Efektívne využitie finančných prostriedkov

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Klaudia 19. januára 2018

Kedže sa opäť blíži výber projektov z participovaného rozpočtu musím poukázať na projekt Jazykovej kaviarne kde si spravila reklamu súkromná firma za peniaze mesta Trnava.

http://pr.trnava.sk/participativny-rozpocet-2017/participativna-komunita-kultura/jazykova-kaviaren/

Hodnotím to ako projekt ktorý prospel najmenšiemu počtu ľudí v celej Trnave s veľmi malým až takmer žiadnym prínosom okrem ľudí, ktorí sa tam prišli najesť. Nabudúce rozdám letáky aj ľudom bez domova aby prišli určite sa potešia.

Ďakujem za vyjadrenie kompetentných.

P.S.: Ospravedlňujem sa za použitie loga v úvode.

22. január 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš názor. Prostredníctvom participatívneho rozpočtu je každý rok podporené široké spektrum projektov, z ktorých každý napĺňa rôzne potreby obyvateľov mesta. Čo sa môže niekomu zdať ako neefektívne a neužitočné, iným občanom prináša radosť. Jazyková kaviareň skončila v hodnotení obyvateľov v minulom roku na štvrtom mieste z celkových 19 projektov.
Jazyková kaviareň vytvorila priestor pre pravidelné stretávanie sa ľudí, ktorí mali záujem v neformálnom prostredí si precvičiť svoje jazykové znalosti. Mesto malo pozitívnu odozvu od účastníkov, ktorí sa naučili nové slovíčka a zlepšili svoje konverzačné schopnosti v cudzom jazyku, a zároveň prichádzali aj cudzinci, ktorí si "trénovali" slovenčinu.
Projekt participatívneho rozpočtu nemôže slúžiť na propagovanie podnikateľských aktivít, ani napríklad vo forme umiestnenia propagačných materiálov. Ak tvrdíte, že táto podmienka bola porušená, tak je potrebné toto stanovisko aj podporiť konkrétnymi faktami. Ďakujeme.

Mestský úrad Trnava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania