Horný Val-Verejný poriadok-iné

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý
meno
Roman Šimo 10. júla 2019

Priestor medzi katedrálou a Mestským divadlom je na pohľad zanedbaný, neusporiadaný. Bolo by vhodné priestor skultúrniť vizuálne trošku inak. Nie len mať pekne v divadle, ale aj pred ním. Uvedomujem si majetkovú kolíziu s Rímskokatolíckou cirkvou, no spoločne sa možno pokúsiť o niečo nové, možno historicky nadväzujúce. Je mi jasné, že priestorových možností aj kôli parkovaniu vozidiel veľa nie je, ale úprava kvetináčov a zelene možná je. V neposlednom rade tie mriežky hneď pri schodoch vedúcich do divadla nie sú podľa mňa najšťastnejším riešením. Dokonca príliš veľké medzery medzi mrežami. Nehromadia sa tam odpadky? Prípadne divákom môže tam spadnúť cennosť v tlačenici čakajúcich.

23. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet, ktorý sme poslali zodpovedným osobám na riešenie. Mesto Žilina.
Kto? Odbor životného prostredia, odbor dopravy MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor tlačový a zahraničných vecí MsÚ Žilina
19. február 2020

Roman Šimo

V súčasnosti je príprava začiatku rekonštrukcie "Farského kostola" v konečnej fáze. Máme schváleného nového hlavného architekta mesta. Je teda na mieste obnovená diskusia, či nezapojiť do rekonštrukcie aj priľahlé miesta okolo katedrály, vrátane v ďalšom horizonte samotné hradby.
https://www.zilinskyvecernik.sk/clanok/farsky-kostol-v-ziline-sa-docka-obnovy-ako-prvy-sa-bude-rekonstruovat-exterier-vizualizacie/10492/
05. apríl 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
15. december 2020

Roman Šimo

Priestor pred Mestským divadlom bez zmeny. Teším sa aspoň z postupnej obnovy katedrály. Stotožňoval som sa už dávno s bielou fasádou a tá sa postupne dostáva aj do reálneho obrazu. To len na okraj, keďže jadro problému je skôr katedrálne námestie.
29. marec 2021

Roman Šimo

V bližšie neurčenom horizonte sa pripravuje rekonštrukcia mestskej pamiatkovej rezervácie. Verím, že historický ráz sa môže týmto ešte obohatiť. Obnovu centrum Žiliny určite potrebuje. Balustráda je cirkevným majetkom, ale je nádej vysporiadania sa s týmto stavom.
02. apríl 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Aktuálne bola vyhlásená architektonická súťaž, ktorá sa má zaoberať aj spomínaným priestorom. Momentálne preto nebudeme realizovať. Podnet uzatvárame na portáli Odkaz pre starostu. Ak budete chcieť opätovne riešiť podnet, zadajte ho prostredníctvom webovej stránky mesta Žilina - ikona Podnet pre mesto. Mesto Žilina

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania