Nekvalitná oprava cyklochodníku a prevalený chodník

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Juraj 03. septembra 2018

Vopred sa ospravedlnujem za tento podnet pokial ide len o docasny stav (docasny = pokym sa stavia na druhej strane cesty).

Pred par dnami prebiehali prace, ktore zrejme vyzadovali rozkopat pomerne novy a pekny cyklochodnik, co plne chapem. Co ale absolutne odporuje mojej logike preco si niekto dovolil po ukonceni prac na tomto useku opravit cyklochodnik takymto hnusnym a otrasnym sposobom.

Nielen ze material pouzity na opravu je UPLNE INY nez povodny, nie je ani utlaceny aby presne zapadol na povodny cyklochodnik + esteticky je otrasny.

Prosim Mesto aby informovalo kohokolvek, kto to rozkopal, aby pouzil rovnaky material a vratil to do povodneho stavu v akom bol cyklochodnik.

Aby toho nebolo malo, na poslednej foto je vidiet ako tazke mechanizmy kompletne prevalili dlazbu chodnika...

06. september 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet, na základe ktorého bola firma realizujúca práce na Trstínskej ulici vyzvaná, aby v lokalite vykonala nápravu a povrch cyklochodníka zrealizovala rovnakým materiálom, akým je zrealizovaný ostatný povrch cyklochodníka (z červeného jemnozrnného asfaltobetónu).

Odbor dopravy a komunálnych služieb
10. september 2018

Juraj

Robotnici pokracovali v nekvalitnej oprave aj na druhej strane prechodu, tentokrat po chodniku behal aj obrovsky a tazky bager takze cely je prepadnuty a pokryveny. Rad by som vedel kto im dovolil behat s nim po chodniku a znicit ho...

Casti su klesnute aj o 20 cm, niektore menej. Chybaju casti asfaltu, dlazba neni ulozena. Hlina v okoli je rozkopana a kde ju dali naspat je vyrazne klesnuta oproti povodnemu stavu.

Na prvej fotke dokonca pod nekvalitnym asfaltom chyba kus asfaltu na cyklochodniku ktory vyplnili niecim inym co vyzera ako beton.

Cervene sipky na fotkach vacsinou ukazuju prepadnutia alebo casti, ktore su zdemolovane a nedokoncene
03. október 2018

Juraj

Podnet NERIESENY, firma nic pomaly nespravila aby vratila chodnik a cyklochodnik do povodneho stavu (alebo lepsieho). Asfalt pouzity na opravu nebol vymeneny za kvalitnejsiu variantu červený jemnozrnný asfaltobetón) ktora tam uz predtym bola.

Fotka A: Cela tato cast je kompletne prepadnuta, nehovoriac o nekvalitnom asfalte a vyskovych nerovnosti ktore vznikli vdaka tazkym mechanizmom co tam behali.
Fotka E: Tato cast je stale prepadnuta, zda sa ze sa snazili nieco robit na chodnikovej casti ale cyklocesta je stale prepadnutejsia nez bola, naviac v lavom rohu je vidiet nekvalitny asfalt na cyklochodniku!
Fotka F: vyzera ze vyrovnavaju prepadnuty chodnik, avsak znova blizko poklopu je aj cyklochodnik jemne sklesnuty vdaka bagru co tam behal a co ani nevyzera ze sa niekto unuva opravit.
03. október 2018

Juraj

Doplnenie aktualizacie predtym, kam sa to nezmestilo.

Fotka B: jasne vidiet prepadnutie chodnika okolo kanala a aj cyklochodnika.
Fotka D: dalsia foto nekvalitneho asfaltu ktory ani viac nez mesiaci nebol nahradeny + tato cast je cela nerovna a poprepadavana, vidiet anpr hore z pravej strany znacky pri ceste alebo v lavom pruhu cyklochodnika...
Fotka G: specialne nepekna cast opravy, znova s asfaltom co tam nema co robit

Vsetky fotky su z 3.10.2018. Niekto by mal vysvetlit, jednak cloveku co nakazal rozkopat a znicit dane casti chodnika a cyklochodnika a aj samotnym robotnikom ze to maju opravit do povodneho stavu s pouzitim povodnych materialov, ake tam boli predtym. A taktiez CELY chodnik vyrovnat, kedze ho sami robotnici znicili bagrom (a videl som to na vlastne oci) aby neznikali mlaky.
05. október 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na Trstínskej vykonáva v súčasnosti rozkopávky firma Termomont, ktorá nás po výzve informovala, že súčasný stav na Trstínskej ulici je len dočasné riešenie.
Definitívna spätná úprava bude vykonaná po prácach na všetkých inžinierskych sieťach, keďže červený jemnozrnný asfalt firmy v malých množstvách nedodávajú.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
25. marec 2019

Juraj

Vyriesene.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania