Závodská cesta-neporiadok a odpadky-neporiadok vo verejnom priestranstve

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý

Tesne pred mostom v smere do Závodia je množstvo odpadkov v okolí bilboardu.

19. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Vykonáme obhliadku, preveríme vlastnícke vzťahy a na základe zistení budeme postupovať ďalej. Mesto Žilina.
Kto? Odbor životného prostredia MsÚ Žilina

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
23. marec 2019

Martin Čižmárik

A to sa prosím uskutoční kedy?
12. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň. V tomto prípade ide o súkromné pozemky a majiteľom bola poslaná výzva, aby ich udržiavali v riadnom ste v zmysle platnej legislatívy. Na základe stanoveného termínu vo výzve sa následne vykoná kontrola uvedeného miesta. Mesto Žilina.

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
13. jún 2019

Martin Čižmárik

Prepáčte, ale na túto odpoved som čakal niekoľko mesiacov??? Dnes som išiel okolo a stav 13.06.2019 je absolútne nezmenený 😕
Zdĺhavé, nekoordinované, neúčinné, byrokratické, 👎👎👎, celá akcia poslať tam niekoho aby to vyzbieral by bola efektívnejšia či pre mesto a okolie, hlavne z časového hľadiska ako handrkovanie sa s majiteľom podľa legislatívy, tie odpadky tam nenavláčil určite sám....
Prevenciou v takýchto prípadoch by malo byť rozmiestnenie malých odpadových nádob na frekventované miesta ako je toto, ale to by musel mať v prvom rade niekto z mesta záujem riešiť takéto veci, no toho sa v ZA asi nedožijem.😕
Toto mesto je jedna katastrofa špinavá, rozbitá, nekoordinovaná, kde sa len človek pozrie!!!!
14. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň. V tomto prípade je potrebné uviesť, že mesto sa musí v prvom starať o svoje pozemky. V zmysle platnej legislatívy nemôže zasahovať do súkromného vlastníctva. Navyše, ak by sme mali upratovať všetky pozemky vo vlastníctve iných subjektov, na ktorých sa nachádzajú odpadky, suplovali by sme povinnosti iných a míňali finančné prostriedky daňových poplatníkov na údržbu súkromného majetku. Toto nie je možné, aj keď súhlasíme, že by niekedy bolo efektívnejšie zabezpečiť upratanie z našej strany.
Pre doplnenie uvádzame, že pri čistení mesta pravidelne využívame pomoc aktivačných pracovníkov. Máme ich však k dispozícii len pár, pretože títo ľudia nemajú pracovné návyky a stáva, že neprídu na aktivačné práce a radšej prídu o príspevky ako by mali pracovať.
V mesiacoch apríl a máj sme v meste doplnili cca 50 ks malých smetných nádob na frekventovaných miestach alebo na žiadosť obyvateľov. V súčasnosti mesto zabezpečuje vývoz cca 800 ks malých smetných nádob (okrem kontajnerov na triedený zber a kontajnerov na zmesový komunálny odpad). Žiaľ, mnohí ľudia sú stále nedisciplinovaní a rozmiestňujú odpadky prakticky kdekoľvek, dokonca aj keď sa v blízkosti nachádza kôš. Ďakujeme za pochopenie. Mesto Žilina.

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
22. jún 2019

Martin Čižmárik

Dobrý deň,
dúfal som ze sa po voľbách v tomto meste niečo zmení, ale opäť som sa mýlil, nezmenilo sa a ani sa v tomto meste ešte dlhé roky nič nezmení s takýmto prístupom.
Stále to isté dookola...
Jeden na druhého, nedá sa, nejde to, nestíha sa, atd...
18. január 2020

Matúš 👍

Nastala zmena v čistote pozemku?
22. január 2020

Martin Čižmárik

Nie, stav je nezmenený
22. január 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
26. január 2020

Jan Rzeszoto Jan

Závodská cesta-neporiadok a odpadky-čierne skládky

Skládka odpady pri Rajcianke.
26. január 2020

Jan Rzeszoto Jan

Pri Rajčianke-neporiadok a odpadky-čierne skládky

Odpadky z priemyslu a invázne rastliny. Priestor pri brehu Rajčanky v Závodí.
07. apríl 2020

Roman Šimo

Nábrežia riek majú slúžiť ako zberné dvory? Veľmi smutný a nepekný pohľad. Možno by pomohlo vybudovanie väčšieho zberného dvora bez zvýšenej administratívy a obmedzení, kde by ľudia mohli tento odpad odvážať. Môže byť totiž momentálne problém z pohľadu otváracích hodín, predpísaného objemu či lokality zberného dvora. Som trošku skeptický, že by to aj napriek uvoľnenenejším pravidlám fungovalo, no je to podľa mňa jedna z možností. Už len nájsť pozemok.
03. január 2022

Matúš 👍

Bola žiadosť na tomto pozemku postaviť polyfunkčnú budovu v rozsahu ubytovania a služieb a to: reštauračných - reštaurácia, cukráreň; obchodných – kvetinárstvo, večierka, pekáreň; kultúrnych - fitness, kongres. miestnosť, poštový úrad, bankomat; zdravotných - všeobecný lekár, zubár; 50 bytových jednotiek ,bezbariérové bývanie pre seniorov, osamelé osoby, mladé rodiny. ZaD č. 8 ÚP čiastočne tejto požiadavke vyhovuje so zachovním pásu zelene pri Rajčianke. Pripomienkovanie Zmeny do 07.01.2022.
03. január 2022

Martin Čižmárik

Matúš, neviete o tomto zámere viac? Podnet, čo sa týka čistoty je už neaktuálny lebo tam chodím zbierať pomaly každý týždeň.
03. január 2022

Matúš 👍

V tom prípade sa podnet môže uzavrieť ako vyriešený bez účasti Mesta. A bohužiaľ viac neviem, možno by sa dalo niečo nájsť cez úradnú webovú tabuľu Mesta, kde sú stavebné konania.
03. január 2022

Martin

Toto je zatiaľ iba žiadosť o zmenu územného plánu. Kým prebehnú všetky konania a začne sa výstavba, tak to môže potrvať aj roky.
03. január 2022

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,

podnet sme opäť preposlali samospráve s prosbou o dodatočné vyjadrenie k podnetu.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
30. september 2022

Roman Šimo

Bola už tma, ale vyzerá to, že veľká plocha je tam pokosená. Možno teda medzičasom bol odpad odstránený. Neviem to ale samozrejme potvrdiť.
07. marec 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, priestor patrí do súkromného vlastníctva. Za jeho údržbu a poriadok zodpovedá majiteľ. Skládka bola odstránená. Už je tam len biologicky rozložiteľný odpad. Mesto Žilina

Mgr. Martina Brnčalová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina
11. marec 2023

Martin Čižmárik

Blbosť, miešate hrušky s jablkami, ten odpad akože biologický, bol presunutý v decembri žo súkromného pozemku na pozemky mesta a vodohospodárov, je to v riešení s p. Vozárikom… Bordel ktorý tam ľudia tesne pri hlavnej ceste pravidelné robia, (tento podnet) chodím v dvojtýždňových intervaloch pravidelne čistiť… Ale podnet môže ostať uzavretý, nemá to význam tu ničo nahlasovať….

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania