Čajakova-trávnatá plocha-vyjazdené koľaje

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

V riešení
meno
Zeit Geist 12. apríla 2019

V zime smetiarské auto zišlo z cesty a urobilo koľaje na zarastenej ploche. Keď to zarastie bude to v poriadku ale bude to komplikovať kosenie a taktiež v období ďažďov sa bude vytvárať mláka. Prosím vedeli by ste to zarovnaň alebo rovno nasadiť živý plot, keďže sem chodia pravidelne venčiť psov a ich exkrementy nie každý odprace. V letnom období tak nemôžeme vetrať, pretože ten smrad si neviete predstaviť. Prosím stromy sem nevýsadzajte, nakoľko už teraz dosť tienia spodným bytom. Ďakujeme

15. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. V súčasnosti nevieme zistiť či koľaje spôsobilo smetiarske vozidlo alebo iná dopravná obsluha. Trávnatú plochu v rámci možností vyrovnáme. Živý plot v tejto časti neplánujeme sadiť, vzhľadom na blízkosť vysadených drevín.
Výsadba nerieši problém s exkrementami. Každý kto psa vedie je povinný exkrement bezodkladne odstrániť a okrem tejto povinnosti, je ten kto psa vedie, povinný mať na to aj vhodnú pomôcku a na požiadanie ju preukázať hliadke mestskej polície. Žiaľ, stále je veľa psičkárov, ktorí to nerobia. V takýchto prípadoch pomáha upozorňovať nedisciplinovaných majiteľov psov na ich povinnosti a v prípade potreby privolať hliadku mestskej polície. Vyzvali sme Mestskú políciu Žilina, aby v uvedenej lokalite vykonávala intenzívnejšie kontroly. Mesto Žilina.
Kto? Odbor životného prostredia MsÚ Žilina

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
27. máj 2019

Roman

Aktuálny stav.
Pravdepodobne sa o vylepšenie postarala sama príroda, alebo nastala úprava terénu v nedávnom období.
29. máj 2019

Zeit Geist

Nemám ten pocit toto sú fotografie zo včera... vyfotili ste len časť chodníku a aj to pred pokosením... bohužiaľ, že na fotke sa to nedá tak vyfotiť aké sú to obrovské diery, kde sa drží voda...
29. máj 2019

Zeit Geist

Problém ste uzavreli ale reálne sa nič nezmenilo, naopak po aktuálnom pokosení ostávajú mláky v dierach.
29. máj 2019

Roman Šimo

Fotky, na základe ktorých sa pravdepodobne podnet označil ako vyriešený, som fotil 27.5.. V nasledujúcich hodinách, sa situácia mohla zmeniť práve vďaka výdatným dažďom a nezodpovedným vodičom, pretože vidieť akoby čerstvejšie stopy po pneumatikách. Áno, vyzerá, že sa tam v tomto období aj kosilo. Možno devastácia terénu vznikla práve vtedy. Je pravda, že ten okraj ešte úplne dorastený nebol, no vizuálne v tom momente, som to nevidel v stave z 10. apríla. Ospravedlňujem sa, ak v tomto prípade vznikol mylný pohľad.
11. jún 2019

Odpoveď samosprávy

V takýchto prípadoch apelujeme na občanov, aby v situáciách, keď sú svedkami poškodzovania zelene kontaktovali mestskú políciu, ktorá môže prípad riešiť priamo na mieste v priestupkovom konaní. Terén bol čiastočne upravený a v nemalej miere pomohla i príroda. Žiaľ, nedisciplinovaní vodiči aj takto poškodzujú zeleň, pričom z kapacitných a finančných dôvodov nie je možné každé vyjazdené koľaje opakovane uviesť do pôvodného stavu. Mesto Žilina.
Kto? Odbor životného prostredia, MsÚ Žilina

Andrea Bialoňová, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
23. december 2019

Roman

Aktuálny stav.
Tento stav sa bude pravdepodobne stále opakovať. Možno aj kôli stojatým autám na priľahlej ceste z dôvodu nedostatočných miest na parkovanie.
23. december 2019

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
samosprávu sme upozornili na pretrvávanie problému.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
11. január 2020

Anonym

Ako vidíte prišla alibistická odpoveď, prečo to dávať do pôvodného stavu, keď sa ten stav bude opakovať.
Navyše neviem či čakať s mobilom v ruke na smetiarske auto, aby som im ako dôkaz poskytol video, pretože inak nebude nikto konať ani mestská polícia. Hlavne že mesto vie, že to robia ostatní vodiči asi to videli alebo min. o tom vedia, no nekonajú.
Situácia sa medzičasom zhoršila po napadaní snehu a jeho roztopení nevznikli len koľaje ale ešte aj to blato bolo po celom chodníku, keďže ešte aj napršalo bolo po celej ulici, takže si viete predstaviť koľko bude z toho prachu, keď to uschne.
11. január 2020

Roman Šimo

Základ je, aby na uvedenej ceste nestáli zaparkované autá. Aj smetiari tak majú obmedzený priestor. Tam bývajúci obyvatelia, by ale neboli asi nadšení s obmedzením parkovania. Jedine, že by smetiari nacúvali do vnútrobloku z opačnej strany, kde je predajňa s podlahami. Tam toho miesta ale tiež myslím veľa nie je. Už potom zostáva len možnosť rozšírenia uvedenej cesty.
11. február 2020

Roman Šimo

Neviem, či smetné nádoby patria pre viac panelákov a v súčasnom stave to majú všetci najbližšie, no ak by v tom nebol problém, tak miesto je určite pri predajni s podlahami. Otáznikom je iba výjazd na chodník v prípade smetiarskeho auta. V podstate, by ani vozidlo priamo k smetným košom ísť nemuselo. Pozemky sú mestské a nie je to priamo určené ani ako parkovisko. Týmto by sa možno obmedzili "koľaje" na tráve v tejto lokalite.
07. apríl 2020

Roman Šimo

Prosím preposlať samospráve s prosbou o vyjadrenie sa i k umiestneniu smetných nádob.
07. apríl 2020

Matúš 👍

Aj keď to súvisí, asi to bude radšej na nový podnet. Tento podnet by mal riešiť sanáciu koľají v tráve.
07. apríl 2020

Roman Šimo

Koľaje budú asi na tejto ceste vznikať opakovane. Chcel som len okrajovo v súvislosti so smetiarskym autom, ktoré možno tiež prispieva nemalou mierou k ničeniu trávnika.
12. máj 2020

Roman Šimo

Prikláňam sa za rozšírenie cesty možno o 50-60 cm, čím by sa problém mohol vyriešiť aj do budúcnosti. Úbytok trávnatej plochy sa nejaví v tomto prípade výrazný. V súčasnosti aj hasiči sa ťažšie tam dostanú.
02. december 2020

Zeit Geist

Postačil by vyšší obrubník, zbytočne uberať zeleň v tejto lokalite. Už je tu dosť vysoká prašnosť a horúco z takej veľkej plochy asfaltu.
02. december 2020

Roman Šimo

Dá sa to možno riešiť prerastajucou dlažbou. Kiežby vyšší obrubník pomohol. Dnes som sa na to pozeral a väčšie auto naozaj má problém prejsť, keďže tam parkujú pozdĺžne vozidlá. Pravdepodobne ale raz musí sa realizovať nejaká úprava týchto priestranstiev a to žiaľ v prospech parkovania.
07. august 2021

Roman Šimo

V tomto období je priestor pekne zarastený trávou, no z blízka vidieť, že zemina nie je zarovnaná a sú tam "rigole".
09. august 2021

Zeit Geist

Úplne by postačilo umiestniť stlpiky v tejto časti vrátane priľahlej križovatky, kde pravidelne parkujú autá a tak zamedzujú prístup smetiarom a hasičom. Na Hlinách III. boli tieto stlpy pred nedavnom vybudované, kde je teda problém? Hliny IV. je mennej cenná mestká časť?
09. august 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

je prosím podstata podnetu vyriešená?

Barbora Kmeťová
Odkaz pre starostu
[email protected]
09. august 2021

Zeit Geist

Nie ostáva stále neriešené.
20. september 2021

Zeit Geist

Toto sa deje na dennej báze, máte aktuálne video a fotografiu, čo a ako sa to deje. Bude sa to teda už riešiť??? Video: https://drive.google.com/file/d/1dNQf4AvQXjJrV0H2VkGSGIUIk8lRNHn3/view?usp=drivesdk
20. september 2021

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,

podnet sme opäť preposlali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu Žilina
10. marec 2023

Roman Šimo

Aktuálne foto.
10. marec 2023

Zeit Geist

Bude to niekto z mesta niekedy riešiť? Alebo si budeme len dokumentovať aktuálny stav už dobré 4 roky, od kedy vznikol tento podnet.
10. marec 2023

Roman Šimo

Ak je častejším problémom zťažený prístup veľkého vozidla vývozu odpadu, tie smetné nádoby, by sa mohli presunúť k predajni Jutex alebo smerom k Čajakovej ulici. Myslím, že obyvateľom, by to nemuselo prekážať (k Jutexu blízko obidvom vchodom). Rozšírenie cesty som tu myslim už spomínal. Možno ale, by ani smetiari nemuseli s autom ísť až ku kontajnerom. Toto miesto ale tak pravidelne nesledujem, takže to je hlavne na obyvateľoch lokality. Určite na trávnik zasiahnu aj iní vodiči.
16. marec 2023

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť preposlali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
08. november 2023

Lukáš Podolan

Aktuálne zbieranie lístia. Opäť nás čaká prašné leto.
08. november 2023

Lukáš Podolan

Aktuálne zbieranie lístia. Opäť nás čaká prašné leto.
08. november 2023

Lukáš Podolan

Ak by bolo potrebné aj pre mestskú políciu video chlapov v akcii 7.11.2023 Odkaz tu: https://drive.google.com/file/d/1JB4p5kR7zAHFrh72gpN0-nwO9hsSCLGf/view?usp=drivesdk
12. december 2023

Lukáš Podolan

Dnes 12.12.2023 okolo 11:00 smetiarske auto poškodilo trávnik, nakoľko dlhodobo jazdia cez obrubník a nikto to nerieši. Mestká polícia na podnety nereaguje pre vyťaženosť a teda nič nezdomumentovali. Auto sa nikomu neuhýbalo, napriek tomu pri odmäku zapadli viď. foto. Ide o miesto za bytovkou Čajakova 4.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania