Pešia zóna a cyklisti

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Lenka 05. augusta 2018

Prosim ako je to s cyklistami na pešej zóne? Mozno by bolo dobre aspon čiarami na zemi označiť cyklochodník. Dnes som šla na bicykli s cyklovozikom po pešej zóne, po strednej časti vľavo od mestskej veže (kvoli nápisu a terasam a lešeniu sa inak nedalo) a jedno dieťa takmer do nás narazilo. Išla som pomaly, zvonila som aj som radšej zastala. Nijak som to nechcela riesit, sama mam malé deti, no jeho dedo ma začal slovne atakovať, ze tam nemam chodiť na bicykli, ze su tam malé deti (ja som mala so sebou 3 ;) ). Tak by bolo mozno dobre určiť, kadiaľ cyklisti môžu chodiť. Myslím,ze na pešej zóne je priestoru dost. Pre ochranu chodcov aj cyklistov ;)

05. august 2018

kolombo

Keď sa nemýlim,tak na pešiu zónu je povolený vjazd cyklistov.Treba si všímať dopravné značky.
05. august 2018

maros

Pešia zóna je pre chodcov. Pokial mesto povolilo vjazd cyklistom, tak by malo presne vymedziť cyklochodník aby nedochádzalo ku kolíziam tak ako je to v iných mestách...
06. august 2018

Filip

Podla mna tam maju cyklisti zakaz, len sa to ticho toleruje, lebo je to naozaj dost siroka ulica. Napis, ze cyklistom je vjazd povoleny je prelepny paskou. Ale mozem sa mylit.
06. august 2018

Juraj

Ludia na slovensku sa nenaucili stale respektovat zdielany priestor, cyklista vzdy dava pozor co sa pred nim deje. Pesej zone sa osobne snazim sice vyhybat (z podobnych/rovnakych dovodov ako su napisane v podnete), ale ked cez nu uz idem tak obmedzim rychlost na velmi pomalu, nakolko niektore deti absolutne pred seba nepozeraju a nahodne menia smer. Vhodnejsie by bolo poucit ludi aby nenadavali na cyklistov alebo cyklisti na chodcov, chyba tu urcity respekt jeden pre druheho.

Druha vec je taka, ze aj tak chodci vzdorovite ignoruju cyklochodniky. Pravidelne stretavam mamicky s detmi a kocarmi ktore z nejakeho dovodu sa rozhodli uprednostnit cyklochodnik pred chodnikom pre chodcov ktory je meter od neho (oba v rovnakom stave a oba asfaltove)...
09. august 2018

IGORl Krajčo

Rychlost akou jazdia cyklisti po pešej zone je alarmujúca........................
13. august 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na pešej zóne nebudú vytvárané samostatné koridory pre cyklistov a chodcov z estetického hľadiska, ale i z bezpečnostného hľadiska. Vytvorenie samostatných koridorov, najmä cyklistického, by viedlo k zvýšeniu rýchlosti prechádzajúcich cyklistov, a tým aj k zvýšeniu rizika stretov cyklistov a chodcov. V terajšom zmiešanom režime sú cyklisti nútení venovať zvýšenú pozornosť chodcom, teda ísť pomaly a ostražito.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
13. august 2018

Filip

Mam to chapat tak, ze vjazd cyklistom je povoleny? Musim si tu znacku este raz precitat, lebo podla mna z nej vyplyva, ze cyklisti maju vstup zakazany.
23. august 2018

jani

Ano, cyklistom je vjazd povolený na pešej zóne.... Teraz trošku k cyklochodníkom. Skôr sa aj mne zdá, že peší stále viac nerešpektujú cyklochodníky a "špacírujú" sa tam jedna radosť. Keď ich niekto upozorní, ešte sú aj drzí...
29. máj 2019

IGORl Krajčo

cyklisti budú na pešej zone až pokial sa nič nestane /stret rychloiduceho cyklistu s dietatom/
29. máj 2019

Filip

Je pravda, ze niektori tam jazdia ako blazni a mohla by to MsP obcas kontrolovat.
30. máj 2019

Peto

Napr. na zdieľaných e-bikoch je zakázané jazdiť na pešej zóne, je to dané aj zmluvnými podmienkami a napriek tomu tam stále ľudia jazdia. Ak je prázdne mesto, ešte pochopím, ale v sobotu počas Lovely Experience to boli len také fukoty - Hlavná ulica plná od jedného konca po druhý a napriek tomu som tam videl prekluckovat bajk. Niektorí sú proste netolerantni jedinci.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania