Ulica Jaderná-parkovanie-chýbajúce miesta

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Micro 21. marca 2019

Nedala by sa táto plocha (vo vlastníctve mesta) využiť na parkovacie miesta? V súčasnosti tam je len burina a smeti. Postačila by úprava zatrávňovacou dlažbou a výsadba stromov.

22. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
uvedenou problematikou sa mesto zaoberalo už v roku 2013, kde rôznymi nákresmi a meraniami bolo zistené, že nie je možné legálne vybudovať kolmé parkovacie miesta popri komunikácii. Šírkové parametre dostupného priestoru to neumožňujú. Vytvorenie pozdĺžnych parkovacích miest v uvedenom úseku zasa nemá zmysel, keďže aj v dnešnej dobe tam popri okraji komunikácie parkuje rovnaký počet vozidiel.
Jediným možným riešením, ako zrealizovať parkovacie miesta, je zjednosmernenie komunikácie a vytvorenie šikmého radenia vozidiel.
Riešenie bolo navrhnuté a predložené na rokovanie Komisie dopravy a verejnoprospešných služieb, ktorá v roku 2014 zastavila z finančných dôvodov akékoľvek ďalšie práce. Následne bol materiál posudzovaný pri zostavovaní rozpočtu na roky 2015-2018 a bol zaslaný na vyjadrenie politickým klubom, ktoré parkovisko z návrhu rozpočtu mesta vyčiarkli. Na základe nedostatku finančných prostriedkov v rozpočte mesta a následného rozhodnutia o zastavení všetkých investícií do budovania parkovacích miest na zeleni v dôsledku klimatických zmien boli práce na projektovej dokumentácii zastavené. Do budúcnosti túto investíciu nevylučujeme, ale prioritne sa budujú miesta v tesnej blízkosti bytových domov a tam, kde nie je potrebný záber zelenej plochy. Preto prosíme občanov o trpezlivosť pri riešení podnetu.
Kto? Odbor územného rozvoja a koncepcií

Odbor územného rozvoja a koncepcií
22. marec 2019

Juraj

Tak aspon tu jednosmerku tam osadte a nakreslite parkovacie miesta na cestu nech sa maximalizuje pocet miest a odstrani neefektivita pri parkovani. Aj tak sa tam neda prechadzat zaroven v oboch smeroch.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania