Toto asi nebol pôvodný zámer.........?

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Flego 01. decembra 2013

Pri rekonštrukcii spojovacieho chodníka Mozartova - Tajovského vedľa polikliniky ponechal projektant v dlažbe štyri otvory, v ktorých rastú stromy. Zámerom autora bolo zrejme oživiť fádnu dlažbu zeleňou, ale snáď mal byť pôvodne okolo stromkov položený trávový koberec. Dnes je stav taký, že okolo stromkov rastie len burina, v ktorej sa hromadia odpadky. Samotné vyčistenie asi nepostačí, pretože odpadky tu o chvíľu budú znova. Projekt treba dotiahnuť dokonca a otvory pokryť trávovým kobercom.

07. december 2013

Flego

Okolie stromkov bolo promptne vyčistené, ale predsa sa vrátim k pôvodnej otázke: je tu možné urobiť zelenú úpravu povrchu alebo horúca a suchá mikroklíma v úzkom priechode nedovoľuje aby sa tu v lete tráva udržala pri živote?
07. december 2013

Flego

Priestor okolo stromkov bol promptne vyčistený, ale predsa sa vrátim k pôvodnej otázke: je možné tieto lapače nečistôt upraviť zeleným kobercom alebo by tráva v horúcej a suchej mikroklíme úzkeho priechodu v lete neprežila?
16. január 2014

Flego

Vyčistenie pomohlo len na chvíľku, ľudia si tieto otvory mýlia s odpadkovým košom.
05. marec 2014

mac1320

Všetok ten bordel, ako aj v celom okolí robia asociáli a štamgasti z miestneho pajzla, ktorý máte nadohlad na prvej fotke.
13. marec 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet.
Otvory, v ktorých sa nachádzajú stromy medzi budovou polikliniky a nákupným strediskom Casalle, nie je vhodné zatrávňovať z dôvodu, že trávnik by presychal a odoberal živiny stromu. V jarnom agrotechnickom termíne vysadíme do otvorov nenáročné pôdopokryvné trvalky, ktoré nahradia trávnik a nebudú konkurovať stromom odoberaním živín a vody z pôdy.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
24. apríl 2014

Flego

Sľúbená výsadba zatiaľ nebola zrealizovaná, ale okolie stromkov je udržované a čisté.
17. jún 2014

Matúš G

17. jún 2014

Matúš G

Čo k tomu dodať? Nasypali kôru čo oživilo okolie stromov ale výsadba skoro žiadna, na obr.1 je vydno nejaký náznak. Inak aj odpadky pekne chronologicky na obrazkoch pribudajú, až sa zdá že a o ten prvý strom niekto stará.
23. august 2014

Flego

Neriešené. O ten prvý štvorec sa očividne niekto stará, je vždy čistý a upravený. Ale ostatné tri sú stále plné buriny a drobných odpadkov.
22. apríl 2015

Matúš G

Nakoniec kamene, moze byt. Je to asi lepsie nez rastlinky o ktore sa treba starat.
22. apríl 2015

Flego

Jééj už som ani nedúfal :-) rok a pol ale podarilo sa. Dúfam, že pod tie kamienky dali fóliu, aby neprerastala burina. Je to pekné aj praktické, lebo v lete je tam horúco ako v pekle, ťažko tam niečo vydrží. Vybavené.
22. apríl 2015

Matúš G

Niečo je pod kameňmi, či už fólia alebo netkaná textília, neviem to som neskúmal.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania