Reklamná plocha

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Peter 25. apríla 2014

Na Študetskej 21 je v strede obojstrannej komunikácie osadená reklamná plocha, viď foto. Neviem či mesto dalo na to súhlas, ale ak nie, tak nech nariadi jej odstránenie a nech im vyrúbia pokutu za nedovolenú reklamu. Takéto reklamné plochy som videl po meste viacero.

27. apríl 2014

Jozef

Ja som si všimol takýchto reklám po meste viac. Nezdajú sa mi celkom OK, a ani neviem, kto za takýmto projektom stojí. Jedna z mich mi ale prekáža vo výhľade na Golianovej ulici, pri výkupe zberných surovín. Keď vychádzam spomedzi činžiakov a chcem ísť do ľava, tak vo výhľade zprava prekážajú autá zaparkované pozdĺž Golianovej, na akoby chodníku a najnovšie aj z ľava presne takáto reklamná tabuľa. Stačilo by ju posunúť pol metra ďalej od cesty. Ja nevravím, že ten výhľad je úplne blokovaný, len že pred tým to bolo lepšie. Som za to, aby sa dopravná situácia v meste zlepšovala, v rámci možností, a nie ešte zhoršovala takýmito stupídnymi reklamnými panelmi. Che to používať hlavu a sitáciu si na mieste overiť.

Jozef A.
28. apríl 2014

Robo

mali by ich vsetky odstranit, zvysovanie vizualneho smogu v meste nie je cesta akou sa uberat, obzvlast iritujuca reklamna plocha je pri rekreacnom chodniku na prednadrazi ( na streke) kde vyrazne kontrastuje so vsadepritomnou zelenou a posobi velmi rusivo
28. apríl 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet.
Reklamné plochy sú riadne povolené mestom na základe obdržaného súhlasu zo strany Okresného dopravného inšpektorátu v Trnave.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
28. apríl 2014

Peter

Vazeny Odbor dopravy a komunálnych služieb, dakujem za informaciu.
Ak to nie je tajne, tak informacia by bola postucujuca, keby obsahovala odkaz na zmluvu na zaklade, ktorej mesto odsuhlasilo tuto reklamnu plochu.
Dakujem.
04. máj 2014

Mia

To je priserne!! Kolko za to dostali uplatok, ze toto povolili?
04. máj 2014

Jozef

Mňa zaujíma, či niekto z toho dopravného inšpektorátu aj bol prítomný, keď sa osádzal ten pútač na Golianovej. Lebo skutočne stačí posunúť ho pol metra ďalej od cesty a nemám proti nemu nič, teda čo sa týka dopravnej situácie. Skutočne si myslím, že netreba zväčšovať bezpečnostné riziká. Mohol by to prosím niekto overit? Prípadne ak sa podarí, tak ho aj rovno posunúť, momentálne je polo-rozobratý po veternom víkende.

Jozef A
05. máj 2014

.

Reklama je umiestnená v nekultúrnej zeleni a preto pôsobí skôr odpudzujúco. Ten kto tam tu reklamu umiestňuje, by mal najprv skultivovať priestor okolo a následne ho i udržiavať. Inak je to obyčajný bordel.
06. máj 2014

wjercho

Suhlasim, tieto otrasne tabule pohadzane popri cestach su v poriaku a mestskym panom neprekazaju ako napriklad terasy, ktore maju presne stanovene z akych materialov mozu byt stolicky vyrobene...okrem toho este pri kruhacoch pri benzinke na Veternej a pri Nay su akoze zelezne bilbord-lavicky, aby si ludia mohli odpocinut v pokoji pri kruhovych objazdoch a kochat sa autami?! Som zvedavy ci tam v niekto bude vobec raz sediet...je to hnus, prec s tym!!!
06. máj 2014

Peter

uz chystame peticiu voci marketingovemu smogu v trnave
06. máj 2014

Tomáš K.

Ohladom tej petície, dajte pls vedieť, Rád by som sa zapojil. Tieto reklamné pútače veľmi kazia výzor mesta. Sú absolútne nevhodné. Je to hrubé narušenie tej mála zelene, ktorú tu máme
06. máj 2014

Peter Bročka

Ahojte, kto by chcel pomôcť s petíciou dajte vedieť na [email protected]
Díky
06. máj 2014

Peter

peto, tu peticiu by bolo rozumne asi podavat naraz. nateraz zozbieram ludi a potom to podame. cez vikend dohodneme osobne.
07. máj 2014

Peter

obdobna plocha pribudla aj na kopanke. kto videl dalsie reklamne plochy a chce sa pridat k peticii proti tomuto marketingovemu smogu, mozete ma kontaktovat na [email protected]
07. máj 2014

Peter

resp. mozeme sa spojit so zdruznim lepsia trnava :)
07. máj 2014

Jozef

Ja som za petíciu, ale som aj dosť skeptický. Keď si niekto kúpil umiestnenie svojej reklamy na takejto ploche, ako ho chcete presvedčiť, že jeho peniaze boli vlastne vyhodené zbytočne? Že sa plochy zrušia? To neprejde... Mesto ako také ryžuje na totálnych sprostostiach a peniaze, ktoré mu utekajú pomedzi prsty, si nevšíma. Viď parkovania na chodníkoch tak, ako to neumožňuje zákon. Viď psie exkrementy.

P.s. reklamná plocha z Golianovej zmizla, predpokladám že bola poškodená vetrom minulý víkend, tak ju niekde v nejakej dielni opravujú a onedlho tam bude svietiť zase...


Jozef A
07. máj 2014

Peter

Jozef, asi tiez by som bol skepticky, ale ked vidim viacere organizacie neziskove ako funguju a chcu veci posuvat dopredu, tak si myslim, ze maly krok ako je peticia nas nic nestoji, ale krok za krokom a postupne mozeme mat lepsiu trnavu. :)
07. máj 2014

jozef

Áno, veď hovorím, že som za. Minimálne sa kompetentní dozvedia, že ľudom to nie je úplne jedno.

Jozef A
13. máj 2014

wjercho

nedalo by sa to proste odniest niekam do zberu alebo do hodit do smeti? Ja to vnimam ako nevkusny, volne pohodeny odpad pri ceste
13. máj 2014

Peter

no, dalo by sa to, ale v tomto pripade to nie je riesenie. mesto povolilo na tieto reklamy suhlas, takze ocakam, ze po tom ako mesto obdrzi peticiu na tento marketingovy smog v trnave, bude samotne mesto iniciovat odstranenie tychto tabul.
21. jún 2014

Jozef A

Takže, pozerám, že napríklad na tej Golianovej sa zatiaľ reklamná plocha nevrátila naspäť, že by mesto prehodnotilo svoj zámer? A čo tak trocha informovať ľudí, že čo sa to teda vlastne deje? Na podnet prišla odpoveď, že je všetko povolené...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania