Námestie Andreja Hlinku-reklama-vizuálny smog

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Vyriešený
meno
Mária 18. marca 2019

Na veľkoplošnej obrazovke je púšťaná reklama žilinského divadla.Niektore z reklám sú narážkou na nadávky alebo i dvojzmyselné.Zvlášt,ked idem s dieťaťom mi to veľmi vadí.....Prosím,aby sa takéto reklamy nepúšťali na verejnom priestranstve. Ďakujem za pochopenie.

19. marec 2019

Katarína Perháčová

ano, aj mne vadi ta svetelna obrazovka, je to rušivé a puta to sa seba pozornost. v historickej casti mesta to nema co robit.
19. marec 2019

tomas hulan

presne tak... je to dost rusive
19. marec 2019

Roman Šimo

Celé to námestie, vyzerá ako vchod na železničnú stanicu. Historické už dávno stratilo. Okrem toho len samý betón. Mirage, starý Prior, fontána...Nevyzerá to podľa mňa ukážkovo. Možno sa časom Námestie A. Hlinku prerobí tak, že konečne dostane rovnovážnu polohu (teraz ide dole kopcom) a pribudne i odkrytie potoka Všivák, ktorý by pretekal práve v týchto miestach. Všetko sú to vízie, ale práve tak to začína.
19. marec 2019

Jarek

Tá svetelná tabuľa je naozaj veľkou hanbou Žiliny.

Otázka na Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina:
a.) kto ju prevádzkuje?
b.) kto je za umiestnenie tejto table zodpovedný?
c.) doplňujúca otázka na diskusiu: aký je dôvod, alebo potreba fungovania tejto tabule? Je nejaký spoločenský dopyt po tomto?
Dnes, v dobe informačnej je naozaj potrebné hulákať na námestí krajského mesta nejakou otrasnou tabuľou z cirkusu?
19. marec 2019

Michal

je to ale vždy menej rušivé než reklamná tabuľa na OC Mirage ktorá aj oveľa viac svieti, ak zrušiť tak obe
19. marec 2019

Andrej Kubina

ta tabula je na hanbu, to je fakt
19. marec 2019

Martin

Mne tiež viac vadí obrazovka na Mirage. Na tej na námestí mi najviac prekážajú dookola sa opakujúce otravné reklamy, no považujem ju za prínos v prípade projekcie športových zápasov alebo letného kina. Navrhujem zaraďovať menej vtieravú formu reklamy (bez zvuku) a doplniť vysielanie o zábery na okolitú prírodu či historické fotografie mesta.
20. marec 2019

jeremy

cele námestie je hanba
25. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet, ktorý sme poslali zodpovedným na preverenie.
Kto? Odbor kultúry, športu, cestovného ruchu a miestneho rozvoja

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
25. marec 2019

jeremy

mám pocit že tieto odpovede sa už opakujú. sú všeobecné a nič nehovoriace
28. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Predmetná reklama Mestského divadla v Žiline neobsahuje žiadne nadávky, ktoré by boli zrozumiteľné, práve naopak sú tzv. „vypípané. Reklama je určená pre dospelého diváka a nemyslíme si, že by nejakým nevhodným spôsobom mohla pôsobiť na malé deti, pretože pre nich je dvojzmyselnosť nezrozumiteľná. Samozrejme chápeme, že niektorým ľuďom sa tento typ reklamy nemusí páčiť a preto, aby sme Vám vyhoveli, dali sme ju stiahnuť z vysielania. Mnohým ľuďom sa takýto typ reklamy páči a jej hlavným cieľom bolo pozvať divákov do divadla na predstavenie. Ďakujeme za pochopenie. Mesto Žilina.
Kto? Odbor kultúry, športu, cestovného ruchu a miestneho rozvoja

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilinaz
28. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Pre doplnenie uvádzame, že veľkoplošnú obrazovku na námestí Andreja Hlinku prevádzkuje Telka v meste, ktorá má platnú nájomnú zmluvu s mestom Žilina. Vysielanie funguje už od roku 2011 a máme naň pozitívne ohlasy. Okrem komerčných vysielaní sú tu pravidelné vysielané záznamy z kultúrno-spoločenských podujatí, ktoré sa konali v Žiline a tak približujeme občanom kultúrne dianie v meste. Telka v meste prináša obyvateľom každý rok letné kino, ktoré je obľúbenou súčasťou kultúrneho leta a vysielajú sa tu prenosy svetových športových podujatí. Prostredníctvom tohto média pozývame obyvateľov na rôzne kultúrne či športové akcie. Hlavným cieľom vysielania je spestrenie dňa na Hlinkovom námestí pre Žilinčanov aj návštevníkov. V pripravovanej rekonštrukcii námestia spolu so Sadom SNP sa už s prevádzkovaním obrazovky neuvažuje. Veríme, že naša odpoveď je dostatočne konkrétna a objasňujúca.



Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilinaz
16. júl 2019

jeremy

kedy konečne zmizne ,táto obrazovka..je to hamba
27. november 2019

Michal Zrník

Zdravím Vás, prepáčte ale nechápem čo také Vám všetkým na tej telke vadí. Však to fungovalo ako letné kino, boli tam rozprávky, športové prenosy... A nepamätám si že by tam boli ako hovoríte nejaké nadávky... Mňa by skôr hneval ten hnusný MIRAGE, ktorý je postavený na ruinách starého hradu.
27. november 2019

Roman Šimo

Tá obrazovka je naozaj to posledné, čo je škaredé na tom námestí. Je plné asociálov, obchodné centrum, ktoré sa tam ocitlo za zvláštnych okolností. Jeho výstavbou sa zničilo niečo, na čo sme mohli byť v Žiline pyšní. Dnes už nemáme v meste takmer nič extra výnimočné. Tak, ako komunistickí moci páni, ktorí ničili históriu s pocitom budovania krajších zajtrajškov. S obrazovkou sa mohlo počkať do rekonštrukcie námestia. Ak sa tam vyskytovali nevhodné projekcie, mesto môže zasiahnuť a malo by.
27. november 2019

jeremy

celé námestie sibzaslúzi opravu .prepadnuta dlažba. osvetlenie .nejaké stĺpy v ceste . námestiebv krajskom meste musí vyzerať úplne inak. plné života, a nejaķá obrazovka v centre ,kde ste to ešte videli?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania