Ulica Seredská-Dopravné značenie-iné

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Neriešený
meno
chubby 31. augusta 2020

Dobrý deň. Diaľnica R1 vedúca okolo Modranky je zdrojom neustáleho hluku, čo vyplynulo aj z hlukovej štúdie z roku 2016. Protihluková stena je v nedohľadne. Navrhujem umiestniť značku "začiatok obce" a "koniec obce" (IS 36c / IS 36d, prípadne IS 36a / IS 36b) pred odbočenie z R1 v smere od D1 na ulicu Diaľničná/Automobilová (podľa nákresu).
Tým by úsek R1 popri Modranke bol diaľnicou v obci s maximálnou rýchlosťou 90km/h. To by výrazne prispelo k zníženiu hluku.

Vopred ďakujem, za preverenie možnosti tohto riešenia.

31. august 2020

LL

Bývam v Modranke v blízkosti R1 a som priamo postihnutý hlukom z tejto diaľnice. Bohužiaľ zníženie rýchlosti na 90km/h nepomôže, pretože bezkonkurenčne najväčším zdrojom hluku sú kamióny, ktorých max. rýchlosť je 90km/h. Keď si spomínate, ešte pred pár rokmi diaľnica resp. vtedy cesta pre motorové vozidlá začínala až za križovatkou R1/D1 a policajti tu veselo vyberali pokuty za prekročenie rýchlosti 90km/h (hoci na tejto "obyčajnej ceste" boli diaľničné návesti). Tu pomôže len protihluková bariéra!!! A už by bolo naozaj načase, aby sa postavila. Čo tak osloviť Matoviča, veď je z Trnavy...
07. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Preposlali sme ho na vyjadrenie na príslušný odbor. O riešení podnetu budeme informovať. Ďakujeme za porozumenie
Kto? Odbor dopravy

Mestský úrad v Trnave
10. december 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, Odbor dopravy k danému podnetu uvádza: Mesto Trnava nie je miestne ani vecne príslušný cestný správny orgán, ktorý rozhoduje o použití dopravného značenia na ceste R1. S Vašou požiadavku sa prosím obráťte na Národnú diaľničnú spoločnosť ako na vlastníka komunikácie.
13. december 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Iný subjekt

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania