Ulica Hlboká-zastávka MHD -chýbajúca

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Neriešený
meno
Erik 04. júla 2019

Pri zrekonštruovanej Severovýchodnej veži hradieb na Hlbokej ulici chýba zastávka, ktorá by uľahčila prístup do centra mesta cez spomínanú vežu a na Michalskú ulicu. Taktiež by uľahčila prístup obyvateľom Hlbokej, Bučianskej, Špačinskej k lepšej infraštruktúre MHD. Podľa grafikonu by zástavkou prechádzalo 30% liniek. Vzhľadom na zrekonštruovanú vežu a novovybudovaný verejný priestor pri veži by zástavka nemala pôsobiť ako vizuálny reklamný smog, ale mala by svojou modernosťou dotvárať verejný priestor. Vybavenie zastávky: prístrešok, lavička, bezbariérový prístup, smetný kôš, dopravné značenie, elektronická informačná tabuľa, stojan pre bicykle, virtuálna stanica Arboria bike pri cyklochodníku. Zástavka by niesla meno podľa významného objektu v lokalite: Severovýchodná veža hradieb.

05. júl 2019

erik

myslim ze zastavky MHD su hned za krizovatkou na Spacinskej,mozno to staci
05. júl 2019

Erik

Z 3 liniek, ktoré idú cez Hlbokú, ide len jedna cez Špačinskú. Hlboká je rovnako dlhá ako Hospodárska, 1.1 km približne, a na Hospodárskej sú zástavky: Hospodárska, Hospodárska Bernolákova brána a Hospodárska čerp. st a na Hlbokej je len jedna zastávka pri budove TTSK. To je ako keby na Hospodárskej máme len zastávku pri Bernolákovej bráne - využite spojov by bolo značne menšie. Z tohto dôvodu by zastávka Severovýchodná veža hradieb bola využívaná tak, ako zastávky na Hospodárskej.

Táto zastávka by fungovala pre priamy spoj do centra, kedže cez zrekonštruovanú vežu hradieb človek prejde a je priamo v centre mesta. Taktiež pre obyvateľov Tehelnej, Bučianskej, Hlbokej, ktorí majú ďaleko k zastávke Hlboká, či Špačinská.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.