Vrak drží voľné miesto Na Hlinách

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Jaroslav Fekiač 09. apríla 2018

Citroen - TT 953BT mešká s kontrolou 353 dní. Keďže vieme, aký je problém s parkovaním hlavne na tejto ulici, zbytočne bráni jedno voľné miesto.

10. apríl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
V zmysle zákona č. 79/2015 Z.z. o odpadoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov môže mesto požadovať odstránenie vozidla z miesta, na ktorom poškodzuje alebo ohrozuje životné prostredie, alebo narušuje estetický vzhľad obce či osobitne chránenej časti prírody a krajiny. Samotná skutočnosť, že vozidlo jeho držiteľ nepoužíva dlhší čas, a dokonca ani skutočnosť, že vozidlo nemá platnú technickú a emisnú kontrolu, nie je zákonným dôvodom pre intervenciu zo strany mesta. Skutočnosť, že vozidlo nemá platnú TK je v rozpore so zákonom, a v takomto prípade je kompetentný konať Okresný úrad, ktorý vedie príslušné evidencie a držiteľom vozidiel bez TK ukladá pokuty.
Na základe podnetu sme vec preverili priamo na mieste, kde sme zistili, že neexistuje žiaden z uvedených zákonných dôvodov, pre ktorý by mohlo Mesto Trnava žiadať držiteľa vozidla o jeho odstránenie z verejného priestranstva.

Mestská polícia mesta Trnava
19. apríl 2018

Jaroslav Fekiač

Na Hlinách je katastrofa v tom parkovaní, každé miesto by bolo dobré, auto ktoré má už takmer rok neplatné STK a TK asi nebude moc pojazdné...
13. máj 2018

remaario

Na co tu potom samosprava je? Vozidla bez stk riesit nevie a vozidla bez spz neriesi - vid neriesene podnety.
Nemalo by to byt tak, ze samosprava to riesenie ma hladat a nie popisat, co vlastne spravit nevie? A co spravit viete, prosim vas?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania