Centrálna-chodník-znečistený

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Vyriešený
meno
Adriana 19. februára 2019

Pri pivarni krava urobený nový chodník. Chceme si ho užívať, ale do kravy cez chodník a travnatu plochu pri ceste chodia nákladiaky, znečisťujú, ničia tak niečo nove

19. február 2019

jano

Ak tam nedajú pevné zábrany,napr. betónové čiapky,cyklotrasa sa zničí.Každý deň sú tam autá.
parkovanie,zásobovanie.
21. február 2019

Jozef

OSADIT BETÓNOVÉ DELIADE DIELCE AKO NA DIALNICI - ALEBO NAPRÍKLAD NA ZJAZDE SMEROM Z KAMENNEJ PRI KRUHACI VÁHOSTAV... TIE ISTE DIELCE DOPORUCUJEM ODADIT MEDZI BULVÁROM A AUPARKOM NA ROZDELENIE KOMUNIKÁCIE MEDZI DVOMA PRECHODMI PRE CHODCOV OSADENE SEMAFORMI VZDIALENE 30 METROV OD SEBA!!! A NAHORNU ČASTPREKLADOV OSADIT CEĽOVÝ SEKANÝ A( AKO NA HRANICI USA - MEXIKO 5- 10 cm tŕne - ) NIE OSTNATÝ. Ako dokáže " údajný invalidný dôchodca ŤZP s dvomi francúzskymi barlami podliezť popod doterajšie zábradlie a ešte Vám buchnúť po aute barlou, ŽE ON CHUDÁK MÁ PREDNOSŤ??? Asi máme paralympionikov na prekážkový beh a tých by si mala kontrolovať Sociálna poisťovňa (zároveň aj preukazy ZŤP - dochádza k zneužívaniu vo veľkom - kopírky sú nevyhnutné vysokej úrovni - doporučujem čipovú kartu v rámci celej SR a vyhradené parkovacie miesta vybaviť čítačkou...
21. február 2019

Igor

rozsirit cestu treba a urobit samostatny odbocovaci pruh doprava na rudnayovu a tie etonove ciapky.
01. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Parkovanie zdokumentované na fotografiách je zrejmým príkladom porušenia povinností vodiča v zmysle zákona č. 8/2009 Z.z. o cestnej premávke v platnom znení. Ak by bola v aktuálnom čase na miesto privolaná hliadka MP alebo PZ, mohla by na mieste posúdiť aj ďalšie okolnosti dôležité pre celkový priestupkový dej. Aj tento prípad poukazuje na význam privolania hliadky na miesto.
Preto apelujeme na občanov, ak takúto situáciu zaregistrujú, aby okamžite privolali hliadku, ktorá posúdi na mieste všetky okolnosti podozrenia zo spáchania priestupku a volí primerané zákonné spôsoby jeho riešenia. V súčasnosti mesto neplánuje osadiť v uvedenom úseku mechanické zábrany.

Kto? Odbor dopravy MsÚ

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
13. apríl 2019

Miroslav

Centrálna-cyklotrasa-poškodená

Novovybudovaná cyklotrasa pred podnikom Drevená krava ničená zákazníkmi a zásobovaním daného podniku, na priľahlej ploche tráva nemá šancu.
13. apríl 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
na základe ďalších upozornení na pretrvávanie tohto problému podnet opätovne otvárame a zasielame samospráve.

Juraj Hurný
Odkaz pre starostu
[email protected]
14. apríl 2019

jano

Škoda vyhodených eur na chodník a cyklotrasu,pokiaľ sa tam nedajú mechanické zábrany tak autá to budú ničiť.Mesto to nechce riešiť.
22. apríl 2019

Michal

Centrálna-cyklotrasa-znečistená

Nová cyklotrasa pred Drevenou kravou je znečistená, keďže na nej pravidelne stoja autá. Autá sú podľa zákona úplne vylúčené z prepravy po cyklistickom chodníku. Ocením, keď túto situáciu mesto bude riešiť, napríklad fyzickými bariérami.
26. apríl 2019

Silva

Centrálna-chodník-poškodená dlažba

Prejazdy aút na chodníku a cyklochodníku na ulici Centrálnej sú také časté, že sú bezprostredne ohrozovaní chodci aj cyklochodci a poškodzovaní je aj chodník a cyklochodník. Autá na úseku chodníka a cyklochodníka začali parkovať aj vo večerných a nočných hodinách.
26. apríl 2019

Adriana

Som rada, že to ide opätovne mesto riešiť... Myslim, že mestská polícia, ktorú si mame volať ako občania sami, nerieši zmyslom tejto stránky daný problém!!!Stačí tam dat zábrany ako ste to urobili na ceste, kvôli súkromnej škole....
26. apríl 2019

Adriana

K danej téme patrí ešte jeden podnet, ktorý je tiež postavený na hlavu, neskôr pošlem foto... Nový Cyklistický chodník a chodník pre chodcov je presne označovaný naopak ako už starší ktorý za školou nasleduje.... To už kto mohol takto navrhnúť? Cal tam môže dôjsť k nehode...
27. apríl 2019

Martin

Adriana, problém nie je iba v tomto mieste, ale na celom úseku cyklotrasy až po sídlisko Vlčince.

1. Od mosta nad Centrálnou sú cyklisti vedení v smere na Vlčince vpravo po asfalte a chodci vľavo po dlažbe.
2. Za Drevenou kravou sa strany vymenia a cyklisti sú smerovaní vľavo po dlažbe a chodci vpravo po asfalte.
3. Za zastávkou Pod hájom sa pozície menia znova, tento raz sú cyklisti vedení vpravo po dlažbe a chodci vľavo po asfalte.
4. Po krátkom úseku bez cyklotrasy sú cyklisti nasmerovaní doľava na dlažbu a chodci doprava na dlažbu.
5. Následne sa až po ukončenie pri VÚD strany už nemenia, iba chodcom sa mení povrch na asfalt.
02. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň. V prípade parkovania vozidiel na cyklotrase a chodníku sa jedná o porušenie zákona č.8/2009 Z.z. o cestnej premávke. V zmysle tohto zákona a pravidiel cestnej premávky tam vozidlá parkovať nemôžu. Kontaktovali sme mestskú políciu Žilinu, aby na mieste vykonávala častejšie kontroly a pokutovala vodičov, ktorý porušujú daný zákon a pravidlá cestnej premávky. Aj občania môžu kedykoľvek v prípade zistenia porušovania zákona kontaktovať mestskú políciu na tel. čísle 159.

Aby sme zamedzili parkovaniu vozidiel na cyklotrase a chodníku, aktuálne riešime projekt výsadby verejnej zelene (krov - živý plot), čo zabezpečí bezpečné a zároveň ekologické oddelenie cyklotrasy a chodníka od miestnej komunikácie. Chodci a predovšetkým cyklisti, ktorí sa pohybujú v tesnej blízkosti cestnej komunikácie tak budú bezpečne a esteticky oddelení od motorovej dopravy. Zároveň výsadba zelene zatraktívni verejný priestor a najmä bude tvoriť fyzickú bariéru, aby sa zamedzil nelegálny vstup vozidiel na uvedenú cyklotrasu a chodník. Mesto Žilina.

Kto? Odbor dopravy MsÚ Žilina

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
13. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň. Pre doplnenie k trasovaniu cyklotrás uvádzame nasledovné vysvetlenie. Pri novovybudovanej cyklistickej trase V6 - obidva úseky cyklotrasy: 1. úsek na Centrálnej ulici, od pešej lávky medzi Solinkami a Hlinami až popred reštauráciu Drevená krava a 2. úsek od hlavného vchodu lesoparku Chrasť po VÚD, boli zrealizované v zmysle technických podmienok navrhovania cyklistickej infraštruktúry 07/2014, ktoré vydalo Ministerstvo dopravy a výstavby SR a projektovú dokumentáciu odsúhlasil Okresný dopravný inšpektorát v Žiline. Úsek za Drevenou kravou, v smere okolo križovatky Pod Hájom a ďalej k Žilinskej Univerzite je starší úsek cyklotrasy, budovaný v zmysle vtedy platných podmienok a preto sa môže vedenie cyklistov a chodcov líšiť.

V priebehu najbližších mesiacov budeme cyklotrasy upravovať tak, aby sme minimalizovali kríženia trás medzi chodníkom a cyklotrasou. Cieľom úprav je zachovať bezpečnosť a prepojiť jednotlivé úseky lepšie pre cyklistov aj chodcov. Samozrejme zmeny urobíme tam, kde to situácia umožňuje. Mesto Žilina.

Kto? Odbor dopravy MsÚ
Kedy? máj-jún 2019

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
25. júl 2019

Matúš 👍

Zatiaľ nedošlo k výsadbe živého plota.
26. júl 2019

Igor

také sa sadí na jeseň... ;)
27. júl 2019

Matúš 👍

Alebo na jar ;) marec-apríl. Neštudoval som, kedy boli posledné fotky odfotené, videl som len, že okolie nie je zazelenané, nie sú listy. Ani kedy samospráva odpovedala (mohlo to byť kľudne v marci). A teda som skonštatoval, že neprišlo na jar k výsadbe ;) Písal som to priamo na mieste cez mobil, porovnal som teda len aktuálny stav s fotkami.
28. november 2019

Michal

Mesto samozrejme zatial v danej oblasti nevykonalo ziadne upravy, o ktorych hovorilo. Bolo by dorbe ich opat na to upozornit.
28. november 2019

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme preposlali.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
01. február 2020

Roman

Po náznaku trávnika stále ani stopy.
01. február 2020

Michal

Je to uplne zbytocne, mesto je na tejto stranke len z komercnych dovodov a riesi len vysypanie kosov a obcas prida formulku, ze nieco zaradi do poradia podla finacnych moznosti. Uprimne, uspesnost podnetov je asi 1%, preto som osobne na to rezignoval. Samozrejme, mrzi ma to
01. február 2020

Roman Šimo

Je to ťažké, to verím. Mesto však nedokáže riešiť akoby na počkanie všetko a v tomto prípade k neriešeniu prispievajú práve nezodpovední občania. Tak ani mesto nevie potom asi priniesť adekvátne riešenie.
01. február 2020

Adriana

tak urobili to nezodpovední občania, ale snáď nebudeme tie kríky sadiť sami 😑 Asi je to skôr tak ako písal Michal. A je to škoda, človek si s tým dá robotu, myšlienka to je ok a len tak na oko...
02. február 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
02. február 2020

Roman Šimo

Súhlasím ale, že takmer rok bez aspoň náznaku nápravy, je veľmi dlhá doba.
29. apríl 2020

Matúš 👍

Bez výsadby krov.
21. máj 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
09. jún 2020

Roman Šimo

Aktuálny stav priestoru medzi cestou a chodníkom.
06. júl 2020

Roman Šimo

Ja by som tento podnet považoval za vyriešený, keďže priestor medzi chodníkom a cestou bol ohradeny a upravený.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania