Námestie obetí komunizmu-stavby a budovy-zlý stav budovy

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Vyriešený
meno
Zuzana Grúňová 17. apríla 2019

Na mestský úrad v Žiline chodia často vybavovať veci aj rodičia s deťmi. Zábradlie má síce potrebné madlo a výšku 100 cm, ALE nemá žiadnu výplň = dieťa, ktoré madlo veľmi ľahko podbehne, spadne priamo na betónovú plochu pri schodisku z výšky cca 2 m. Čiastočne prístupu bráni reťazou priviazaná lavička, ale povedľa nej sú ešte voľné polia zábradlia BEZ výplne. Aspoň tam nazvárajte nejakú trubku 10 cm nad podlahu (ako hovorí Vyhláška 532/2002) a 50 cm nad podlahu.

18. apríl 2019

Jozef

Kde máte na MsÚ BEZPECNOSTNEHO TECHNIKA a ako takéto riešenie MOHOL POV9LIT STAVEBNY ODBOR? Do práce by mali chodiť každý deň, no prečo sa NAMÁHAŤ však?
26. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet, ktorý sme poslali zodpovedným pracovníkom na vyjadrenie. Mesto Žilina.
Kto? Odbor vnútorných vecí MsÚ

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
26. apríl 2019

Zuzana Grúňová

Rampa oproti je realizovaná dobre, aj jej zábradlie. Predpokladám, že to zábradlie na druhej strane bolo "zdedené" riešenie z obdobia výstaby MSÚ, v tom čase to bolo moderné riešenie a realizovalo sa všade. Je ale nebezpečné, preto si s tým treba poradiť aspoň dodatočne.. a čím rýchlejšie - nech sa zodpovední pracovníci aj reálne postarajú ;)
16. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň. Vzhľadom k tomu, že na budovu mestského úradu sa vzťahujú autorské práva architektky, ktorá budovu projektovala, je potrebné všetky zásahy do budovy, vrátane zmeny podoby zábradlí konzultovať s ňou. Dočasným riešením je umiestnenie ďalšej lavičky k zábradliu. Ďalší postup je v štádiu riešenia. Mesto Žilina.
Kto? Odbor investičný MsÚ

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
17. máj 2019

Zuzana Grúňová

Autorské práva chápem, tu ide ale o chybu projektu a relizácie, pričom si myslím (nie som právnik), ale trestnoprávne následky v prípade úrazu, ťažkého ublíženia či dokonca zabitia z nedbalosti bude znášať majiteľ budovy. V ľudskej rovine by som Vás poprosila o skutočne promptné riešenie stavu, je to nebezpečné a detí tam chodí veľa - aj v prípade napr. organizovania osláv, na matriku, na DPMŽ.. budú promócie atď.
12. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Ako sme uviedli, ako dočasné riešenie tam bola umiestnená lavička.

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
02. september 2019

Matúš 👍

Nastala nejaká zmena? Podnet bol nahlásený pred takmer 5 mesiacmi.
25. september 2019

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali samospráve s prosbou o vyjadrenie.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
05. november 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, v danej veci sme uvedené voľný priestor zabezpečili osadením lavičiek, ktoré využívajú návštevníci MsÚ. V miestach, kde to nebolo možné, boli na zábradlie doplnené ďalšie priečky, resp. zábrany, tak aby nemohlo dôjsť k pádu detí cez voľný priestor. Mesto Žilina.
Kto? Odbor vnútorných vecí, MsÚ Žilina
Kedy? august 2019

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor tlačový a zahraničných vecí MsÚ Žilina

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania