Slovanská cesta-dlhodobo odstavené vozidlá-vozidlo s EČV, bez platnej TK a EK

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Vyriešený

Modrý Seat, stojí bez pohnutia už takmer 2 roky.

14. jún 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. V danej veci bola vykonaná obhliadka, na základe jej výsledkov bolo vozidlo zaevidované do databázy dlhodobo odstavených vozidiel. Držiteľovi bude zaslaná výzva. V prípade, že výzva nebude akceptovaná, bude vozidlo zaradené na odťah. Mesto Žillina.
Kto? Mestská polícia Žilina, odbor správy verejného priestranstva a životného prostredia, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina
14. jún 2022

Peter

Dobrý deň, túto situáciu pozorujem denne, ide o Nanterskú 8-9, kde je možné parkovať za sebou dve vozidlá.
Viacerí naši susedia, si takto jedno auto zaparkujú dopredu, tak aby si za neho mohli zaparkovať druhé.
V podstate využívajú len jedno vozidlo a keď vyparkujú, tak si to druhé posunú dozadu, takto si zaistia, že zaparkujú kedykoľvek aj o pol noci, pričom bežne tu je problém parkovať aj okolo 16.00 hod.
Niekedy ak teda si auto neposunú a ak niekto za prvé vozidlo zaparkuje, tak trúbia, aj v noci, ale nie preto, že by chceli odísť tým prvým vozidlom, za ktorý si niekto dovolil zaparkovať nejaký nešťastník čo takto urobil zo zúfalstva lebo nemal kde, ale preto, že si toto miesto na hulváta uzurpujú ako svoje bez akéhokoľvek právneho alebo majetkového nároku. Dokonca naposledy asi dva dni dozadu sa jeden rozčuľoval v nedeľu o 21.30, vytruboval a potom vykrikoval po susedovi, že nemá čo parkovať za cudzími vozidlami. Drzosť čo nemá hraníc.
Beriem, že má niekto dve autá, ale toto je proste drzo na hulváta. Vzhľadom na toto, ako aj iné, že tu niekto má aj tri autá, tak som za rezidenčné parkovanie a spoplatnenie a to rázne.
Myšlienka, že takto šetria miesto, lebo zaberú len jedno miesto je hlúposť, lebo všetci čo tu žijeme vieme, že to jedno vozidlo tam stále stojí a takto si len rezervujú parkovacie miesto, aby mali kedykoľvek voľné miesto na parkovanie. Toto je lacnejšie ako platiť mestu za parkovacie miesto. Týmto však strácajú ostatní možnosť si zaparkovať na týchto verejných parkovacích plochách. Radšej by som tam rozšíril zeleň, aby tam mohlo parkovať len jedno vozidlo, lebo vtedy by toto ich blokovanie týchto miest prestalo pre nich mať zmysel, zmizli by niektoré autá, ktoré sú tam len ako rezervačky daného parkovacieho miesta a možno by na tých miestach mohli parkovať aj bežní slušní ľudia u nás na ulici.
Toto podám aj ako samostatný podnet.
15. jún 2022

Jakub

Presne ste to vystihli. Aši naozaj len pre revitalizácii rozšíriť zeleň alebo rezidentské karty.
15. jún 2022

Martin

Ak by to ľudia nezneužívali, tak takéto parkovanie 1+1 si myslím, že by aj malo v niektorých prípadoch opodstatnenie (rodina s viac pojazdnými autami či dobrí susedia). Opakujem, ak by to nebolo predmetom špekulácie ako je to žiaľ tu.
V tejto oblasti je navyše nízky počet parkovacích miest. Keď si dáme do pomeru počet bytov k počtu miest, ani zďaleka sa nepribližujeme k 50 %. Pred pár rokmi bola predstavená revitalizácia územia, výsledkom ktorej síce má byť vytvorenie nových - zoficiálnených miest, ale výsledný počet možností na parkovanie sa zníži, čo ešte viac skomplikuje situáciu.
15. júl 2022

Jakub

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený Po mesiaci od výzvy stojí auto stále bez pohnutia na rovnakom mieste.
19. júl 2022

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť preposlali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
19. júl 2023

Odpoveď samosprávy

Vozidlo bolo odstránené majiteľom. Mesto Žilina

Ing. Zuzana Machynová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania