Ulica Hospodárska-spomaľovač-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Uzavretý
meno
Jarmila 16. apríla 2020

Touto cestou mám požiadavku na osadenie dopravných spomaľovačov pred bytovkami na Hospodárskej 37 - 42. Vodiči tu veľmi často prekračujú povolenú rýchlosť a vzhľadom na to, že je to obytná zóna, hrozí tu určité riziko. Nedávno tu bol zrazený psík a raz vodičovi vybehlo dieťa spoza kríka (našťastie bez akýchkoľvek následkov). Približne pred rokom boli spomaľovače osadené na Hospodárskej 43 - 45 atď, čo je vlastne pokračovanie tejto cesty. Myslím si, že aj na tomto usekú je to nevyhnutnosť.

22. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Preposlali sme ho na príslušný odbor na vybavenie. O riešení podnetu budeme informovať.
Kto? Odbor dopravy

Mesto Trnava
14. máj 2021

Jarmila Minarikova

Ulica Hospodárska-spomaľovač-chýbajúci

Dobry den, navrhovala by som v tomto useku osadit spomalovace, kedze je tu coraz viac nezodpovednych vodicov. Vzhladom na to, ze je tu vytvorene nove detske ihrisko a zvysena koncentracia deti, zacina to byt pre ne (ale nie len pre ne) coroz viac nebezpecne, kedze soferi nedodrzuju rychlost a jazdia nebezpecne rychlo i napriek tomu, ze sa jedna o obytnu zonu. Dieta moze kedykolvek vybehnut spoza auta a v tej rychlosti, v akej tu soferi jazdia, by nemal sancu zabrzdit. Doplnim, ze uz tu bol zrazeny aj psik. Myslim, ze spomalovac by mohol predist nestastastiu.
10. september 2021

Mila

Zaujimalo by ma, ci sa pripad niekam pohol, kedze spomalovace v tomto useku stale nevidno a nezodpovednych soferov neubuda. Nedavno som tu videla utekat jedno dieta z ihriska pomedzi auta na cestu. Nastastie ziadne auto neslo. Nastastie!
30. september 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň. Šírkové usporiadanie komunikácie nám príde dostatočne obmedzujúce na to aby tam prichádzalo k porušovaniu najvyššej dovolenej rýchlosti. Treba si uvedomiť, že osadenie spomaľovacieho prahu v zastavenej oblasti bude spôsobovať zvýšenie hluku, ktorý sa bude násobiť jeho odrazom do stien budov, prašnosť a zvýšenie otrasov, ktoré sa budú obvodom budovy prenášať do obytných miestností. Uvedené skutočnosti budú viesť k zhoršeniu kvality bývania a preto Mesto Trnava neuvažuje s osadením spomaľovacích prahov v tejto lokalite.

Odbor dopravy
29. november 2021

Mila

Predsa len by ma zaujímalo, či sa v úseku Hospodárska 43, 44 atď vyskytujú Vami uvedené problémy ako hlučnosť a prašnosť, keďže tam sú tieto spomaľovače osadené už pár rokov. A ešte mi nedá nespomenúť, že som sa dnes dostala k príspevku od pána primátora, ktorý uverejňoval, že sa v meste idú osádzať skúšobné spomaľovače nového typu, ktoré sú menej hlučné a šetrnejšie k vozidlám. Preto chcem znovu otvoriť túto tému a dať do pozornosti, že tento nový typ by mohol byť skúšobne osadený aj na spomínanom problémovom úseku pred detským ihriskom - mimochodom, medzičasom stihli v tejto lokalite vyrásť ďalšie nové, ešte nedokončené vnutroblokové ihriská, čiže nebezpečenstvo pri rýchlych nezodpovedných jazdách tu bude ešte väčšie.
30. november 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Preposlali sme ho na vybavenie na príslušný odbor. O riešení podnetu budeme informovať. Ďakujeme za porozumenie
Kto? odbor dopravy

Mesto Trnava
26. jún 2023

Michal

Dobrý deň, v tomto úseku cesty, ktorý sa nachádza v obytnej zóne so zníženou max. povolenou rýchlosťou pre motorové vozidlá na 20km/h, dochádza k pravidelnému nebezpečnému porušovaniu rýchlosti! Už v minulosti bola na mesto zaslaná požiadavka o osadenie spomaľovača, no neúspešne. Nakoľko sa v danej lokalite nachádza niekoľko detských ihrísk a dopravené značenie absolútne vodiči svojou bezohľadnou jazdou nerešpektujú, prosím o opätovné prehodnotenie situácie. Na opačnej strane cesty spomaľovač osadený bol, no v tomto úseku bol podľa Vášho vyjadrenia problém s hlučnosťou pri prejazde spomaľovačom(?). Ďakujem.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania