Daniela Dlabača-Cesty a chodníky-iné

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý
meno
Barbora 10. júla 2019

Na križovatke J. Milca a D. Dlabača je počas pracovných dní nulová viditeľnosť do križovatky z dôvodu zaparkovaných áut, pre vozidlá prichádzajúce so smeru na fotografii. Križovatka je nebezpečná ako aj pre chodcov tak aj pre vozidlá prichádzajúce z vedľajšej cesty. Podľa zákona 8/2019 z. Z. Zákona o cestnej premávke §25 ods. 1c Vodič nesmie zastaviť a stáť na priechode pre chodcov alebo na priechode pre cyklistov a vo vzdialenosti kratšej ako 5m pred ním, čo tu nikdy nie je splnené. Prosím o nápravu alebo riešenie situácie na tejto križovatke napríklad zrkadlami alebo vodorovným značením pokiaľ nemajú vozidla parkovať. Ďakujem .

11. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Uvedenú situáciu v najbližšej dobe preveria hliadky Mestskej polície Žilina. Pri zistení porušenia dopravných predpisov budú následne priestupky riešené v zmysle platných právnych noriem. Zároveň za účelom efektívneho riešenia dopravnej situácie na akomkoľvek mieste v Žiline odporúčame občanom kontaktovať mestskú políciu na bezplatnom tel. č.: 159. Mesto Žilina.
Kto? Odbor dopravy, MsÚ Žilina, Mestská polícia Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor tlačový a zahraničných vecí MsÚ Žilina
17. január 2020

Matúš 👍

Dnes bol odstup 5 m na všetkých výjazdoch z križovatky, práca MP asi splnila účel. Navrhujem uvažovať nad uzavretím a v prípade potreby by sa podnet otvoril. Samospráva hovorila taktiež len o zvýšenej činnosti MP.
11. august 2020

Roman Šimo

Tento problém tu v centre bude asi stále kôli obmedzeným parkovacím miestam. Myslím si, že chodník tu je na jednej strane aj zbytočne široký a mohlo sa to prispôsobiť na parkovanie áut. Kto by to ale v súčasnosti riešil.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania