Hluk zo stacionára

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Katarína 05. júla 2018

Dobrý deň,nerada pristupujem k tomuto kroku (z dôvodu,že ide o Stacionár), ale nedá mi to.V tomto objekte sa rekonštruuje čo rešpektujem,ale vadia mi rekonštrukcie v nedeľu a vo sviatok.Ak ťukajú kladivom, maľujú,.... jednoducho po tichšie pracujú-to nevadí.Vadí nám cirkulár, buldozér (stroje,ktoré robia v dňoch pokoja veľký hluk).Túto lokalitu sme si vybrali pre ticho a ľudia z okolia sa snažia to rešpektovať (pre vzájomný pokoj).Touto cestou Vás chcem poprosiť o dohovor.Ak súrne potrebujú projekt dokončiť,nech si nadrobia cca 2hod denne a v nedeľu môžu byť doma s rodinou a my môžeme mať pokoj-všetci budú spokojní.OD ZAČIATKU rekonštrukcie vrátane nedelí a sviatkov je stále hluk,do kedy?Pozemok nieje takých rozmerov,aby rekonštrukcia toľko trvala.Majú všetky povolenia OK? Ďakujem.

05. júl 2018

kolombo

Mesto nemá žiadnu právomoc zakazovať firmám či osobám robiť v nedeľu či cez sviatky.Keď to robí tak porušuje tým zákon a hlavne zneužíva tým svoju právomoc.Ohľadne hluku sa treba obrátiť na regionálny úrad-hygienu,ktorá sídli na Limbovej ulici a tá meria hluk.Teda by mala...
06. júl 2018

Peto

na poslednom MS sa riešilo niečo podobné na Paulinskej ulici. Odznelo tam, že mesto resp. stavebny urad dáva zhotoviteľom stavby výnimky na sviatky a dni pracovného pokoja. Priznám sa, nedával som veľmi pozor, takže si to nepamätám presne, ale dôvodom bolo myslím dodržanie termínov. Za mňa palec dole za výnimky. Mne tiež nikto výnimku nedá keď meškám s prácou. Nech sa zhotoviteľ stavby zariadi.
06. júl 2018

kolombo

Tie výnimky čo dáva stavebný úrad ohľadne sviatkov či dni pracovného pokoja nemá nič spoločné s dodržiavaním termínov.To zastupiteľstvo som tiež sledoval.Oni akože zakazujú robiť firmám v sobotu či nedeľu a potom im dávajú výnimky....V žiadnom zákone nie je zakázané robiť cez sviatky,soboty a nedele...Tu stavebný úrad porušuje zákon a vystavuje mesto Trnava sankciám.
06. júl 2018

Peto

kolombo, vďaka za spresnenie
13. júl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Mesto Trnava po preverení Vášho podnetu zistilo, že v predmetnom území počas víkendov, resp. štátnych sviatkov nie je nevykonávaná žiadna stavebná činnosť na nehnuteľnostiach vo vlastníctve mesta Trnava. Podľa informácii zo Stacionára na ul. Ludvika van Beethovena - počas dňa pracovného pokoja vykonávali v spolupráci s dobrovoľníkmi i rodičmi hendikepovaných detí jednorázovú brigádu – úpravu vonkajších priestorov, keďže nebolo možné predmetné čistenie a skrášľovanie prostredia organizovať v čase, keď sú vo svojich zamestnaniach.

Stredisko sociálnej starostlivosti
13. júl 2018

Katarína

Dobrý deň,
jednorázová brigáda v takomto zariadení mi vôbec nevadí.
Vieme si s celou rodinou napočítať, koľko víkendov (soboty, nedele a sviatky) sa v tomto areáli vykonávali hlučné práce, ktoré robili firmy na ťažkých strojoch, s technikou. Každý čakal aspoň na nedeľu, aby si od hluku oddýchol,
Ja osobne som postrehla hŕstku ľudí asi pri finálnej úprave (sobota 07.07.2018) - to mohli byť rodičia, do tej doby URČITE NIE. Taký druh práce, aký sa tam počas víkendov a sviatkov vykonával by rodičia za jednu brigádu nestihli.
Som rada, že už úprava skončila. Mrzí ma, že veríte inštitúcii a občana vidíte iba ako osobu, ktorá fabuluje. Nabudúce budem volať po inej organizácii, ktorá už dúfam uverí/preverí. Nechcem nikomu robiť problémy a už vôbec nie zariadeniu tohto typu. Ale aj my sme len ľudia, ktorý sa rešpektujeme. Ľudia v bytových domoch musia dodržiavať pravidlá, pre vzájomné spolunažívanie a čo takáto inštitúcia? Oni sú doma, tak im to je jedno, veď hluk sa deje tam, kde oni nie sú. My rešpektujeme (Nedeľu, sviatok) - inštitúcie NEMUSIA?
Jeden deň v týždni si ticho zaslúžime. Ďakujem Vám za rýchle prešetrenie, ktoré ma vôbec neuspokojilo. S pozdravom Katarína.
13. júl 2018

kolombo

Pani Katarína,hlavne si uvedomte,že pracovať v sobotu,či v nedeľu alebo vo sviatok nie je zakázané.Mesto nemôže zakázať prácu žiadnej firme.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania