Zníženie povolenej rýchlosti na Kamennej ceste

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
KC 02. októbra 2018

Dobrý deň,

žiadam o prehodnotenie max. povolenej rýchlosti 70 km/hod v úseku Kamenná cesta. V tejto lokalite sú tri prechody pre chodcov. Vodiči neustále prekračujú max. rýchlosť, často krát predbiehajú aj na prechode....Ak je pred nimi napr. dodávka chodec môže mať auto v "mŕtvom uhle". V tejto lokalite je veľa detí, ktoré využívajú prechod na MHD zastávku, do parku....

03. október 2018

Juraj

Nehovoriac ze v casti pri rybnikoch je cyklocesta a auta veselo okolo prefrcia vyse 70. Nechapem preco zrovna tato lokalita patriaca do mesta kde ludia chodia odpocivat/sportovat ma 70 km/h. Mala by tu minimalne platit 50 km/h ako v meste, ked nie menej.
03. október 2018

MS

A preco nemozu auta na danom useku veselo prefrcat okolo cyklocesty rychlostou 70km/hod?
04. október 2018

Mária

Úsek má cca 2km, však, ak sa tam bude chodiť 50km za hodinu, tak to bude pomalšie o 42sekúnd - to robí niekomu zásadny časový problém? O koľko percent to bude bezpečnejšie vyčísliť neviem, ale predpokladám, že o dosť....
04. október 2018

MS

A na zaklade coho potom teda predpokladate, ze ten usek bude po zmene o dost bezpecny?
04. október 2018

KC

MS predpokladám, že ešte nemáte deti. Inak by ste bezpečnosť nepotreboval/a vyčísliť....V tomto úseku sú min. tri prechody pre chodcov a rýchlosť 70 km/h, ktorú veľa vodičov ešte prekračuje je podľa mňa vysoká.
05. október 2018

Juraj

MS: To ty si jeden z tych ludi co tam jazdia jak blazni minimalne 90 a pripadne sa obiehaju? Ked nie, tak sa ospravedlnujem a nevidim problem s nizsou rychlostou. Aj tak hned za rybnikmi je Biely Kostol kde je celoplosna 50tka.

Ked niekto chce ist rychlejsie predsa moze pouzit Modransku ktora ho dovedie do rovnakej cielovej destinacie a nebude zbytocne prechadzat pomerne rusnym (hlavne ze leto) kamenacom :)
06. október 2018

Filip

Draha zastavenia pri 50 km/h 12,3 metra, pri 80 km/h 53,3 metra - na suchej vozovke! (http://www.autorubik.sk/clanky/brzdna-draha/)

Aj keby to dodrzalo iba minimum vodicov, tak bude usek bezpecnejsi.
06. október 2018

natare

Pokiaľ viem, tabuľa s označením koniec obce je až za rybníkmi a v obci je max. povolená rýchlosť 50. Iba na diaľnici a rýchlostnej ceste, ktoré prechádzajú cez obec je to 90. Prečo má Kamenná cesta v rámci Trnavy výnimku? Kto to vôbec povolil? A hlavne teraz, keď je z tejto časti mesta už zastavané územie a v podstate jediná rekreačná zóna.
07. október 2018

Filip

70 ka je aj na Suchovskej ceste, aj na Piestanskej a Ruzidolnskej. Je to uplne bezne, je to vypadovka, kde to bezpecnostna situacia dovoluje - aj ked pri Kamenej ceste je 70ka podla mna velmi zly napad.
10. október 2018

Michal

Popravde aj na Modranskej plánujeme dať žiadosť na krajský dopravný úrad o 50tku. Nie je tu chodník o ktorý bojujeme 10 rokov. V minulosti sme mali 50tku a niekto sa rozhodol to tam dať na 70. Sú tu stajne, kam chodia deti, kde jazdia kone. Sú tu bytovky z ktorých sa dostať bez auta do mesta je o život. Taxíky sem nejazdia radi (skúsenosť keď som nemohol šoférovať) a autobus zrušili.
Myslím si, že aj na Modranskej kým nebude chodník by mala byť maximálne 50tka. 70tka znamená 90 pre autá a pre motorky je to rozbehová dráha.
18. október 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
terajšia rýchlosť 70 km/h bola zvýšená na základe požiadavky Okresného dopravného inšpektorátu v Trnave. Na základe požiadavky Mesta Trnava na prehodnotenie tejto maximálnej povolenej rýchlosti sme dostali nesúhlasné stanovisko, ktoré nám v zmysle platnej legislatívy neumožňuje zrealizovať požadovanú zmenu maximálnej povolenej rýchlosti, a preto v lokalite zostane terajšie dopravné značenie.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
18. október 2018

KC

Dobrý deň,
ďakujem za odpoveď a riešenie podnetu. Ak Okresný dopravný inšpektorát nesúhlasí s max. povolenou rýchlosťou 50 km/h v rekreačnej zóne Trnavy mal by zvýšiť počet hliadok hlavne ráno a poobede a odsledovať dodržiavanie (resp nedodržiavanie) rýchlosti v úseku, kde je povolená rýchlosť 70 km/h - zástavka T. Kružliaka, zástavka Kamenný mlyn. (opakujem v tomto úseku sú 4 prechody pre chodcov).
13. február 2020

Jozef

Kamenná cesta-riešenie dopravnej situácie-nebezpečné

Dobrý deň,
nakoľko sa v poslednej dobe zahustil B.Kostol a Kamenný mlyn novými obyvateľmi , tak pri pripájaní z obytných zón vznikajú kolízne situácie.(veľa áut a veľa vodičov samozrejme nedodržiava rýchlosť 70), poprosil by som o prehodnotenie na rýchlosť 50km ako to aj kedysi bolo. už tu bolo aj dosť havárií asi práve pre toto pripájanie ?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania