Radlinského-strom-neorezaný

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

V riešení
meno
Marek Gnida 28. mája 2022

Strom vo vnutrobloku na pozemku mesta potrebuje odrezať, pri silnejšom vetre moze poskodit fasadu obytneho domu. Zároveň sa javí, ze bude potrebovat odbornu obhliadku, olistenie je nerovnomerne v spodnej a vrchnej časti.

01. jún 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. V danej veci vykonali pracovníci odboru životného prostredia, MsÚ v Žiline vykonali obhliadku dreviny (dňa 1. 6. 2022). Na základe jej výsledkov bolo zistené, že uvedená drevina druhu platan (Platanus acerifolia) bola na kmeni navŕtaná na viacerých miestach, pričom bola do dier vpustená neznáma chemikália. Tá spôsobuje odumieranie dreviny, ktorá s najväčšou pravdepodobnosťou odumrie. Z uvedeného dôvodu postúpi samospráva danú vec na prešetrenie na príslušné správne orgány z podozrenia na spáchanie priestupku poškodzovania drevín. Uvedený strom budeme naďalej sledovať a v prípade jeho odumretia pristúpime k jeho odstráneniu. Mesto Žilina.
Kto? Odbor správy verejného priestranstva a životného prostredia, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina
18. máj 2023

Marek Gnida

Dobrý deň, je možné na tom platane urobiť aspoň nejaké úpravy (konáre vyzerajú suché) ? O chvíľku sa stane nebezpečným pre majetok (parkujú tam autá) a najmä ľudí, ktorí sa okolo bežne pohybujú (najmä dochodcovia a deti!!!). Ďakujem
19. máj 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Pavla Rachelová
Odkaz pre starostu
[email protected]
19. máj 2023

Marek Gnida

Ďakujem

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania