Premnožené psy

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

V riešení
meno
Roman Krajčovič 09. septembra 2018

Prosím vas pekne ako sa dá riešiť situacia z jednou rodinou čo býva na Andreja Hlinku 44, majú tu cca 20 psou. Otravujú ľudom život od rána do večera je tu len štekot a psie výkaly. Vie to niekto z mesta poriešiť alebo nakoho sa mám obraitit? Lebo je tu dosť zlá situacia. Ďakujem za odpoveď.

10. september 2018

xxx

RVPS Trnava, Zavarská 11, 918 21 Trnava 1, tel.: 033 5501447
10. september 2018

kolombo

Mesto by malo skontrolovať majiteľa domu či sú všetky psy prihlásené.A kontrovať majiteľov či dodržiavajú zákon o psoch.
10. september 2018

Roman Krajčovič

Ani jeden na sto percent nie je prihlásený...
11. september 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
riešenie podnetu nie je v kompetencii Mesta Trnava. Občan v zmysle ústavy môže konať všetko, čo mu zákon nezakazuje.
Možno by mohol zadávateľ podnetu požiadať o preverenie chovu štátnou veterinárnou a potravinovou správou (Regionálna veterinárna a potravinová správa Trnava, Zavarská 11, 918 21 Trnava) alebo úradom verejného zdravotníctva (Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Trnave, Limbová 6 P. O. Box 1, 917 09 TRNAVA 9). V prípade, ak by išlo o týranie zvierat, mohlo by ísť o trestný čin, ktorý je v kompetencii Policajného zboru SR.
Ak je autor podnetu susedom tohto chovateľa a žiadne porušenie vyššie spomenutých pravidiel neexistuje, môže sa na súde domáhať ochrany svojich vlastníckych práv, ktoré nesmú byť nad primeranú mieru rušené vlastníkom susednej nehnuteľnosti.

Mestský úrad Trnava
20. september 2018

Viktor

To mesto ani nezaujíma, či je pes zaevidovaný (na stránke mesta sa uvádza, že zaevidovaný musí byť každý pes, ktorý je nepretržite držaný na území mesta viac ako 90 dní) a či sa uhrádza poplatok za psa (http://www.trnava.sk/sk/clanok/psy-v-meste)?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania