Ulica Strelecká-Verejné služby-iné

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Jozef A 13. novembra 2019

Dobrý deň. Dnes sme sa v centre voľného času v Kalokagatii dozvedeli, že sa nedobrovoľne sťahujú na novú adresu. Oznámenie dostali 5.11.2019, detičky budú musieť od januára 2020 pekne cupitať na novú adresu - V Jame 3.
Otázky na mesto:
1. Kto a čo plánuje urobiť s budovou, v ktorej toľké roky sídlila Kalokagatia? Ktorý "developer" je v tom zainteresovaný?
2. Prečo práve teraz a tak rýchlo? Pozrite sa, koľko akcií sa musí zrušiť.

Budova je veľmi lukratívna, s parkom, v ktorom sa detičky mohli vybehať a v ktorom prebiehali aj mnohé akcie. Naviac, v centre, čiže v dobrej dostupnosti zo všetkých častí Trnavy. Som z vedenia Trnavy veľmi nahnevaný. Už druhý krát v tomto roku Jóbova zvesť - najprv jedáleň na Bottovej a teraz toto. Hnus.

Jozef A

13. november 2019

Ľubomír Šupola

takto verejne zo seba robiť hlupáka...
14. november 2019

Peto

Budova je od decembra 2016 národnou pamiatkou. Rekonštrukcia má byť súčasťou celkovej rekonštrukcie ružového parku. Odporúčam prečítať si staršiu správu, kde máš odpoveď aj s názorom riaditeľa centra voľného času: https://mytrnava.sme.sk/c/amp/20514625/budovu-kalokagatie-chce-mesto-na-reprezentaciu-deti-planuju-stahovat.html
14. november 2019

jozef

Preboha kolko chce vedenie mesta tych reprezentacnych priestorov
Radnica im nestaci len sa roztahuju za peniaze obcanov toto bolo idealne miesto pre detulence skoda na taketo veci sa nerobi prieskum medzi obcanmi preco?????
14. november 2019

Mária

Jozef, akože tá budova podľa mňa vôbec nie je vhodná na krúžkovú činnosť, ktorú tam deti mávali... moja dcéra tam tiež chodí, krúžok máva v tej prilepenej garáži, kde sa kúri gamatkami (napokon ako v celej budove), tej budovy je naozaj škoda, mala by sa viac otvoriť verejnosti, napokon ako celý park okolo, ktorý z významnej časti tvorí cez deň parkovisko...
Mne to ale tiež spravilo škrt cez harmonogram, lebo do Jamy to z organizačných dôvodov nebudem stíhať, takže skôr by ma zaujímalo, či to, že sa to bude sľahovať, nevedeli v októbri, kedy sa začali krúžky...A tiež, či mi vrátia peniaze, keďže do nových priestorov chodiť nemôžem (a nezapísala by som dieťa na krúžok, keby som vedela, že to bude za dva mesiace bývať v Jame).
14. november 2019

jozef

Ok Maria myslel som zrekonstruovat pre deti ako to bolo doteraz tu je trocha prirody jama je samy beton. Myslim ze ste ma pochopili apropo a dobra poloha to je plus hlavne pre rodicov v prepchatej Trnave v poobednajsich hodinach
14. november 2019

Tibor

Opakovaný amaterizmus zodpovedných ľudí na zodpovedných miestach.
Všetko na poslednú chvíľu, rozbiť naplánovaný program, veď je to mimoriadna situácia, ktorá vznikla zo dňa na deň....A v Jame 3 je čo? Škola,škôlka alebo jasle?. Tiež to mohlo byť napísané jasnejšie, ten kto to nepozná to bude hľadať.....
19. november 2019

Jozef A

Ľubomír, o čom točís??? Vadí ti to slovíčko "nedobrovoľne?" To slovíčko, ktoré, ako som sa dozvedel, vyvracia článok z roku 2017, naviac v jeho poslednej časti? Skutočne transparentná Trnava. Naviac, podľa mňa sa v Trnave nie veľmi dobre riešia skutočné problémy, ale reprezentovať treba, však?

Jozef A
26. november 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
presun Kalokagatie sa nedeje narýchlo, ani za ním nestojí žiaden developer.
Ešte v roku 2016 prebehla architektonická súťaž na návrh rekonštrukcie Ružového parku, ktorý bol kedysi záhradou tzv. Emmerovho domu, dnešnej budovy Kalokagatie. Už pri príprave tejto súťaže sa počítalo s presunutím prevádzky Kalokagatie do inej, priestorovo vhodnejšej budovy. Takisto bol v budove vykonaný pamiatkový výskum, ktorý preukázal, že ide o najstaršiu stavbu spomedzi dodnes existujúcich predmestských záhradných letohrádkov. Zámerom mesta je obnoviť budovu, záhradu vedľa nej aj celý park a sprístupniť ich širokej verejnosti. Keďže mesto momentálne nedisponuje iným vhodným priestorom v takejto kvalite, bude po rekonštrukcii Emmerova vila slúžiť na spoločenské podujatia, koncerty a výstavy.
Nové priestory Kalokagatie považujeme za omnoho vhodnejšie na voľnočasové centrum, umožňujú viac priestoru nielen pre aktivity detí, ale aj pre budúce rozvíjanie centra voľného času.

Odbor územného rozvoja a koncepcií
09. december 2019

Silvia

Uvedomuje si samosprava, ze obyvatelia Sportovej ulice maju z jednej strany domov stadion a z druhej strany domov im chcu robit koncerty? Uz teraz nie je dodrzana vyhlaska 549/2007 pocas futbalovych zapasov. Preco mesto planuje robit v objekte koncerty, ked TTSK ide robit kulturne centrum z Tatraskla na Trhovej a planuje sa vystavba mestskeho kulturneho centra na mieste kina Hviezda? Povolili hudbu na terasach. Kolko toho este maju znasat obyvatelia centra?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania