Neprekrytý odvodňovací kanál pri AOC

Zodpovednosť za riešenie: Vranov nad Topľou

Uzavretý
meno
Hunter 31. marca 2018

Odvodňovací kanál je neprekrytý, nachádza sa hneď pri detskom ihrisku. Chceme aby nám tam padlo dieťa až potom to budeme riešiť?

06. apríl 2018

Odpoveď samosprávy

Kanál je v správe Slovenského vodohospodárskeho podniku, š.p.

Mgr. Eva Fedorňáková, hovorkyňa mesta
06. apríl 2018

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet sme preposlali aj priamo Slovenskému vodohospodárskemu podniku.

S pozdravom

Martin Kollárik
[email protected]
10. apríl 2018

Pavel Machava

Dobrý deň,

Správca vodného toku má v zmysle vodného zákona presne určené povinnosti týkajúce sa správy vodných tokov ako napr. udržiavať korytá v stave, ktorý zabezpečuje ich prirodzenú alebo projektovanú prietočnosť a hĺbku vody, udržiavať a čistiť koryto a odstraňovať naplaveniny, ľadové a iné prekážky a dočasné ostrovy z vodného toku, čo je nevyhnutné na zabezpečenie nehateného odtoku alebo prietoku atď. To znamená, že prioritne sme povinní starať sa o prietočný profil koryta čo v tomto prípade sa pravidelne zabezpečuje.
Požiadavka inštalovať zábradlie správcom toku na konkrétnom úseku Vranovského potoka č. 1 nie je povinnosťou správcu a to najmä z dôvodu, že parcela KN-C č. 1520/1 (zastavané plochy a nádvoria), na ktorej sa úprava nachádza a priľahlá plocha je vo vlastníctve mesta Vranov nad Topľou. Predmetná parcela je v centre mesta a zahŕňa parkoviská, chodníky a detské ihrisko.
Inštaláciu zábradlia je potrebné vykonať na pozemku (spevnená plocha-chodník), ktorý nie je vo vlastníctve SVP, š. p. Zároveň upozorňujeme na to, že v minulosti v uvedenom úseku nebolo žiadne zábradlie a v prípade jeho inštalácie (v celkovej dĺžke 56 m) by bránilo údržbe prietočného profilu.

Pavel Machava,
hovorca, Slovenský vodohospodársky podnik, štátny podnik
[email protected]
11. apríl 2018

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol vzhľadom na vyjadrenie SVP opätovne zaslaný aj mestu Vranov nad Topľou.

S pozdravom

Martin Kollárik
[email protected]
11. apríl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobry den,

navrhujeme podnet cislo 50034 uzavriet, pretoze aj z vyjadrenia SVP s.p. je zrejme, ze vystavba hocijakeho oplotenia nie je mozna z dovodu, ze by potom branila udrzbe uvedeneho toku a spobila by komplikacie SVP s.p.
18. apríl 2018

Hunter

Dobrý deň!
Tak najprv si uveďme veci na pravú mieru. Uvedený kanál bol roky rokúce pri parkovisku, kde bol minimálny pohyb detí. Ale odkedy sa postavilo detské ihrisko pri tomto kanáli, myslím si, že sa situácia úplne zmenila, je x krát viac detí. Budeme ozaj čakať, kým tam nejaké dieťa spadne?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania