Triedenie odpadu

Zodpovednosť za riešenie: Zemianske Kostoľany

Vyriešený
meno
Anonym 20. apríla 2018

Dobrý den, pani starostka. Chcem sa spýtať, ci v našej obci su aj smetiaky na triedený odpad - papier a hliník ako je to aj v mestách. A ak nie, plánuje sa niečo takéto zabezpečiť, aby bolo menej kominalneho odpadu? Ďakujem

26. apríl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
nakladanie s odpadmi v obci upravuje platné a účinné Všeobecne záväzné nariadenie obce Zemianske Kostoľany č. 3/2016 o nakladaní s odpadmi v znení VZN č. 7/2017 a 1/2018.
V rámci triedeného zberu sa papier zbiera prostredníctvom školského zberu v Základnej škole Zemianske Kostoľany a v Materskej škole Zemianske Kostoľany 2 x do roka. Zber odpadov prostredníctvom školského zberu zabezpečuje príslušná zmluvná zberová spoločnosť. Za účelom triedeného zberu tetra-packových obalov a kovov obec požiadala už v roku 2017 a opakovane aj v roku 2018 organizáciu zodpovednosti výrobcov, ktorá v zmysle platnej legislatívy je povinná financovať zber separovaných zložiek komunálneho odpadu, o dodanie kontajnerov na zber aj týchto zložiek odpadov. Minimalizovanie zmiešaného komunálneho odpadu a jeho separovanie je jednou z priorít vedenia obce, preto veríme, že ďalšie kontajnery na separované zložky odpady budú obci dodané v krátkej dobe. Separovaním odpadov znižujú občania náklady na vývoz komunálneho odpadu v obci, ktoré sa premietajú do miestneho poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady pre občanov i podnikateľské subjekty v obci.

Ing. Jana Školíková, starostka obce
30. november 2018

Odpoveď samosprávy

Odpadové nádoby (1100 l kontajnery) na separované zložky odpadu kovy a tetra-packové obaly boli do obce dodané a rozmiestnené v mesiaci október 2018. Nachádzajú sa na Ulici domovina pri potravinách, na Ulici 4.apríla pri potravinách CBA a na Ulici kpt. Weinholda na stojisku kontajnerov.

Ing. Jana Školíková, starostka obce

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania