Republiky-vertikálna značka-poškodená

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Vyriešený

chýbajúca značka zákazu vstupu so psom

18. február 2019

Peter Kotrha

Tento podnet nie je ani tak o chýbajúcej značke,
ale o nejasnosti okolo vstupu psov do parku.
Značka zákazu je len na jednej strane parku, nenápadná
a ľudia ju tak s prehladom ignorujú.
Osobne proti psíčkom v parku nič nemám,
ale verím, že keby mesto do parku osadilo koše s vreckami pre psíčkarov,
nebol by park miestom stoviek psích výkalov
a kludne mohli by sa v ňom hrať aj naše deti.
18. február 2019

Odpoveď samosprávy

Podnet bol poslaný zodpovedným osobám na riešenie.
Kto? Odbor životného prostredia MsÚ Žilina

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
19. február 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Poškodenú značku opravíme. Čo sa týka pohybu psov, tak tieto tabuľky so zákazom vstupu sme osadili vo vybraných lokalitách práve preto, aby sa tam mohli bezpečne hrať deti. Napriek tomu, že každý kto psa vedie je povinný exkrement bezodkladne odstrániť, stále je veľa psičkárov, ktorí to nerobia. Pritom na odloženie exkrementov je možné využiť akúkoľvek zbernú nádobu na zmesový komunálny odpad, takže aj malú smetnú nádobu, ktorých je v Sade na Studničkách dostatok. Okrem povinnosti odstrániť exkrement, je ten kto psa vedie, povinný mať na to aj vhodnú pomôcku a na požiadanie ju preukázať hliadke Mestskej polície. Príslušníci MP tieto kontroly robia, avšak pomáha aj to, ak ľudia sami upozornia psičkára na jeho povinnosti.
V minulosti sme mali na niektorých miestach inštalované zberné nádoby spolu aj s vrecúškami, ale ich životnosť bola veľmi krátka. Nevylučujeme, že v budúcnosti opäť zvážime tieto vrecúška umiestniť, ak na to budú vyčlenené finančné prostriedky. Mesto Žilina
Kto? Odbor životného prostredia MsÚ Žilina

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
15. júl 2019

Roman Šimo

Podľa mňa kôli mentalite národa, nepomôže ani 70000,- € ročne na opatrenia pre psíčkarov. Môžem sa však mýliť. Na Bôriku sa nachádzajú v parku nádoby na psie exkrementy, ale mne sa zdá, že sú využívané minimálne alebo takmer vôbec. Budeme ohradzovať parky či detské ihriská? Za chvíľu budeme my ľudia v klietkach a psy behať okolo nás voľne. Policajti pokutujú dôchodkyňu s malým psíkom. Aj pokuty sú nízke. Stúpajú vraj platy. Mali by teda stúpať aj výšky pokút. Kdesi sa urobila v minulosti chyba a ťažšie je teraz hľadať riešenia za pochodu.
16. júl 2019

Martin

Keďže psie exkrementy (v sáčku) sa môžu vhadzovať aj do bežného komunálneho odpadu, myslím si, že osádzaním samostatných košov by došlo k duplicite a ľudia by do týchto nádob hádzali aj bežný odpad. Radšej nech sú koše husto dostupné a pravidelne vysypávané.

Čo sa týka voľne prístupných sáčkov, nejaké pokusy tu už boli a opäť zvíťazil vandalizmus. Myslím si, že by bolo lepšie, keby tieto sáčky distribuovalo každý polrok-rok samotné mesto, a to adresne tým obyvateľom, ktorí majú uhradenú daň za psa. Možné formy - na mestskom úrade alebo výjazdom do jednotlivých mestských častí v určenom čase a pod.
14. január 2020

Matúš 👍

Bez zmeny
16. január 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
09. marec 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
30. júl 2020

Roman Šimo

Pri vstupe do parku v smere od ul. Republiky bolo značenie doplnené. Neviem ale aká je situácia v celom parku.
14. august 2020

Roman Šimo

Všimol som si, že minimálne ešte jedna tabuľka pri vstupe je pri novostavbe, i keď by ju bolo tiež potrebné vymeniť za novšiu.
16. november 2020

Roman Šimo

Ja si myslím, že sa môže podnet uzavrieť ako vyriešený. Tabuľky som si všimol na vstupoch do parku a hlavne tá pôvodne hlásená tabuľka bola opätovne osadená.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania