Jána Milca-chodník-poškodená dlažba

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Vyriešený

Chcel by som sa informovať, prečo nebola pri rekonštrukcii povrchov chodníkov v centre všade použitá zámková dlažba? Pri Sanitase na Milcovej je dlažba a hneď cez ulicu je nový chodník asfaltový. Plus niekde boli použité varovné pásy pre nevidiacich (oproti Makyte na križovatke Republiky/1. mája) a napr. pri Sanitase nie. Plánuje sa toto v budúcnosti zjednotiť? Všade dávať dlažbu a varovné/vodiace pásy? A niekde pri rekonštrukcii ostal pri prechode chodníka do vozovky stále 1 cm schod.

20. máj 2019

Michal

každý kúsok chodníkov po celej žiline je iný, mala by byť už konečne nejaká jednotná vízia, a nie zakaždým začínať s niečim novým
20. máj 2019

Matúš 👍

Dobrý príklad je križovatka ulíc Dlabača a Milcovej. 3 "rohy" asfaltové, štvrtý dlažba.
23. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobý deň, ďakujeme za podnet. Projektová dokumentácia rekonštrukcie chodníkov bola vypracovaná na základe komisie poslancov mestského zastupiteľstva a zástupcov mesta a uvažovala s asfaltovými povrchmi. Zmenu na zámkovú dlažbu na uliciach Daniela Dlabača, Jána Milca, Vojtecha Tvrdého a P.O. Hviezdoslava urobil bývalý pán prednosta Mestského úradu ako dodatok k projektovej dokumentácii.
Stavba je stále v priebehu realizácie s termínom ukončenia do 31. 05. 2019. Slepecké prvky pred predajňou Sanitas budú vyhotovené v zmysle projektovej dokumentácie. Vzhľadom na nepriaznivé počasie nie je možné tieto prvky realizovať na mokré povrchy.
Mesto plánuje v budúcnosti budovať nové chodníky a tiež zjednocovať existujúce. Jednotné zásady sa pripravujú na odbore architektúry, v súčasnosti je vypísané výberové konanie na hlavného architekta mesta, pretože si uvedomujeme dôležitosť koncepčných riešení vo všetkých oblastiach.
Čo sa týka výšky obrubníkov tak zníženie obrubníkov pri bezbariérových prechodoch pre chodcov sú vybudované v zmysle platných noriem cestných stavieb, ktorá uvádza zníženie na 2,0 cm. Mesto Žilina.

Kto? Odbor investičný MsÚ, Odbor dopravy MsÚ

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
23. júl 2019

Matúš 👍

Podnet je vyriešený. Na otázky bolo odpovedané a pri Sanitase už sú prvky pre nevidiacich.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania