Vysokoškolákov-strom-suchý

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Vyriešený
meno
Roman Šimo 04. mája 2019

V priestore betónového ohradenia pri hlavnej ceste, sa nachádza už nejaký čas vyschnutý strom. Bolo, by pravdepodobne vhodné ho odstrániť, aby sa nebodaj nemohol niekedy prevaliť aj v smere do samotnej cesty. Dúfam, že pozemky na tomto mieste, nie sú súkromné.

10. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Preveríme vlastnícke vzťahy k pozemkom a podľa zistenia budeme postupovať. Mesto Žilina.
Kto? Odbor životného prostredia MsÚ Žilina

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
13. máj 2019

Máša Hajdin

Sledujem podnety a ako ich mesto rieši, ale toto moc nechápem. Niekto pošle 130 podnetov akoby nemal inú prácu. Zahltili ste mesto svojimi podnetmi na uliciach kde najviac chodíte a potom si niekto dá podnet na malú opravu hojdačky, lavičky, chodníka a neurobí sa to, lebo pri tom mnozstve podnetov to nepôjde a možno nebudú peniaze.
13. máj 2019

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň p. Hajdin.

Tento portál existuje práve preto, aby ľudia posielali podnety mestu a mohli stav vyriešenia pohodlne sledovať. To, že niekto je aktívnejší v posielaní podnetov vôbec nie je problém, práve naopak. Sú dôležité aj hojdačky, aj lavičky, ale aj vyschnuté stromy, aj výtlky na cestách, aj chýbajúce či poškodené cyklostojany, aj veľa iných vecí. Pokiaľ Vám zaleží na niečom, môžete tak isto aktívne nahlasovať problémy, ktoré sa Vás týkajú.

Ja som osobne veľmi rad, že máme takých prispievateľov ako Roman, lebo robia toto mesto lepším.

S pozdravom
Andrej Shadura
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
13. máj 2019

Máša Hajdin

Ďakujem za vysvetlenie. Tu nejde o strom, beriem, že každý podnet je svojím spôsobom dôležitý, ale ako sledujem podnety tak práve vďaka veľkému množstvu sa zrazu odpovede zmenili na také evidujúce do budúcna. Podala som len jediný podnet a najprv to vyzeralo, že áno urobí sa a zrazu to stopli. Tak mám pocit, že treba rozlišovať co naozaj robí mesto lepším. Vyjadrila som len svoj názor.
13. máj 2019

Roman Šimo

Dovoľte, aby som reagoval na uvedené komentáre. Mrzí ma, ak niekto kvôli mojim podnetom, respektíve ich počtu, má pocit, že sa nemôže riešiť ten jeho. Keby som chcel, tak príspevkov môže byť omnoho viac. Veľa som ani neposielal. Nerobím to pre svoje potešenie, ale pre toto mesto, v ktorom žijem celý svoj život. V poslednej dobe mám však pocit, že veľa ľudí rieši veľa toho hlavne pre svoje potreby, svoje pohodlie. Okrem toho, pracovníci mestského úradu, neriešia len 130 podnetov od jedného z 83000 obyvateľov. Verím, že sa podarí vyriešiť M. H. aj ten Váš podnet.
14. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Uvedený strom sa nachádza na pozemku, ktorý patrí pod správu Ministerstva vnútra SR. Kontaktovali sme v uvedenej veci Okresný úrad v Žiline, odbor starostlivosti o životné prostredie. Mesto Žilina.
Kto? Odbor životného prostredia MsÚ Žilina

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
01. august 2019

Roman Šimo

Strom je ešte stále na svojom mieste. Už tam dokonca vedľa myslím vyrastá nový. Neviem, či je to až taký problém spíliť a odviezť. Inštitúcie, ktoré sú platené obrazne napísané z daní občanov, si dávajú načas. Vari zdĺhavé verejné obstarávanie? Dúfam len, že sú v tom objektívne príčiny.
02. október 2019

Roman Šimo

Stále bez zmeny.
02. október 2019

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť preposlali zodpovednej inštitúcii.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
01. december 2019

Roman Šimo

Zatiaľ bez zmeny.
05. január 2020

Roman Šimo

Veľmi zbytočne dlho tu "visí" takýto neriešený podnet. Keď už si Ministerstvo kúpilo za štátne peniaze pozemky možno pre prípadné klientske centrum, malo by sa aj o ne náležite starať. Strom tam ešte celkom dobre stojí, dokonca rastie vedľa neho druhý. Nepíšem, že môže nastať jeho zrútenie v smere do cesty, ale čo keď áno. Keby sa aspoň vedelo, či sa podnet preveroval OÚ. Či sa to má preposlať priamo na ministerstvo?
05. január 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme preposlali na Centrum podpory Žilina patriace pod MINV.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
17. január 2020

Roman

Po ťažkom niekoľko mesačnom "boji" strom padol. Ďakujem za vybavenie.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania