Ulica Hospodárska-cyklotrasa-neoznačená

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Neriešený

Cyklisti na cykloprejazde subezne s hlavnou maju prednost v jazde ako napr. pri LIDL Hospodarska, ak sa nemylim. Vodici vsak nie su dostatocne informovani, ze cyklisti maju v tychto pripadoch absolutnu prednost, ako akekolvek ine vozidlo na hlavnej. Spravaju sa ako pri priechodoch pre chodcov. Casto sa nepresvedcia sa, ci neprechadza bike este pred vjazdom odbocenim na/cez cyklopriechod. Tyka sa aj najma vedlajsich ulic T. Vansovej, Rybnikovej, Zelenecskej vratane vjazdu, vyjazdu z LIDL, V.Clementisa/Tekela pri Kauflande, do Kamenaca. Skratka, kazde miesto cyklotrasy subezne s hlavnou pre vozidla z vedlajsej. Potrebne doplnit znacku cyklotrasa o “daj prednost v jazde” s doplnkovou s cyklistom. Pripadne vyznacit/predsunut ciaru, kde by mali najskor zastavit a presvedcit sa ci nejde bike a az potom sa posunut na miesto s nalezitym rozhladom, blikacky na cykloprejazde... . Alebo opajcnut podla cyklokrajin a nevymyslat vymyslene. Na niektorych takychto miestach, subezne s hlavnou, je naopak nastriekana vodorovna znacka daj prednost v jazde.

22. august 2019

Micro

Aktuálne platí text zákona 8/2009 Z.z. § 55 Osobitné ustanovenia o cyklistoch
(8)Pred vjazdom na priechod pre cyklistov sa cyklista musí presvedčiť, či tak môže urobiť bez nebezpečenstva. Cyklista môže prechádzať cez vozovku, len ak s ohľadom na vzdialenosť a rýchlosť jazdy prichádzajúcich vozidiel nedonúti ich vodičov k zmene smeru alebo rýchlosti jazdy. Na priechode pre cyklistov sa jazdí vpravo.
22. august 2019

Obyvatel Trnavy

Lubo podla mna tvoja informovanost nie je dostatocna, odkial si prisiel nato, ze cyklisti maju absolutnu prednost ? To, ze su na hlavnej ceste a prechadzaju cez prechod pre cyklistov neznamena, ze cyklisti maju prednost pred autami, ktore prichadzaju z vedlajsej cesty.

K podnetu: Podla mna znacka, ktora by mala davat absolutnu prednost cyklistom nema ziadny zmysel. Takisto ako vodici, tak aj cyklisti maju byt pozorni na krizovatke. Kus plechu ti k tomu nepomoze.
22. august 2019

Lubo

Ok, mylil som sa teda. Micro, vdaka za dohladanie. Zostava teda Zelenencska, kde su pruhy a teda auta z vedlajsich ulic by nemali vpalit do cyklopruhu.
09. september 2019

Lubo

Taketo “kusy plechu” E16d, ktorymi mimochodom sme povinni sa vsetci riadit v cestnej premavke, treba dopnit.
09. september 2019

Lubo

E16d v praxi + zvyraznenie cyklotrasy v nebezpecnom mieste. Zdroj SSC.sk

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania