Neestetické ohradenie a zabránenie prechodu cez plochu

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Adrián Lančarič 17. júna 2013

Ako je vidieť na fotkách, (zrejme obyvatelia blízkych bytoviek) poorali zem vedľa chodníka, do ktorej nastrkali kovové tyče a drevá a následne zapásakovali lesík pod oknami aby si tadiaľ ľudia neskracovali cestu. (Myslím, že podľa katastrálneho portálu je majiteľom tohto pozemku mesto, no nie som si istý - a mesto by predsa takúto ohavnosť nerobilo) Navrhujem teda prešetrenie tejto situácie a následné odstránenie týchto vysoko neestetických ľudových zábran - veď uznajte samy, vyzerá to príšerne. Predsa ak nechcem aby tadiaľ ľudia chodili, vysadím tam živý plot, kríčky, stromčeky a pod. a nie kovové tyče do zeme a zapáskovať to tam ako keby sa tam stala chemická havária.

17. jún 2013

Rado

Vás tuším za to platia :D
17. jún 2013

Lívia

Pan Lančarič, myslím ,že ste poslanec a ako poslanec môžete toto všetko nahlásiť kompetentnému pracovníkovi úradu a on už by mal urobiť nápravu.
17. jún 2013

Adrián Lančarič

poslancom je Matej Lančarič, môj známy ... ja som sa do zastupiteľstva bohužial nedostal :)
17. jún 2013

Anonym

tak to nahlaste svojmu znamemu poslancovi a on nech to posunie dalej
17. jún 2013

Adrián Lančarič

uvidime, ako odpovie samospráva.
18. jún 2013

ando

Anonym sa zamysli trochu. Ten chlapec to odfotil a dostane to rovno uradnik co to riesi. A ty chces aby to nafotil, povedal poslancovi, vysvetlil mu kde to je, poslanec to preveril a esteraz vysvetlil uradnikovi??? Sa preber.
18. jún 2013

jana

Základna chyba ,chýbajú pôchodzkári /mestská polícia/ ty mali prehľad o všetkom, tak to beží úspešne vo veľa štátoch, nemyslím konkrétne toto ,ale celkový poriadok v meste, pekný deň
18. jún 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. O jeho riešení vás budeme informovať.

Gmitterová, ÚKaM
27. jún 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, podľa informácií z referátu správy zelene sa konkrétneho vinníka, ktorý zrealizoval neestetickú zábranu nepodarilo nájsť. Napriek tomu, bolo obyvateľom bytovky, pred ktorou sa zábrana nachádza, prisľúbené, že bude odstránená do konca týždňa.


Podnet opäť preveríme budúci týždeň.

Gmitterová, ÚKaM
04. júl 2013

Adrián Lančarič

Napriek prisľúbeniu samosprávy nebolo toto ohradenie odstránené. Ako dôkaz prikladám fotografiu zo 4. júla 2013.
07. júl 2013

Adrián Lančarič

zasielajú sa aj aktualizácie samospráve? lebo v tomto aj iných prípadoch je na fotkách vidieť nečinnosť napriek vyjadreniu úradov.
08. júl 2013

Peter Bročka

V tomto konkrètnom prípade nejde o vinu samosprávy. Nakoľko s niektorými obyvateľmi bytovky som hovoril osobne, dohodli sme sa, že sa pokusime zároveň s odstránením vykonať výsadbu resp. inè náhradnè riešenie, ktorè by situáciu s prechodovým bodom vyriešilo.
K druhej časti otázky - áno samospráva dostáva rovnakè upozornenia na aktualizáciu podnetu ako iný užívateľ.
11. júl 2013

Gmitterová Jana

Musím povedať, že žiadne aktualizácie podnetov mi nechodia (iba tie, keď je podnet označený ako vyriešený, alebo keď sa zapojím do diskusie pod príspevkom, vtedy mi chodia aj komentáre). Komentáre a aktualizácie nájdem iba keď spätne kontrolujem podnety (napr. prečo nie sú vyriešené, keď sme sa dohodli na riešení problému s občanmi alebo odbormi - ako napríklad tento, alebo keď si podnety pozerám a kontrolujem vo voľnom čase v teréne a zistím, že k zmene nedošlo a neviem dôvod). Momentálne je zaslaných 131 podnetov a aj napriek tomu, že kontrole venujem maximálne úsilie, naozaj nie je v mojich silách prekontrolovať každý deň všetky podnety. Najlepšie by bolo, keby som aktualizácie dostáva, komentáre však nie, nechcem si totiž predstaviť to množstvo e-mailov, keby napríklad každý deň pod každým podnetom pribudol 1 komentár :).
11. júl 2013

Odkazprestarostu.sk

Vďaka za info - posuniem to nášmu technikovi na vyjadrenie. Keď to správne chápem chceme dosiahnuť aby notifikácia o "novej aktualizácii prechádzala v kópii aj na Teba"
Z praxe vidím, že veľa diskutujúcich dáva doplňujúce otázky do komentárov a nie do aktualizácie - na začiatok môžeme vyskúšať to, že Ťa budem informovať o komentároch s doplňujúcou otázkou individuálne.
Mne ako administrátorovi chodia notifikácie o všetkom - informácia o novom podnete - notifikácia po mojom schválení a odoslaní podnetu - notifikácia o odpovedi samosprávy - notifikácia o každom komentári, notifikácia o každej aktualizácii bez foto, notifikácia o aktualizácii s foto (tú musím následne schváliť) a následné notifikácie o zmene stavu riešenia..
Hneď ako budem mať info od technika, dám vedieť.
Ešte raz díky za upozornenie.
Peter Bročka
24. júl 2013

Šulak Jozef

Reagujem na článok , ktorý sa ma výsostne dotýka , aj keď som sa výsadbe a mechanickej zábrane (živého plota) osobne nezúčastnil , avšak veľmi ma mrzí , že už 30 rokov budejeme dotknutý parčík , bez akejkoľvek pomoci z radov mesta a keď sme Žiadali mesto , aby vysadilo živý plot a revitalizovalo park , tak sme dostali klasickú odpoveď , že nie sú peniaze v mestskej pokladnici.Potom sa nečudujme , že občania , preberú na seba túto zodpovednosť a chcú si ochraniť svoju vybudovanú zeleň , svojimi silami.Podla môjho názoru , by živý plot vyriešil , celú túto záležitosť. Následkom, že zamestnanci mesta (odbor zelene p. Kraliková) hrubo zasiahli do začínajúceho trávnika (likvidácia neestetického oplotenia) , ktorý tam bol tiež vysadený , znehodnotili tým úsilie a snahu občanov revitalizovať park svojimi vlastnými silami.Preto sa pýtam , prečo nepočkali na vhodnejšie obdobie a následne až potom nevykonali zásah a nápravu podla svojich predstav?
Po tomto zásahu , zostala na mieste likvidácie "neestetického oplotenia" , aspoň to tak p. Lančaric nazval , zničená zeleň , ktorá sa budovala niekoľko rokov! Verím , že p. Králiková , bude postupovať tak, ako jej káže smernica, že treba pomáhať občanom a osobne sa so mnou stretne na mieste činu a dohodneme sa na postupe a revitalizácii tohto parku.
Som občanom tohto mesta už viac , ako 35 rokov , platím dane a chcem, aby aj moje okolie vyzeralo ako napr. univerzitný parčík!
S pozdravom
Jozef Šulák
Veterná 1
25. júl 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, pripájam stanovisko odboru dopravy a komunálnych služieb:
Plocha bola 18. 7. 2013 upravená (neestetické ohradenie bolo odstránené, konáre odvezené) s pomocou pracovníkov menších obecných služieb. Konáre a odpad odviezla spravovateľská firma.



Gmitterová, ÚKaM
11. august 2013

vlaDyka

Skutočne to je odstránené.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania