Daxnerova-cyklostojan-poškodený

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Vyriešený
meno
Milan Veliký 13. februára 2019

Cyklostojan pri predajni COOP Jednota je vytrhnutý zo zeme a je len otázkou času, kým zmizne do zberu

15. február 2019

Odpoveď samosprávy

Podnet bol poslaný zodpovedným osobám na riešenie.
Kto? Odbor dopravy MsÚ

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
15. február 2019

Milan Veliký

Stojan bol síce osadený do pôvodných otvorov v zemi, ale nie je zabezpečený- Kýve sa a nie je problém ho úplne jednoducho znovu z dier vytiahnuť a ukradnúť. Je potrebné diery znovu vyvŕtať a stojan zabezpečiť proti vytrhnutiu.
Ešte poznámka k znečisteniu okolia stojanov. Majitelia veľkých psov, ktorí idú na nákup do COOP Jednoty hneď vedľa, ich priväzujú k týmto stojanom, pričom často po psoch zostávajú na mieste ixh exkrementy. Plne sa to ukázalo teraz, keď zišiel sneh. Chcem upozorniť na skutočnosť, že majitelia veľkých psov z okolitých mestských obvodov - teda nielen z Hlín VIII - využívajú tento kúsok zelene na Hlinách VIII ako venčovisko svojich miláčikov (deje sa to hlavne vo večerných hodinách, kedy tam mestského policajta nestretnete), exkrementy po svojich psoch nezbierajú. Neraz sa stalo že veľká kopa ležala priamo uprostred chodníka. Vyzývam aj občanov bývajúcich na Hlinách VIII, aby so chránili svoje životné prostredie a upozorňovali týchto nedisciplinovaných majiteľov psov, aby po svojich miláčikoch exkrementy odstraňovali. Zároveň apelujem na nového náčelníka mestskej polície, aby pomohol pri riešení tejto neutešenej situácie.
19. február 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Oprava stojanu bola zadaná zmluvnej spoločnosti, termín opravy je v jarných mesiacoch. Čo sa týka znečistenia uvedenej lokality, tak napriek tomu, že každý kto psa vedie je povinný exkrement bezodkladne odstrániť, stále je veľa psičkárov, ktorí to nerobia. Okrem povinnosti odstrániť exkrement, je ten kto psa vedie, povinný mať na to aj vhodnú pomôcku a na požiadanie ju preukázať hliadke Mestskej polície. Príslušníci MP tieto kontroly robia po celom meste a budú intenzívnejšie kontrolovali aj uvedenú lokalitu. Súhlasíme však s tým, že veľmi pomáha to, ak ľudia sami upozornia nedisciplinovaného psičkára na jeho povinnosti. Jedine spoločnými silami môžeme situáciu zlepšiť. Mesto Žilina
Kto? Odbor dopravy, Mestská polícia Žilina

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
08. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Cyklostojan bol opravený.

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania