Antona Bernoláka-detské ihrisko-potrebná údržba

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý
meno
Zuzana 17. júna 2019

Kedze ihrisko je detmi hojne vyuzivane, prosime o opravu toho co ide opravit. Hojdaciek, preliezok. Zvazit vypilenie toho stromu, pod ktorym sa iba hromadi odpad. Pridat nove komponenty deti urcite potesi. Dakujeme

18. jún 2019

Katarína Katka

Nakoľko detí v okolí pribúda by sme prosili viacerí o riešenie tohto ihriska,určite nájde využitie. Momentálne je v žalostnom, skoro nebezpečnom stave.
18. jún 2019

Katarína Katka

Hojdačky v havaríjnom stave a pod stromami zbieraný a skladovaný neporiadok. Je to krásne a veľké nevyužité miesto nielen pre detí, ale všetkých ostatných.
18. jún 2019

Palo

Plne súhlasím jednoznačne to treba dať do poriadku deti to tam majú radi ale je to tam dosť nebezpečné
18. jún 2019

Martin

Tak toto je cista katastrofa, asi tu nebyva nablizku ziadny poslanec mestskeho ci krajskeho zastupitelstva alebo co...Bez srandy, treba dat co najskor do poriadku. Bal by som sa tam pustit dieta.
18. jún 2019

Michal Šugár

Naša rodinka sa tiež pripája, tiež by nás potešilo keby sa to tu pri nás dalo do poriadku možno oživilo ci doplnilo novými prvkami kde by sme s deťmi a rodičmi mohli tráviť voľný čas, vopred ďakujeme.
19. jún 2019

Andrea

Pripajam sa k tomu,aby sa opravilo ihrisko a pridali nove veci na hranie. Je to tam v hroznom stave.
20. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Strom bude v najbližšej dobe upravený, tak aby nezasahoval do priestoru detského ihriska a nedochádzalo k hromadeniu odpadkov. Mesto Žilina.
Kto? Odbor dopravy, odbor životného prostredia MsÚ Žilina

Andrea Bialoňová, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
20. jún 2019

Zuzana

Pani Bialonova, dakujem za odpoved. Vnimam ju trochu ako v tip a nehnevajte sa status V RIESENI je pre nas obcanov v danej situacii iba vysmechom.
24. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, tento podnet riešia dva odbory MsÚ, pričom starostlivosť o zeleň spadá pod odbor životného prostredia, ktorého stanovisko k podnetu sme uviedli. Detské ihriská patria pod správu odboru dopravy, ktorému sme podnet taktiež poslali a čakáme na jeho vyjadrenie. Pokiaľ ide o prideľovanie statusov k podnetom, tie prideľuje administrátor aplikácie na základe jednotlivých stanovísk samosprávy, pričom mesto nevie meniť statusy k podnetom. Mesto Žilina.
Kto? Odbor životného prostredia, odbor dopravy MsÚ Žilina

Andrea Bialoňová, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
25. jún 2019

Zuzana

Pani Bialonova. Dakujem za odpoved. Budem verit, ze dostaneme dalsiu dobru spravu aj z ineho useku a podari sa vytvorit detom lepsie prostredie. Myslite, ze je mozne umiestnit aj zopar laviciek? Vdaka
26. jún 2019

Roman Šimo

V tejto lokalite chýba niekoľko pekne a bezpečne vyzerajúcich ihrísk pre deti a mládež. Zaspal tu čas. Menia sa tam generácie. Je viac mladších rodín. Treba teda veriť, že vedenie mesta bude myslieť aj na tieto staršie časti Žiliny. Veď aj poslancov je myslím za tento obvod niekoľko.
19. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, k tomuto podnetu dopĺňame informácie ohľadne prvkov na detskom ihrisku z odboru dopravy MsÚ, ktorý uviedol, že na toto miesto bude v blízkej dobe premiestnené nové detské ihrisko z Puškinovej ulice. Mesto Žilina.
Kto? Odbor dopravy, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor tlačový a zahraničných vecí MsÚ Žilina
07. august 2019

Zuzana

Pani Bialonova, dakujem za odpoved. Zaujima ma preco sa presuva ihrisko z Puskinovej? Ci ide iba o.presun alebo o prepojenie oboch? Pretoze niektore prvky stareho ihriska staci opravit a nie hned rusit, tiez su vyuzivane. Napr hojdacky, na lezenie...Ci ratate aj s presunom laviciek a pridanim novych? A ihrisko na Puskinovej je na mieste bez aut, je mozne po presune ihrisko oplotit a tak zabezpecit vyssiu bezpecnost, kedze ako som sa docitala spomalovace su v tejto oblasti nerealne a auta tam jazdia nevhodne, a taktiez by tam mozno nechodili psickari, ktori po svojich milackoch nezbieraju vykaly. Vdaka za odpovede
14. august 2019

Dana Sugarova

dobry den, pripajam sa k nazoru, ze by sa toto ihrisko malo oplotit, aspon ciastocne, ak sa presunie z Puskinovej. Taktiez by sme poprosili neake lavicky aj k betonovemu ihrisku a popod stromy. Len neviem kedy chcete toto vsetko realizovat, kedze koncom juna ste prislubili vypilovat strom, pod ktorym uz chyba len neaky bezdomovec a doteraz sa tam nic nezmenilo. Viem, ze nejde vsetko zo dna na den, ale odpoved v blizkej buducnosti je uz v minulosti...
15. august 2019

Katarína Katka

Veríme, že oplotenie bude, nakoľko preliezky po sídliskách tak už štandardne robia a nedisciplinovsných šoférov a psíčkarov je stále neskutočne veľa.Každopádne, tešíme sa tejto myšlienke, veríme, že sa tento projekt domyslí a podarí.
11. október 2019

Zuzana

Výsledkom úpravy ihriska je iba zrušenie už existujúceho nového ihriska v blízkom okolí, a tým zvýšenie počtu detí na toto staré ihrisko. Ani len obyčajný konár mesto neorezalo, asi musí urobiť špeciálne výberové konanie na pílku. Samozrejme keby sme to urobili my, už by bola na stole pokuta. nehovoriac o sľuboch, ktoré poskytlo. Je to iba výsmech občanovi, tak ako aj vždy. tento portál odkazprestarostu je vlastne úplne zbytočný.
13. október 2019

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme poslali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
25. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, na uvedenom detskom ihrisku sa vykoná oprava poškodených herných prvkov, tak aby spĺňali potrebné bezpečnostné normy a predpisy. Po preverení situácie s detskými ihriskami v tejto časti mesta samospráva dospela k záveru, že herne prvky z ihriska na Puškinovej ulici sa nebudú presúvať na toto detské ihrisko, keďže z dôvodu výskytu inžinierských sietí by nebolo možné dodržať parametre pre dopadové plochy jednotlivých prvkov. Pokiaľ ide o oplotenie ihriska, podnet sme zaevidovali a v závislosti od finančných prostriedkov zvážime jeho realizáciu v ďalšom období. Mesto Žilina.
Kto? Odbor dopravy, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina.
05. august 2021

Roman Šimo

Čo sa týka herných prvkov, tak vyzerajú byť zrekonštruované. Spomínaný strom za smetnými nádobami nevyzerá akoby bol upravovaný. Možno tam nie je vhodne umiestnené ihrisko alebo v minulosti vysadený strom.
01. jún 2022

Lucia

Antona Bernoláka-detské ihrisko-potrebná údržba

Zrekonštruovanie a oplotenie ihriska keďže je veľmi blízko cesty kde stále chodia auta.
deti stále behajú na cestu či už malé alebo väčšie keď hrajú futbal a naháňajú loptu.
Taktiež hojdačky sú v katastrofálnom stave.
01. jún 2022

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť preposlali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
28. marec 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, detské ihrisko bolo v minulosti zrekonštruované. Oplotenie sa momentálne nebude realizovať. Podnet je vyriešený. Podnet uzatvárame na portáli Odkaz pre starostu. Ak budete chcieť opätovne riešiť podnet, zadajte ho prostredníctvom webovej stránky mesta Žilina - ikona Podnet pre mesto. Mesto Žilina

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania