Zmluvy, faktury, objednavky

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Neriešený
meno
Andrea Pallang 06. júla 2013

Dobry den,

preco mesto Trnava zadava projektovu dokumentaciu externym firmam? Nie je to plytvanie verejnymi financiami? Mesto zamestnava mnozstvo inzinierov, celkom tomu nerozumiem. Dakujem za vysvetlenie.

Stranka je zavadzajuca, neuvadzate konecne ceny. Finalne ceny citatel najde az po rozkliknuti samotnej zmluvy. Mozete stranku sprehladnit? Dakujem.

S pozdravom,

A.Pallang.

zdroj: http://egov.trnava.sk/default.aspx?NavigationState=778%3a1%3a

07. júl 2013

Ján

a nekonaju sa vyberove konania? ak domaci chce 10 000€ a iny za to iste 5 000€ tak dame to domacemu lebo to je nas.
08. júl 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. O jeho riešení vás budeme informovať.

Jana Gmitterová, ÚKaM
08. júl 2013

andrea pallang

Dobry den,

povinnost zverejnovat faktury, mate zo zakona!!


Zákon

"Na základe novely č. 382/2011 Z.z. Občianskeho zákonníka a Zákona o slobodnom prístupe k informáciám č. 211/2000 Z.z. majú všetky obce, mestá a samosprávne kraje a organizácie nimi zriadené povinnosť zverejňovať zmlúvy, faktúry a objednávky na svojich webových sídlach.

Povinné je zverejňovanie len tých zmlúv, objednávok a faktúr, ktoré sa týkajú verejných prostriedkov, majetku štátu, obce, vyššieho územného celku, alebo právnických osôb zriadených zákonom.

Zmluvy: Podľa § 5a sa zverejňuje akákoľvek písomná zmluva (bez ohľadu na predmet či hodnotu) uzavretá po 1. januári 2011, s výnimkou pracovných zmlúv a dohôd a zmlúv podľa odseku 5. Zverejnenie je podmienkou účinnosti. Nezverejnenie do 3 mesiacov = nulita právneho aktu (§ 47a ods. 4 Občianskeho zákonníka). V zmluvách sa nezverejňujú údaje chránené podľa osobitných zákonov.
Povinne zverejňovaná zmluva sa zverejňuje nepretržite počas existencie záväzku vzniknutého z povinne zverejňovanej zmluvy, najmenej však počas piatich rokov od nadobudnutia účinnosti podľa zákona.

Faktúry: Podľa § 5b sa zverejňujú prijaté (došlé) faktúry po 1. januári 2011. Faktúra sa zverejňuje do 30 dní od úhrady.
Od 1.1.2012 je opäť povinnosť zverejňovať všetky faktúry bez ohľadu na ich hodnotu okrem faktúr, ktoré súvisia s povinne zverejňovanou zmluvou a faktúr, ktoré súvisia so zmluvou, ktorá nie je povinne zverejňovanou zmluvou.
Faktúry sú povinne zverejňované počas piatich rokov odo dňa ich zverejnenia.

Objednávky: Podľa § 5b sa zverejňujú vyhotovené objednávky po 1. januári 2011. Objednávka sa zverejňuje do 10 pracovných dní od vystavenia.
Od 1.1.2012 je opäť povinnosť zverejňovať všetky objednávky bez ohľadu na ich hodnotu okrem objednávok, ktoré súvisia s povinne zverejňovanou zmluvou a objednávok, ktoré súvisia so zmluvou, ktorá nie je povinne zverejňovanou zmluvou.
Objednávky sú povinne zverejňované počas piatich rokov odo dňa ich zverejnenia." http://www.zverejni.info/Zakon

S pozdravom,

A.Pallang.
08. júl 2013

andrea pallang

Informácie o faktúrach napr. web mesta Šala: http://www.sala.sk/esam.ico/default/invoice?paginator-page=3

alebo Bratislava, MČ Staré mesto: http://www.staremesto.sk/sk/content/zmluvy-a-faktury-2/section:egovernment
15. júl 2013

Alena

Mesto nezamestnáva projektantov na všechny druhy projektov, to by muselo mať koľko zamestnancov, to že zamestnáva inžinierov neznamená ,že sú odborne spôsobilí na projektovanie. Myslím ,že neviete na čo si sťažovať tak ste vyplodili tento nezmysel.
19. júl 2013

Nadežda

Možno by niektoré veci aj kreslili, keby nemuseli odpovedať úradníci na nezmyselné podnety, ale chcieť to od nich kresliť, to je akoby riaditeľ galérie si maľoval obrazy na vystavovanie
23. november 2013

Flego

Žiadna zmena, žiadna konkrétna odpoveď.
Pokúšal som sa v programe zmluvy, faktúry, objednávky vyhľadať podklady k podnetu o ošetrovaní živého plotu na Tamaškovičovej. Podľa môjho názoru je program hlboko pod úroveň krajského mesta v roku 2013. Programy tejto úrovne sme používali v 90-tych rokoch, keď sa ešte len zavádzala výpočtová technika. Vyskúšajte to niekto, kto ste odborník na užívateľský software, či je môj názor správny, alebo je na vine moja slabá počítačová gramotnosť.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania