Gabajova-strom-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý

Zrezane stromy na Gabajovej ulici. Pne sú tu stále náhradná výsadba neprebehla. Žiadam odstrániť pne a doplniť strimoradie.

11. apríl 2022

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť preposlali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
11. apríl 2022

Martin

Dávnejšie som videl projekt, kedy mali byť takmer po celej dĺžke ulice vytvorené kolmé parkovacie miesta a pre stromy by vzniklo nové umiestnenie za nimi. Nemám informáciu či sa od toho už úplne upustilo alebo nie.
12. apríl 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet, ktorý sme poslali zodpovedným osobám na riešenie. Mesto Žilina.
Kto? Odbor správy verejného priestranstva a životného prostredia, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina
12. apríl 2022

Jan Rzeszoto

Prečo stav neriešený?
12. apríl 2022

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,

status "neriešený" je pridelený automaticky podnetom, na ktoré zodpovedná inštitúcia nezareaguje do 14 dní od prvého zaslania. V takýchto prípadoch podnet vždy opätovne preposielame samospráve či inej zodpovednej inštitúcii s upozornením, že k takémuto stavu došlo. Podnet "neriešený" zostáva až do momentu, kedy samospráva nepridá odpoveď. V prípade, ak samospráva či iná inštitúcia na podnet odpovie, status sa na základe odpovede zmení na "vyriešený", "v riešení" či "uzavretý" - táto zmena však prebieha už manuálne, nie automaticky a vykonáva ju administrátor. V tomto prípade odpovedala samospráva dňa 12.apríla 2022 a v rovnaký deň sme tiež status podnetu zmenili na "v riešení".

S pozdravom
Administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
31. marec 2024

Martin

Podľa nákresu na strane 11 má v týchto miestach vzniknúť niekoľko desiatok parkovacích miest. Zeleň bude zrejme vysadená o kúsok ďalej. Možno, keby nové miesta navrhli viac smerom na východ, a to v tesnom dotyku s budovami Junioru, dalo by sa uvažovať aj so zachovaním súčasnej zelene a s ešte o niečo väčším parkoviskom.

https://zilina.sk/wp-content/uploads/2024/03/Material-do-komisii-MZ-Informativna-sprava-parkovacia-politika.pdf
02. apríl 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Na uvedenom mieste sa momentálne nebude uvažovať s výsadbou stromu. Podnet uzatvárame na portáli Odkaz pre starostu. Ak budete chcieť opätovne riešiť podnet, zadajte ho prostredníctvom webovej stránky mesta Žilina - ikona Podnet pre mesto. Mesto Žilina

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania