Šrobárova ulica-cyklotrasa-chýbajúca

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Juraj 22. januára 2019

Zdravim, mohlo by sa prosim doplnit chybajucich cca 100m cyklochodnika, ktory by pospajal cyklochodnik na srobarovej s dalsimi cyklochodnikami co koncia pri klizovatke? Jednak by to naramne pomohlo plynulej prevadzke, ale aj zvysilo razantne bezpecnost chodcov aj cyklistov.

23. január 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
chýbajúce cyklistické prepojenie mesto samozrejme eviduje. Cyklotrasa nebola na križovatku napojená z viacerých dôvodov:
1. Technické hľadisko: Nevyhnutnosť sanácie starého telesa mosta pri uzavretom vjazde do cukrovaru. Nevyhnutnosť rekonštrukcie mosta na Šrobárovej ulici, ktorý je podobne ako bývalý most na Bernolákovej bráne v technicky, ale aj parametrovo nevyhovujúcom stave. Tento most je potrebné kompletne zbúrať, postaviť nový, širší spolu s chodníkmi a cyklotrasou podľa platných noriem .
2. Finančné hľadisko: Nový most na Bernolákovej bráne obdobných parametrov ako tento stál v roku 2015 až 914 049 €. Zároveň ešte treba počítať s riešením mosta do cukrovaru. Tieto finančné prostriedky však pri rekonštrukcii Šrobárovej ulice neboli zaradené v rozpočte.
3. Jestvujúce objekty v zóne cukrovar sú technickou pamiatkou zapísanou v zozname národných kultúrnych pamiatok. Akékoľvek zásahy do stavieb sú spojené s ochranou kultúrnych pamiatok.
4. Na lokalitu bol spracovaný a schválený Územný plán zóny, schválený uznesením Mestského zastupiteľstva mesta Trnava č. 58/2007 dňa 24. 4. 2007.
5. V rokoch 2016-2018 mal majiteľ cukrovaru záujem začať výstavbu v areáli a žiadal o zmenu schváleného územného plánu zóny v časti dopravnej, úpravou križovatiek na základe zmenšenej dopravnej intenzity v lokalite po vybudovaní severného obchvatu. Táto zmena nebola mestským zastupiteľstvom schválená, preto investor začína s výstavbou vo svojom areáli zo severu (pri Kalvárii) ako prvú fázu výstavby. V ďalšej z etáp musí zabezpečiť prestavbu tejto križovatky na okružnú a zabezpečí financovanie aj riešenie vyššie popísaných problémov. V súčasnosti je preto neekonomické vynaložiť množstvo finančných prostriedkov na stavbu, ktorá sa bude v najbližších rokoch komplexne meniť v úplne iných parametroch.
Kto? Odbor územného rozvoja a koncepcií

Odbor územného rozvoja a koncepcií
22. marec 2019

Juraj

Dakujem za odpoved, podnet sa asi moze uzavriet.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania