Ulica Ekoosada-kôš-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Veľké Úľany

Uzavretý
meno
Andrea 11. mája 2022

Dobrý deň,

Problém spočíva v dvoch veciach , na ktorých sme sa s pár susedmi už zhodli.
V prvom rade by sme vás chceli požiadať o smetné koše na exkrementy, keďže je tu väčšie množstvo psíčkarov, tak by to uvítali.
Ďalšou vecou je odpad v Ekoosade, ktorý je už naozaj neúnosný, sama to dobrovoľne chodievam zbierať , ale myslím, že by sme sa mohli podieľať všetci v rámci Ekoosady, chcela by som vás týmto požiadať, aby sa zriadili tzv.pracovne soboty , stačili by 2-3 hod. doobeda v čase od 9-11/12, aby sme spoločne našu Ekoosadu upratovali aspoň každy mesiac, toho odpadu je tu naozaj vela, čo je veľmi smutné a nepekné. Ďakujem.

11. máj 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

Podnet môže vždy obsahovať len jeden problém, tento podnet preto prijímame ako problém chýbajúceho koša. Pre problém neporiadkov vo verejnom priestranstve prosíme o vytvorenie samostatného podnetu. Každý podnet avšak musí obsahovať lokalitu a fotografiu, pokiaľ bude podnet príliš všeobecný t.j. neporiadok a odpadky v celej lokalite, bude podnet zamietnutý.

Ďakujeme za pochopenie.
S pozdravom,
Martina
Admin OPS
26. máj 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,
Admin
Odkaz pre starostu
[email protected]
27. máj 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.

Ďakujeme za Váš podnet.

1. Obec nemá kompetencie aby zriadila " pracovné soboty", ani iným spôsobom riadila aktivity obyvateľov. Obec je však otvorená a nápomocná združeniam a aktivitám obyvateľov. Podobne ako pri príležitosti dňa zeme viaceré organizácie a obyvatelia sa podieľali na čistení obce, zbierali odpad, sadili stromy a obec poskytla súčinnosť.
2. Obec už pred časom avizovala projekt ohľadom smetných nádob na psie exkrementy, ktorý však nebol podporený. Zapájame sa do projektov na získanie financií, nakoľko sa nejedná len o samotné koše ale o zberovú techniku na následnú manipuláciu.

Ing. Zsolt Farkas - odbor ŽP
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania