Kredit na Arboria bike

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Lumila 09. marca 2019

Zdravím, potešila som sa možnosti požičať bicykel, super povedala som si a hajde na mestský úrad podpísať zmluvu.
Bicykel sa požičiava za poplatok 20 €, ktorý ak neminiem do konca roka, tak prepadne. Jednoducho sa neprenesie do nového roka.
Nerozumiem tomu, to prečo takto?
Cesty sú preplnené autami, urobili by sme niečo pre svoje zdravie aj pre čistejšie mesto...ale?

09. marec 2019

Alena

Tento príspevok som poslala ešte 24.2.2019 na oficiálnu stránku Arboria bike
[email protected]. Do dnešného dňa som nedostala žiadnu odpoveď. Možno sa dozvieme niečo na tejto stránke :)
Dobrý deň,
poplatok-tarifa min. 20,- € ktorý sa uhradí pri podpise zmluvy a nebude "minutý" buď celý alebo časť z neho mi na konci roka "prepadne"? Nedá sa preniesť do nasledujúceho roku? Takže ak to správne chápem budem "POTRESTANÁ" za to, že bicykel vždy po jazde zodpovedne odparkujem na stanovište na to určenom (ak by som ho odparkovala hocikde, tak by mi odpočítalo 0,40 € ). Ak pôjdem k lekárovi na polikliniku alebo do mesta niečo vybaviť na úrady cesta mi trvá do 15 min. tak je to zdarma. Takže budem "NÚTENÁ" voziť sa po meste, ak budem chcieť využiť kredit 20,- € ? Myslím, že táto stratégia odradí viacerých občanov, aby sa registrovali. Hoci je to super vec, na ktorú som sa vopred tešila a chcela som ju využívať. No nič, tak teda pôjdem asi zase len svojim autom alebo MHD (bicykel mi už 2x ukradli - raz pri poliklinike a raz na autobusovej stanici pri vybavovaní preukážky na MHD). Uvažuje sa prípadne o tom, že by táto nespotrebovaná tarifa prechádzala do nasledujúcich rokov? Ďakujem za odpoveď.
12. marec 2019

Juraj

Tych 20€ za ten rok kludne berte ako poplatok (kludne aj servisny) za sluzbu. To ze ich dostanete ako kredit je len bonus. Mesto to stoji realne peniaze. Snad nikto necaka ze sa tu budete prevazat zadarmo. Odporucam si pozriet ako funguju ine mesta s podobnou sluzbou a hned zistite, ze TT je na tom dost "lacne". Ja by som bez problemov zaplatil aj viac, s tym ze vsetky peniaze sa vratia do tohoto projektu.
05. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
suma 20 eur slúži ako ročná tarifa, zároveň ju však treba chápať aj ako poplatok za službu, ktorú Mesto Trnava pre občanov prevádzkuje. To, že je túto čiastku možné využiť aj ako kredit pri jazdách, ktoré trvajú dlhšie než 15 minút, prípadne na poplatky pri odparkovaní mimo stanice, je bonus pre používateľov systému Arboria bike. Veríme preto, že skutočnosť, že poplatok platí počas jedného roka, nikomu nevezme chuť urobiť niečo pre svoje zdravie a čistejšie mesto.

Team Bikesharing

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania