potešenie, nie spôsobovať migrénu. Zároveň by ma zaujímalo prečo bolo dotyčnému vydané povolenie len pre časť Hlavnej ulice od rohuTrhovej ulice po koniec pešej zôny, a nie aj pre zvyšok ulice a námestia?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania