Antona Bernoláka-Cesty a chodníky-iné

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Vyriešený
meno
Martin 25. júna 2019

Chcem upozorniť na negatívnu situáciu, ktorá pravidelne vzniká v podvečer a hlavne cez vkend najmä pred kaviarňou Cafe Italia na Bulvári a ohrozuje bezpečnosť prechádzajúcich chodcov. Návštevníci tohto zariadenia sa pre svoje pohodlie roztiahnú smerom k vyznačenému pásu pre cyklistov, a tým ostávajúca časť chodníka pre prechod chodcov mnohokrát nemá viac ako cca 1m šírku. Z tohto dôvodu najmä rodičia s deťmi alebo kočíkmi, ako aj starší ľudia zachádzajú do cyklochodníka a ohrozujú nielen svoje zdravie, ale aj cyklistov, ktorých počet sa veľmi zvýšil po sprevádzkovaní požičiavania byciklov Kia-bike. Domnievam sa, že prevádzkam by malo byť nariadené, aby nejakým spôsobom vyznačili priestor, za ktorý návštevníci nemôžu posúvať pre svoje pohodlie sedenie. Martin

25. jún 2019

Martin

Presne tak a ta istá situácia na opačnej strane. Reštaurácie som skoro až na cyklo. Ako možno 50cm až jeden meter od. Rodiča s malými deťmi ale aj psíčkari respektíve všetci musia nezavinene vstupovať na vyznačený cyklochodnik a tým ohrozujú seba ale aj cyklistov. A to už nehovorím o tom že hneď vedľa sú lavičky kde keď si človek natiahne nohy ma ich skoro na cyklochodniku. Je len otázka času kedy sa tam niečo zomelie.
27. jún 2019

Juraj

Antona Bernoláka-chodník-bariérový

Kaviareň má roztiahnuté stolíky a stoličky niekdy až po cyklochodnik záleží od obsadenosti. Vznikajú tak kolízne situácie, kedy chodci nemajú ako bezpečne prejsť okolo kaviarene. Bolo by dobré nájsť nejake rozumné hranice, prípadne patrí pozemok mimo kaviarne danej prevádzke alebo mestu ?
03. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet, ktorý sme poslali zodpovedným osobám na riešenie. Mesto Žilina.
Kto? Odbor stavebný, MsÚ Žilina, Mestská polícia Žilina

Andrea Bialoňová, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
08. júl 2019

Roman Šimo

Aj prevádzkovatelia podnikov, by mali byť tolerantní a prispôsobiť rozloženie sedenia tak, aby priestor bol bez obmedzení dostupný pre všetkých. Nie som si istý, ale druhá strana Bulváru je možno o niečo širšia, takže toho miesta je tam viac. V tomto prípade robia problém aj laubne, ktoré sú blízko reštaurácie a priechodu pre chodcov, čím sa počet ľudí zhusťuje a tvoria sa chodníkové zápchy. Rekonštrukcia ulice v nedohľadne.
15. júl 2019

Ján Kotman

Vytrhnutá/odlomená nebezpečne trčiaca tyč.
31. august 2019

Matúš 👍

Tá poškodená lavička je skôr na nový podnet.
01. september 2019

Matúš 👍

V tom podnete islo o vytrhnutú lavičku zo zeme. Nie som si istý, či ide o rovnakú ako je tu v komentári. Skôr by som povedal, že ani nie.
17. február 2020

Roman Šimo

Oblasť plánovanej revitalizácie lokality v zatiaľ neurčenom termíne.
03. január 2022

Matúš 👍

To vážne nie je mesto po 2,5 roku schopné aspoň informovať v akom stave je riešenie podnetu, prípadne či už bol vyriešený? Vie overiť aspoň nahlasovateľ?
03. január 2022

Roman Šimo

Keby aspoň MP boli ochotní problémy v teréne riešiť. Zatiaľ som to tak žiaľ nevidel. Na ľudskú aroganciu je ale ťažko nájsť liek
03. január 2022

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,

podnet sme opäť preposlali samospráve s prosbou o vyjadrenie.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
10. apríl 2022

Matúš 👍

Myslím, že momentálne je to v poriadku. Terasy som videl len v blízkosti stien prevádzok. Asi sa môže uzavrieť. V prípade potreby by sa podnet pri opakovaní podnetu mohol uzavrieť.
10. apríl 2022

Matúš 👍

*by sa mohol otvoriť
11. apríl 2022

Roman Šimo

Škoda len, že terasy sú aj pri oblúkoch pod vežičkami. Chodci to musia obchádzať.
11. apríl 2022

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť preposlali samospráve s prosbou o vyjadrenie k aktuálnemu stavu.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
02. apríl 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Na uvedenej ulici prebehla v minulosti kontrola v súčinnosti so zamestnancami MsÚ, takže všetci prevádzkari boli riadne poučení o nedostatkoch, ktoré následne odstránili. Podnet uzatvárame na portáli Odkaz pre starostu. Ak budete chcieť opätovne riešiť podnet, zadajte ho prostredníctvom webovej stránky mesta Žilina - ikona Podnet pre mesto. Mesto Žilina

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania