Nám. A. Hlinku-pitie alkoholu na verejnosti (častejšie kontroly)

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý
meno
Pavel Kment 02. januára 2021

Mohlo by sa častejsie kontrolovat namestie pred oc mirage kde sedia bezdomovci a piju vino vyziapuju a potom nechavaju flasky pod lavičkou

14. január 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet, ktorý sme poslali zodpovedným osobám na riešenie. Mesto Žilina.
Kto? Mestská polícia Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, odbor stavebný, MsÚ Žilina
22. január 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, centrum mesta je hliadkami Mestskej polície Žilina pravidelne kontrolované v súvislosti s dodržiavaním verejného poriadku. S neprispôsobivými občanmi a osobami bez domova sa taktiež snažíme pracovať v čo najväčšej miere, avšak ani priestupky, ktorých sa dopúšťajú nikoho neoprávňujú, aby ich z verejného priestranstva vykázal, prípadne im niekam vstup zakázal. V súlade s platnou legislatívou majú ľudia bez domova rovnaké právo na slobodný pohyb ako každý iný občan. Nie je teda možné zamedziť im vstup na verejné priestranstvá. V prípade, že občanov obťažujú, tí sa môžu obrátiť na mestskú políciu, ktorá danú situáciu preverí. V súčasnosti sa podarilo obmedziť narúšanie verejného poriadku takýmito osobami na minimálnu úroveň. Mesto Žilina.
Kto? Mestská polícia Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina
22. január 2021

Roman Šimo

Základ je mať dôstojný verejný priestor, ktorý "nepriťahuje" neprispôsobivých spoluobčanov. Treba si priznať, že centrum mesta je v takom stave, že skôr sa tam tieto javy môžu objaviť. Títo ľudia sa tam cítia ako vo svojom "domove". Obchodné centrá a predajne potravín v meste, sú samozrejme tiež veľkým lákadlom.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania