Antona Bernoláka-spomaľovač-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý
meno
dana 09. júna 2019

Ziadame o osadenie spomalovacich pruhov, prip zvysleho znacenia prikazujuceho znizenie rychlosti popri ulici A. Bernolaka 62, 64. Pri zapchach na mostnej si soferi casto skracuju cestu pomedzi panelaky a jazdia cez obytnu zonu velmi rychlo. Nemame pristup k vchodom po chodnikoch, musime prejst po ceste a pri rychlej jazde roznych soferov je otazka casu, az sa niekomu nieco stane. Polozil sa tu novy asfalt, ktory rychlej jazde napomaha. Prosime o riesenie situacie na A. Bernolaka 62 a 64 kade auta prechadzaju najcastejsie a zabezpecit spomalenie premavky okolo tohto panelaku. Dakujem

09. jún 2019

Roman Šimo

Toto je problém asi celého Bulváru a pravdepodobne naozaj mnohí vodiči využívajú skratky pomedzi paneláky, čo obmedzuje tam žijúcich obyvateľov, keďže tie chodníky vzhľadom k veku lokality prirodzene chýbajú. Mesto momentálne nechce umiestňovať spomalovače na hlavnej ceste od knižnice po Tempo a tak dúfam, že aspoň na uvedenom mieste sa situácia vyrieši k spokojnosti čo najviac ľudí.
19. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet, ktorý sme poslali zodpovedným osobám na riešenie. Mesto Žilina.
Kto? Odbor dopravy, MsÚ Žilina

Andrea Bialoňová, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
21. jún 2019

Katarína Katka

Rovno z vchodových dverí sme na rýchlostnej dráhe, čo si mnohí šoféri, ktorí kľučkujú pomedzi domy, aby obisli semafor absolútne neuvedomujú. Je tu veľmi veľa detí, čo predstsvuje to najväčšie ohrozenie. Problém je aj vyparkovať, keďže nie je uvedomenie a predvídanie niektorých šoférov dostatočné. Je pravda, že by sme veľmi odcenili spaľovacie prahy hlavne medzi barákmi, nakoľko neverím, že značka pomôže.Bola by to skvelá prevencia veľkého nešťastia.Vopred ďakujeme, že sa tým budete zaoberať.
22. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, mesto v súčasnosti neuvažuje nad zmenou dopravy v tejto lokalite formou dopravného značenia či spomaľovacích prahov alebo stĺpikov. Podnet sme zaevidovali a do ďalšieho obdobia sa ním budeme zaoberať v závislosti na finančných prostriedkoch. Zároveň odporúčame občanom, aby sa v takýchto situáciách obrátili aj na poslancov mestského zastupiteľstva za príslušný volebný obvod, ktorí dobre poznajú miestne pomery a môžu požiadavky od občanov predostrieť pri tvorbe rozpočtu mesta či investičného plánu do ďalšieho obdobia. Mesto Žilina.
Kto? Odbor dopravy, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor tlačový a zahraničných vecí MsÚ Žilina
27. september 2022

Matúš 👍

Nejaká zmena?
14. október 2022

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť preposlali samospráve s prosbou o vyjadrenie.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
28. marec 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, mesto v súčasnosti neuvažuje nad zmenou dopravy v tejto lokalite formou dopravného značenia či spomaľovacích prahov alebo stĺpikov. Podnet uzatvárame na portáli Odkaz pre starostu. Ak budete chcieť opätovne riešiť podnet, zadajte ho prostredníctvom webovej stránky mesta Žilina - ikona Podnet pre mesto. Mesto Žilina

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania