Vznikajuce smetisko pri rodinnych domoch

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Dana 28. októbra 2013

dobrý deň, minulý týždeň som pri prechádzke v oblasti medzi novovznikajúcimi rodinnými domami " za traťou IV" zbadala nákladné auto, ktoré v tesnej blízkosti chráneného pásma vodného zdroja, vysýpalo stavebnú suť. Pretože to bolo asi tak 20 metrov od spomínaného chráneného pásma, tak som to nafotila a odpísala som si aj ŠPZ oboch nákladných áut, ktoré tam v krátkom čase priniesli asi 5 kôp stevebnej sute. Všetko, čo som videla, som aj nafotila. ŠPZ áut sú: TT719 EO, TT 126EU. Pretože v tesnej blízkosti staviame dom a stavia tam veľa rodín, boli by sme neradi, keby v tejto oblasti vznikalo nelegálne smetisko. Navyše v blízkosti chráneného vodného pásma. Obraciam sa na vás, pretože si myslím, že by ste to mohli posunúť nejakej fundovanej osobe, ktorá by to mohla prešetriť, Dúfam, že bude smetisko skoro odstránené. ďakujem vám za pomoc v mene všetkých obyvateľov.
Nechcela by som to dávať do novín, lebo verím , že odpad zmizne a okolie tak nebude naďalej znečisťované
obyvateľka Trnavy

18. november 2013

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet. O jeho riešení vás budeme informovať.

ÚKaM
21. november 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet.
Mestský úrad v Trnave uskutočnil v danej lokalite miestne zisťovanie. V zisťovacom konaní bola označená nehnuteľnosť a parcelné číslo nehnuteľnosti. Na základe uvedených údajov boli zistení vlastníci nehnuteľnosti. V súčinnosti s Mestskou políciou v Trnave boli zistení užívatelia a vlastníci motorových vozidiel podľa ŠPZ zdokumentovaných na vyhotovených fotografiách. Mestský úrad v Trnave predvolal užívateľov vozidiel k objasneniu uloženia odpadu na danej nehnuteľnosti. Na základe ústneho prejednávania sa bude v predmetnej veci ďalej konať.

Odbor stavebný a životného prostredia
10. december 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, pripájame aktualizáciu podnetu.
Na základe šetrenia vo veci nepovoleného uloženia a ponechania odpadu na mieste, ktoré nie je na tento účel určené obcou,
odbor stavebný a životného prostredie v súčinnosti s Mestskou políciou v Trnave zistil pôvodcu odpadu, ktorý zabezpečil nápravné opatrenia na uvedenie nehnuteľnosti do nezávadného stavu.
Odpad bol pôvodcom odpadu z predmetnej nehnuteľnosti odstránený v 49. týždni 2013 následne na čo vykonal odbor stavebný a životného prostredia dňa 06.12.2013 na tvare miesta kontrolné zisťovanie.

Odbor stavebný a životného prostredia

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania