Ulica gen. Goliána-Verejný poriadok-iné

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Dominika 19. decembra 2018

Dobrý deň,
na sídlisku, hlavne okolo paneláku Nerudova 1-3 a 57-61, pri parovode a na detských ihriskách neustále ľudia venčia voľne pustených psov. Nie sú to žiadne čivavy.... behá tu voľne pustený doberman, pitbully, kólie... Pri upozornení sa majiteľ ešte rozčuľuje, že pes nič nespraví. Myslím, že ak na vás pozerá pustený doberman, ktorý je vám vyše pásu...moc tomu neveríte. Možno sú psi vycvičený, možno poslúchajú majiteľa, ale nikdy nemôžete vedieť čo nastane v jeho v hlave. Situáciu tu nikto nerieši, nevidela som žiadne hliadky, ktoré by to kontrolovali. Možno je potrebné, aby sa niekomu dačo stalo. Volať na políciu je nezmysel, pretože kým prídu na miesto už tam majiteľ ani nie je. Možno by pomohlo, keby tu nastala nejaká kontrola zo strany mesta alebo polícii.

19. december 2018

Igor

Dominika ako môžeš vidieť mestskú políciu na LInčianskej?Neblázni.Oni budú radšej krúžiť okolo nemocnice alebo železničnej stanici.Tam vyberú pokuty.Nič sa nezmenilo,Bročka je len reklama.Noví poslanci sa s ním len povezú.Hanba.To som sa ešte dočítal,že robia výberové konanie na nových mestských policajtov.Pýtam sa na čo???Vyhodené peniaze!!!!
21. december 2018

kolombo

Všetko beriem,ale pri parovode by prečo nemohli byť voľne pustení psy??Myslím,kde sú záhradky.Tam mal byť dávno spravený oficiálny výbeh pre psov.U nás na Družbe je veľký výbeh pre psov v lesoparku za Kauflandom.A chodia tam aj deti a všetko je v poriadku.
21. december 2018

Dominika

Ak by výbeh bol oplotený, tak potom v poriadku, ale oplotený nie je. Naposledy sa mi stalo, že jedna pani venčila volne pusteného veľkého psa, išla som chodníku po opačnej strane a pes začal na mňa a mojho psa vrčať a agresívne stekať. Kľudne by sa rozbehol cez cestu, keby ho v poslednej chvíli nezastavila. A tak sa pýtam... prečo by som ja mala byť v strese, keď venčím psa na voditku, že na mňa iný pes zaútočí
21. december 2018

Dominika

A navyše existuje zákon o zákaze voľne pustených psov. Existujú výnimky na miestach určených na venčenie, ale i tu je zoznam, ktorý pes môže byť pustený a žiadny veľký pes tam nie je
22. december 2018

kolombo

Dominika nemáš pravdu.Na výbehu pre psov môže byť pustený aj veľký či malý pes.Mám dojem,že máš panický strach zo psov.Len to by si nemohla chodiť vôbec von,lebo sú aj prípady keď pes skočil po človeku a bol na obojku.Na chodník by si tiež nemohla stúpiť,lebo tam možno auto vybehne..Aj to sa stáva.
22. december 2018

kolombo

Myslel som na vodítku s obojkom.
22. december 2018

Dominika

Nemyslím, že toto sem patrí, ako som písala psa mám aj ja a neobťažujem s ním druhých. A riešim tu porušovanie zákonu o psoch bez vôdzky mimo plôch na to určených.
26. december 2018

marek

byvam tam. nevadi mi, ked je pes pusteny na vyhradenom mieste - pri parovode. Ale toho somara s tym volne pustenym dobermanom vidam pravidelne. Pes si pobehuje kade tade, ihrisko neihrisko a pan majitel s nosom na telefone si ho absolutne nevsima. Bohuzial mestska policia v TT je uplne k nicomu.
26. december 2018

kolombo

Marek ale volali ste aj niekto mestskú políciu na toho pána s Dobermanom?
26. december 2018

marek

Nie. Presne jak pise Dominika. Zavolas a kym pridu, ked vobec pridu, tak je prec.
27. december 2018

Igor

Prísť musia aj keď beriem,že ho stihnúť nemusia.Treba to skúsiť a potom to môžme kritizovať.
07. január 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
s obsahom podnetu budú oboznámené hliadky mestskej polície, ktoré vo zvýšenej miere zamerajú pri hliadkovej činnosti pozornosť na opísané protiprávne konanie v predmetnej lokalite.
Kto? Mestská polícia mesta Trnava
Kedy? priebežne

Mestská polícia mesta Trnava
12. január 2019

Jakub

Rád by som vás informoval, že žiadny zákon nezakazuje voľný pohyb psov.

Zákon č. 282/2002 Z. z. ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov hovorí jasne:

(1) Obec môže všeobecne záväzným nariadením vymedziť miesta, kde je
a) voľný pohyb psa zakázaný,
b) vstup so psom zakázaný.
(2) Miesta vymedzené podľa odseku 1 musia byť viditeľne označené.
13. január 2019

Dominika

Treba si to prečítať celé, keď nás už chcete informovať. Mestá si samostatne vydávajú nariadenia o držaní psov. Nezabranenie voľnému pohybu psov mimo priestorov na to určených je definované ako priestupok , za ktorý je možné udeliť pokutu do výšky 165eur.
http://www.trnava.sk/sk/vseobecne-zavazne-nariadenie/364
13. január 2019

Jakub

Dobrý deň pani Dominika,

Ešte si vás však dovolým upozorniť, že v zmysle ústavy SR pri výkone štátnej správy môže obec a vyšší územný celok vydávať v rámci svojejúzemnej pôsobnosti na základe splnomocnenia v zákone a v jeho medziach všeobecne záväzné nariadenia.

Opýtam sa Vás preto, v prípade ak v katastrálnom území mesta Trnava a v katastrálnom území Modranka je voľný pohyb psa zakázaný na všetkých verejných a verejne prístupných priestranstvách, okrem miest vyhradených pre psov, splnilo si mesto Trnava svoju povinnosť a vyznačilo viditeľne všetky tieto priestranstvá viditeľnou tabulou?

Alebo sa ustanovujú iba povinnosti pre psíčkarov a povinnosti mesta, tie sa už dodržiavať nemusia?
05. február 2019

Gabriela

Ziadala som oznacenie priestranstva na Prednadrazi...bola som odmietnuta s tvrdenim, ze to by musela byt otabulkovana cela Trnava...Odporucili mi obratit sa na Mestsku policiu - akoze zavolat, ked je problem...Ale kym pridu...a ci vobec pridu....Cele ZLE!!!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania