Park Ľudovíta Štúra-Verejný poriadok-voľne pustené psy

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý

Mesto v nedávnom období "slávnostne" povolilo pohyb psov vo verejných parkoch. Keď však niekto také niečo umožnil, nech je aj zabezpečené voľne psov nepúšťať, v určitých (vyhradených) častiach územia. V Parku Ľudovíta Štúra, sa nachádzajú nielen ľudia (deti), ktorí sa môžu cítiť byť ohrození, no aj z dôvodu ochrany kačiek. Tie sa v priestore Všiváka udomácnili pred niekoľkými rokmi. Bol som svedkom, ako ich pes popri potoku naháňal a vystresované museli odletieť. Predpokladám, že sa to v ten deň opakovalo, keďže pes bežal súbežne s bežcami. Nebolo by dobré, aby tieto kačky z parku sa vytratili.

17. máj 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, Váš podnet bol priradený zodpovedným osobám na posúdenie. Mesto Žilina
Kto? Odbor správy verejného priestranstva a životného prostredia, MsÚ Žilina

Ing. Zuzana Machynová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina
17. máj 2023

jeremy

Presne tak,súhlas
18. máj 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, v najbližších dňoch požiadame Mestskú políciu, aby vykonávala vo verejných parkoch zvýšenú kontrolu, zameranú na dodržiavanie predpisov, ktoré riešia problematiku pohybu a venčenia psov v meste. Žiaľ, je to záležitosť niektorých nezodpovedných majiteľov psov. Dúfame, že zvýšená kontrola pomôže minimalizovať podobné situácie. Mesto Žilina

Ing. Zuzana Machynová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina
13. jún 2023

Roman Šimo

Registrujem, že sa jedná momentálne o jedného problematického psa a to väčšinou v sobotu ráno, kedy v parku behá so svojim majiteľom.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania