Ulica Gejzu Dusíka-Mestský mobiliár-iné

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Uzavretý
meno
občan 23. júna 2019

Pravdepodobne výstavba zapustených kontajnerov. Inak skvelá vec, ale v tomto prípade ich umiestnenie v tesnom dotyku s priľahlým bytovým domom. NEUVERITEĽNÉ. V podstate v tesnom dotyku - 5 metrov od kontajnerov sú okná spální a izieb. Je zrejmé, že na pôvodnom stojisku z dôvodu inžinierskych sietí, takéto kontajnery nemôžu byť. Tu ale platí, že ani z dôvodu blízkych okien bývajúcich by pravdepodobne z hygienických noriem nemali byť, alebo mali??? To snáď nie... Ďalšou vecou je, že bytovka prišla o minimálne 2 parkovacie miesta, tak potrebné v tejto lokalite. Budú nahradené novými? Všetko úplne zle ...

24. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
vzhľadom na vlastníctvo pozemkov, umiestnenie sietí a iné technické problémy je súčasné umiestnenie kontajnerov najlepšie možné riešenie. Je to v súlade s normami a vzhľadom na to, že plnozapustené kontajnery nepáchnu a nepriťahujú hlodavce, ide o dostatočnú vzdialenosť od bytového domu.
Momentálne síce zabrali pár parkovacích miest, ale takmer všade, kde sa postupne odstránia klasické kontajnery, zároveň vzniknú na starých stojiskách nové parkovacie miesta, takže v konečnom dôsledku parkovacie miesta pribudnú, len prosíme o trpezlivosť pri vyriešení podnetu k spokojnosti občanov.
Kto? Odbor územného rozvoja a koncepcií
Kedy? 2019-2020

Odbor územného rozvoja a koncepcií
24. jún 2019

občan

V poriadku, nikto nespochybňuje výhodnosť nových kontajnerov, ani ich technické riešenie. Do pozornosti som dal ale iný parameter - tesná blízkosť kontajnerov pod oknami. Tento parameter by mal prevážiť nad ostatnými a pre kontajnery sa malo zvážiť miesto vzdialenejšie od okien. Samozrejme, to nepochopí ten, čo tam nebýva. A čo sa týka nových parkovaní, tu riešime práve túto lokalitu a tu nie je možné vybudovať nové parkovacie miesta na pôovodných stojiskách. Že sa dajú vybudovať na iných pôvodných, pre obyvateľov tohto paneláku nie je podstatné. Chýbať budú práve im. Inak stojí za úvahu, rozšíriť parkovacie miesta na druhú stranu od súčasných parkovísk, napr. až ku chodníkovej komunikácii lemujúcej vchody Dusíka 15, Dusíka 24 atď. Čo tomu bráni?
25. jún 2019

Flego

Toto nemyslíte vážne, že budeme mať priamo pod oknami spální smetiaky. Takto hlúpo nie sú umiestnené nikde v Trnave. Vždy sú umiestňované pri ceste aby k nim bol prístup. Tu bude musieť smetiarske auto vchádzať na chodník. Prečo ste ich neumiestnili k ceste aj za cenu prekládky nejakých sietí alebo chodníka?
27. jún 2019

TOP

https://www.odkazprestarostu.sk/trnava/podnety/60853/stavba-polopodzemnych-kontajnerov tu dali tie kontajneri este blizsie tiez tam ludia nadavali. Klesla im cena bytov? Je tam bordel a smrad? Stazuju sa este ludia ? Ma mesto staznosti ? Ked ma niekto info nech da vediet,
28. jún 2019

občan

vybavené, koniec diskusie, výborne ...
30. jún 2019

Flego

No, každopádne je to pre nás poučenie, že máme voliť poslancov zo svojho sídliska a nie z Prednádražia II.
30. jún 2019

Flego

Ako som zistil, 19.6. bolo na Mozartovej zasadanie VMČ, kde bolo treba vzniesť námietky k týmto stojiskám. Obyvatelia Prednádražia II námietky vzniesli a obyvatelia Gejzu Dusíka, keďže ani netušili, že stojisko nebude na pôvodnom mieste (s čím by súhlasili) tak námietky nevzniesli. Poslanci to vyhodnotili ako 100% spokojnosť a o 3 dni už bola jama vykopaná.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania